Petitie pentru pastrare a rezultatului "3" la en matematica

Quoted post


Musafir

#277 Re: Re:

2016-06-30 09:25

Nu e corect fata de cei care au scris bine !

Raspunsuri


Musafir

#278 Re: Re: Re:

2016-06-30 09:30:08

#277: - Re: Re:  

 Au scris bine in ce sens? Logic sau matematic? Unde specifica faptul ca sistemul de notare este de la 1-10 sau 1-8? Unde specifica numarul de elevi? Unde specifica faptul ca elevii invata in Ro.... cu sistemul de notare aferent? Stiti sa cititi o diagrama cu bare conform legendei?

Lectura placuta:

Conform formularii: “in diagrama de mai jos este prezentata repartitia notelor obtinute .... de elevii unei clase”, notele ar trebui reprezentate pe axa OY, iar numarul de elevi pe axa OX. In schimb, conform reprezentarii grafice, numarul de elevi pare a fi reprezentat pe axa OY. Consider ca acest subiect este interpretabil, putand fi date 2 raspunsuri diferite care pot fi considerate corecte.

Ca si contraexemplu va ofer punctul 6 al Subiectului I de la proba de Matematica de la Evaluarea Nationala de anul trecut (2015). Acolo formularea a fost: “in diagrama de mai jos este prezentata repartitia elevilor unei clase ... in functie de notele obtinute .... “, graficul fiind similar cu cel de la subiectele din 2016. Aici nu au existat ambiguitati, subiectul fiind complet si unitar, numarul de elevi fiind evident reprezentat pe axa OY, atat conform formularii subiectului, cat si conform reprezentarii grafice

Nu in ultimul rand, scopul subiectului ar trebui sa fie verificarea faptului ca elevii stiu sa interpreteze o reprezentare grafica, cu axele clar identificate, nu sa fie tricky. Iar deductii gen notele sunt de la 1 la 10 nu isi au locul, nu era un concurs de inteligenta, ci un examen de verificare a cunostintelor.