Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați!

#49240 Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați!

2017-02-01 14:36

Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați!

Problema Oltchim pare a fi una fără sfârșit și, totodată, fără soluții viabile și rentabile pentru economia țării noastre, în ciuda faptului că de mai mulți ani se caută o rezolvare. Recent, a avut loc un nou termen pentru depunerea ofertelor în vederea cumpărării combinatului din Vâlcea, dar și a secției petrochimice de la Bradu.

Revenirea spectaculoasă a combinatului, care anul trecut a înregistrat un profit de aproximativ 4 milioane de euro, a atras un număr mare de oferte din partea companiilor dornice să preia activele Oltchim.

Prețul de vânzare stabilit de administratorul judiciar este de 307  milioane de euro

Potrivit ministrului Economiei, Alexandru Petrescu, pentru Oltchim există la această oră mai multe oferte de cumpărare, prețul de vânzare stabilit de administratorul judiciar fiind de 307  milioane de euro. „Fiindcă au fost diverse speculaţii în presă vizavi de privatizarea pe bucăţi sau într-un mod unitar, pe mine mă interesează un lucru: având în vedere stadiul avansat în care am preluat procedura, mă interesează ca această companie să rămână, din punct de vedere structural de funcţionare, unitară. Mă interesează omogenitatea ei şi să fie deservite interesele comunităţii locale, prin rezultatul privatizării. Cred că la nivel de regiune, Oltchim poate juca un rol important. Sunt furnizori în competiţie cu Oltchim atât în Polonia, cât şi în Germania. Cred că Oltchim se poate impune. În ultima perioadă, când managementul a intrat în zona de restructurare sub protectoratul insolvenţei, a arătat că această compania poate fi profitabilă”, a declarat ministrul economiei, Alexandru Petrescu.

Procedură care pune sub semnul incertitudinii locurile de muncă ale actualilor angajaţi ai combinatului

În ciuda declaraţiilor optimiste ale ministrului, există informaţii conform cărora consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, şi administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL pregătesc - conform unor surse - o procedură care pune sub semnul incertitudinii locurile de muncă ale actualilor angajaţi ai combinatului. Cel puţin aşa reiese dintr-un document care relevă disponibilitatea statului de a face potenţialilor cumpărători anumite compromisuri: „Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacţiei, dar nici contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligaţie de a prelua actualii angajaţi”, se arată în documentul respectiv, în care se mai precizează - conform surselor noastre - că „nu există nicio condiţie pentru păstrarea angajaţilor actuali, însă există un bonus de evaluare în cazul în care este preluată o parte dintre salariaţi, deoarece o astfel de măsură ar reduce plăţile compensatorii pe care le-ar avea de plătit societatea Oltchim”.

 

Raspunsuri

SA MI ALUP IGUS GAOAZA,PA

#49241 Re: Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați!

2017-02-01 15:17:33

#49240: Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați! - Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați! 

 SA MA KAK PE EI,NISTE VITE RETARDATE CARE SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO PULICICA LUI FOTICA,HA HA HA ,EU CHIAR RID GAOZAREEEE,TU SOOOGI POOOLA CU MATA,LARGA SI TATI CRA CRA [TAMBALAGIUL]ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ,VINE MATA HIOCAA

ZAFIRE,DRASOVENE,SEVA DAU O ACADEA?RBANE,

#49242 SA VA FEREASCA D ZEU SA VINA ZAREMBA,,,,,,,,VA DECAPITEZ NEMERNICILOR

2017-02-01 15:25:03

#49240: Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați! - Atenție - vești proaste! Vor să vândă OLTCHIM fără angajați! 

 O SA VINA FOTA SI O SA SI BAGE POOLICUTA IN BOTURILE LOR DE TRADATORIIII;GEN TUGURIN,BIDINU,MARCELA O KURVA,MARDARE O BLONDA DATA LA TURCII DE FOTA,TALPASANU SE DUCE PE POOOOA,AVRAM MI O LINGE IAR PIRNEA MI O VA  SOOOOOOOGEEEEEEEEEE