Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#49321 Situaţie tensionată la Oltchim, multe zvonuri temătoare cu privire la privatizare.

2017-02-12 09:05

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=28614

Surse din interiorul Oltchim anunţă ceva extrem de dramatic care ar urma să se întâmple la acest combinat odată cu mult discutata privatizare.

Mai mult, lumea este contrariată de procesul netransparent al procesului de privatizare iar nelămurirea apare şi din faptul că nu se aşteaptă răspunsul Comisiei Europene pe tema ajutorului de stat.

Însă ceea ce este cel mai dramatic, spun sursele, este faptul că disponibilizaţii vor pleca acasă doar cu ajutorul de şomaj şi nu vor primi niciun salariul compensatoriu, în urma acestei privatizări. Se afirmă şi faptul că nu vor fi respectate prevederile actualului CCM în cazul disponibilizărilor, nici în cazul celor care ar mai avea 2-3 ani până la pensionare. Sindicatele tac pe această temă.

Există şi o variantă care spune că o delegaţie a fost la Consiliul Judeţean şi a stat de vorbă cu preşedintele Rădulescu, numai că acesta le-ar fi spus că „nu are niciun prerogativ în a se implica în privatizarea combinatului”.

În consecinţă, săptămâna trecută a fost destul de tensionată la combinat, dat fiind viitorul incert al agentului economic. Există o teamă că de fapt se încearcă nu neapărat privatizarea reuşită a combinatului ci „să se scape de el cu orice chip”, indiferent pe ce mâini apucă.

După toate probabilităţile, cele mai mari şanse pentru cumpărarea combinatului le-ar avea Chimcomplex, care de mult şi-a manifestat intenţia de a prelua electroliza cu membrană.

Întrebat de vizita delegaţiei de la Oltchim, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a confirmat că s-a întâlnit cu sindicaliştii pe care i-a asigurat că „este alături de demersul lor dar în cadrul legii fără a imixtiona în actul insolvenţei. De asemenea sunt interesat de procesul de privatizare mai ales că este vorba de unul dintre cei mai mari agenţi economici din Vâlcea şi îmi doresc un proces prin care să se asigure continuitatea economică pe platformă”

Vina acestor situaţii spunem noi, rezidă şi din faptul că această privatizare nu pare a fi una transparentă, din cei 4 ofertanţi, ni se spune că 2 nu pot fi menţionaţi, astfel au apărut mai multe zvonuri chiar şi despre prezenţa unei companii din Ucraina.

Liviu POPESCU

Raspunsuri


Musafir

#49322 Re: Situaţie tensionată la Oltchim, multe zvonuri temătoare cu privire la privatizare.

2017-02-12 09:29:28

#49321: - Situaţie tensionată la Oltchim, multe zvonuri temătoare cu privire la privatizare. 

 E PE DRACU ROMEO RADULESCU,EXACT CA PITICUL PORNO DE NADOLU,VA MAI ADUCE TI AMINTE CE VA SPUNE A FOTA IN 2014 CIND INCA NU PLECASE TAMBALAGIUL?....D LE FOTA NU MA INTERESEAZA OLTCHIMUL,IMEDIAT I AM DAT O PRIN GURA[VIRTUAL GAOAZA,VIRTUAL AI LUAT O SI TU CU TALPASANU SI TAMBALAGIUL DE CRA CRA] SI I AM INCHIS TELEFONUL,ATI UITAT?