Închideţi expoziția Our Body: Universul Interior-Muzeul Banatului

Quoted post

doar un om

#17 La fel de imoral ca expunerea unor moaste

2016-02-18 08:56

Expunerea corpurilor din cadrul acestei expozitii nu este foarte diferita de expunerea unor moaste in biserici sau ale unor alte ramasite umane in muzee (mumii sau schelete).

Este posibil sa se dovedeasca faptul ca proprietarii trupurilor din expozitia controversata nu si-au dat acordul pentru asta. Dar, v-ati intrebat cati din oamenii ale caror ramasite se afla expuse in biserici si muzee si-au dat acodul? Ba chiar as zice ca in aceste situatii s-a intamplat ceva mai grav: profanarea locurilor de veci. Si in aceste cazuri se inregistreaza profit de pe urma expunerii corpurilor (intr-un caz sub forma de donatii in celalalt sub forma biletelor de intrare in muzee). Cu toate astea nu vad pe nimeni sa faca petitii pentru reinhumarea ramasitelor trupesti.

Sunt convins ca intentiile din spatele acestor demersuri sunt bune, insa in aceeasi masura am convingerea ca se bazeaza pe un rationament defectuos sau limitat.

Raspunsuri

Mahaleant separatist

#29 Re: La fel de imoral ca expunerea unor moaste

2016-02-19 14:03:32

#17: doar un om - La fel de imoral ca expunerea unor moaste 

 Eu nu pup moaste, dar nici expozitia nu ma atrage nicicum.

Deci nu o luati ca pupatorii de moaste nu vor expozitia. Suntem si oameni care nu pupam ciolane in racle si cu toate astea nu vrem cadavrele astea expuse.

 

Numa de bine,

Un Mahaleant separatist.