Examen National

Quoted post


Musafir

#5421

2016-06-30 21:49

Nu este obligatoriu sa se treaca toate notele pe un grafic. Pe graficul temperaturilor, de exmplu, nu sunt trecute temperaturile de la -40 grade la +40 grade, marja tarii noastre, ci doar cele din perioada pe care graficul o centralizeaza. Apoi, grtaficul nu are legenda clara. Patratelul acela negru (mai mult gri) de dinaintea cuvantului elevi nu seamana cu nimic din grafic, nici ca forma, nici ca marime-si a fost confundat cu usurinta cu un marcator (se putea pune in locul lui si steluta sau liniuta etc). Cuvantul elevi scris deasupra axei orizontale a indus elevilor faptul ca pe aceasta axa sunt trecuti elevii. Nu cred ca este o greseala intentionata a celor care au realizat subiectele, mai degraba este de la editarea pe calculator, nereusind sa construiasca la legenda un dreptunghi vertical asemanator cu cele din grafic. 

Mai mult, subiectul I trebuie sa fie unul usor, asa au declarat mereu... 

Prin urmare, daca doreau sa gaseasca elevii singuri ce reprezinta axele, trebuia sa le ceara in cerinta: Descoperiti care sunt elevii, care notele si scrieti cati elevi au luat nota 5. Astfel, cu siguranta nu ar mai fi fost interpretari. 

A fost vorba si de o subapreciere psihologica a dificultatii exercitiului, dar nu din vina elevilor. Adica ceva de genul: Va dau un exercitiu usor, rezolvati-l.

DECI TREBUIE PUNCTATA SI VARIANTA CU RESPUNSUL 8 PENTRU CA CERINTA CONTINE OMISIUNI-NU SE SPECIFICA CE REPREZINTA AXELE) SI ERORI( LEGENDA ESTE GRESITA SI CA DESEN SI CA ASEZARE). 

Raspunsuri


Musafir

#5423 Re:

2016-06-30 21:52:38

#5421: -  

 Ești pe lângă. Arată-mi un catalog cu nota 0 și îți dau dreptate.