Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare

Quoted post

NSPNTJ

#177 Români de două categorii

2015-12-14 00:18

   1. Există o fabulă a lui Grigore Alexandrescu Câinele și Cățelul pe care o recomand pentru toți dar special pentru majoritatea celor care vor ca militarii să aibe un algoritm de calcul similar cu cel al magistraților&co.

   2. După categoriile de magistrați, procurori, parlamentari, servicii, militari și polițiști (care au legi speciale de pensionare după ce au și salarii mult mai mari decât majoritatea) restul populației este de mâna a doua deoarece algoritmul de calcul pensie pentru această majoritate este hoție curată! Desigur că ne merităm soarta căci am contribuit din plin cu nesimțirea din noi când am votat 26 de ani pe "o bere și trei mici", am vândut țara pe nimic la străini și am amanetat viitorul a cel puțin șapte generații (dacă se mai nasc români și dacă nu fug în lume).

     Nu întâmplător majoritatea pensionarilor au sub un punct de pensie, adică sub 830 lei azi!

   Până la aplicarea (din Aprilie 2001) a diabolicei Legi 19/2000 pensionarea mai era cum era. Dacă la acei pensionari s-ar aplica această lege pensia lor ar fi redusă cu circa 75%! 

    Mult mai grav este și faptul că ulterior s-a modificat și limita de vârstă de pensionare de la 60/55 la 65/60 ani (pentru bărbați/femei) precum și stagiul complet de cotizare de la 30/25 la 35/30 ani.

    Și de aici apare un dublu furt (o discriminare gravă între cetățenii din categoria lui "Samurache", anticonstituțională și aceasta) chiar și față de cei pensionați la 60/55 ani. După ce muncești 5 ani în plus (și nu stai cu "burta la soare" primind faimoasa pensie) pentru valoarea finală a punctelor de pensie obținute, punctajul total se împarte la 35/30 în loc de 30/25! Astfel se mai fură din pensie 1/7 la bărbați respectiv 1/6 la femei. Măcar stagiul complet trebuia menținut la 30/25 pentru a nu crea și această discriminare nu numai din împărțire în fapt un furt legalizat dar anticonstituțional! Nu mai vorbesc de câți ani mai trăiești după 65/60 de ani și cum faci foamea dacă nu crăpi mai repede!

    La tembelizor o femeie se ruga la Dumnezeu să-și facă pomană s-o ia la el! Dar nu gândea la faptele făcute și dacă nu cumva este mai puternic Scaraoschi căci are și el multe posturi vacante?

    3. Încă din primii ani după lovitura antiromânească din Dec 1989 armata a fost practic desființată iar tehnica tăiată televizat la fiare vechi! Uzinele aferente dotării acesteia au fost puse pe butuci am lăsat oameni pe drumuri după ce i-am plătit un an ca șomeri, i-am transformat în asistați sociali și nu în ultimul rând plătim pe alții pentru tehnica necesara!

      Foarte multe cadre militare au fost pensionate pe la 45/50 de ani și au fost mituite cu circa 40 de salarii ca să nu cumva să mârâie la stăpâni! De ani de zile câțiva lideri a unui sindicat (care păreau oameni serioși) au tupeul au tupeul să apară la televizor să se plângă sau să arunce cu șapca peste gard la Cotroceni ceea ce nu se face căci este uniforma țării de care te poți despărți definitiv dacă îți permite contractul semnat! 

    În final s-a creat o așa zisă armată de profesioniști de circa 100 000 de salariați printre care circulă sute de generali majoritatea făcuți peste noapte și obedienți la jefuirea țării de către aleșii noștri în complicitate cu străinii! Unii generali se țin de excrocherii pe seama dotării acestei armate și pe seama celor aduși în coșciuge din teatre de război străine de interesul național. Acești militari nu sunt nici asigurați iar familiile lor au o mare problemă de supraviețuire!

   4. Aspectul de legalitate al modificării unei legi prin OUG este alt subiect grav dar minor în această discuție. Subiectul principal este că majoritatea românilor sunt din categoria lui "Samurache" (pe care și militarii vor să-i sfideze) iar ceilalți sunt din cea a lui "Samson"!

   Oare mai suntem cu toții întregi la minte? Dacă credem că suntem atunci ni s-a făcut "șoriciul de rinocer/hipopotam"? Din această dilemă nu putem ieși decât dacă încercăm să redevenim oameni și să fie o singură lege cu același algoritm de calcul pensie pentru ai lui "Samurache" dar și pentru ai lui "Samson"!

    5. Nimeni nu ne obligă ce servici/profesie/meserie ne alegem.

   5.1. Minerul intră în șut și-și face semnul crucii căci nu este sigur că mai iese viu. Mai mult, după 40/45 ani au plămânii praștie mai ales că au salarii de mizerie și n-au laptele zilnic gratis și o masă corespunzătoare tot gratis! Nu mai vorbesc de cei ce intră prin mine radioactive!

   5.2. Aviatorul și stuardesa se urcă în cursă dar nu sunt siguri că vor veni la sol! La fel și marinarii care în majoritatea lor au ajuns fără slujbe sau slugi la armatorii străini din care unii complici la furtul celor câteva sute de nave românești din care multe mai circulă sub pavilioanele acelor excroci!

   5.3. Etc.

Raspunsuri


Musafir

#199 Re: Români de două categorii

2015-12-14 08:01:21


Musafir

#204 Re: Români de două categorii

2015-12-14 09:15:10

#177: NSPNTJ - Români de două categorii  

 Imi place cum ganditi.

Eu sunt cadru  militar in rezerva, am fost membru al SCMD si presupun ca poate dumneavoastra sunteti cel putin militar in rezerva.

Ce parere aveti ,sunteti de acord ca toata lumea ,dar absolut toata lumea care a facut stagiu militar,femei si barbati ,chiar daca au servit numai un minut tara sub drapel sa primeasc o anumita suma de bani corelata cu durata in serviciu ,gradul si functia avuta?

Bietul meu tata spunea ca si-ar fi dorit sa primeasca de la armata pentru cei doi ani de stagiu militar ,pe cupon separat venit de la armata, barem 10 lei ca sa bea si el o bere o data pe luna si sa povesteasca cu prietenii amintiri din armata.

Drept urmare,am facut un proiect de lege in acest sens,ca un Samurache ce sunt,dar ce credeti ,a avut vreun ecou in inimile lor?

NU.

Bineinteles ca ar fi bine sa nu mai existe pensii separate pentru magistrati ,functionari publici parlamentari,parlamentari etc. ci doar sistemul national public de pensii,fara pensii private etc.pentru ca acestea sunt doar mancatoare de fonduri,iar ca recompensa pentru serviciul militar sa se instituie o renta militara viagera,platibila de la 38 de ani idiferent daca muncesti sau nu ,daca esti sanatos sau nu.

Salariile sa fie cu diferente mici,iar daca Samurache primeste leafa 1050 de lei, dulaul de la Sibiu sau din alta parte sa se multumeasca cu o leafa de 3 ori mai mare ,pentru ca demnitatea locului de munca nu i-o ia nimeni si celelalte facilitati :masina ,escorta,deplasari in strainatate etc.

Ceea ce vorbim acum se apropie mult de modelul scandinav,unde culmea, oamenii nu se declara atat de religiosi ca romanii dar unde zgarcenia,mania ,mandria ,ura,lenea,desfranarea si lacomia ,mai ales LACOMIA nu fac casa asa de  buna cum fac in tarisoara noastra.

A fost un om dispus sa faca aceste lucruri despre care nu se mai vorbeste nimic,v-ati prins: Dan DIACONESCU pe care l-au ascuns rapid ca  destepta poporul.

Situatia este clara:tarisoara asta nu ne mai apartine si va fi foarte greu s-o mai recuperam vreodata.

Au disparut imperii,darmite popoare.

Si chiar daca ar aparea niste adevarati conducatori pentru popor, din istoria nationala invatam ca au fost vanduti si ucisi miseleste majoaritatea dintre ei ,ultimul exemplu edificator in acest sens este cel de acum 26 de ani.

Daca ati citit cate ceva din Biblie veti vedea ca atunci cand poporul lui Israel se intorcea de la Dumnezeu si incepea sa se roage pe la idoli le venea cate o rasplata care dura cam 40 de ani de asuprire straina...

Am citit astazi in Adevarul on-line un articol de-al domnului Plescu in care zicea ca atributele principale ale unui bun politician sunt:intelepciunea si dorinta de a face bine.

Dumnealui tragea o concluzie pe care o poate trage si  cel mai needucat roman si anume ca nu prea avem parte de asemenea politicieni.

Punct si de la capat cu hotia ,minciuna si lucrul "bine facut".

Numai ganduri bune,