Recuperarea pierderilor salariale pentru toti profesorii

Quoted post

un cadru didactic profund mahnit

#400

2015-12-09 19:32

"399

 subscriu,si eu simt durerea acestori marsavi,daaaaaaaar mai mare este durerea ca nici colegii nostri nu au pic de resentiment ,singura si poate ultima solutie este se ne adresam REALITATII TV,LA RARES BOGDAN, poate cei din CLUJ, sau din Bucuresti, pentru ca sunteti mai aproape si mult mai versati decat ,,noi din lumea asta indepartata.Pe bune,eu va rog din suflet sa trimiteti un memoriu acestei televiziuni.

Raspunsuri


Musafir

#409 Re:

2015-12-14 17:07:17

#400: un cadru didactic profund mahnit -  

De la Comisia invatamant, Procesul verbal incheiat in  7.12.2015 . Cititi si spuneti ce intelegeti! Urmeaza  dezbaterea in plen, cand o mai fi......

 

 A urmat dezbaterea proiectului de Lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământului de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011. PLx. 320/2015. Propunerea legislativă are ca obiect plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, rezultate din aplicarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr.15/2008 privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 și în anul 2009 personalului din învățământ, abrogată, a prevederilor Legii – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr.330/2009, abrogată, a Legi – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr.284/2010, cu modificările ulterioare și a Legii nr.285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice. Domnul Liviu Prodan, consilier superior în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, a arătat că propunerea legislativă generează un impact asupra cheltuielilor de personal și a cheltuielilor totale ale bugetului general consolidat, care nu sunt cuantificate și prezentate în expunerea de motive și din aceste considerente ministerul nu susține adoptarea, întrucât la elaborarea proiectului de buget pentru anul 2016 au fost avute în vedere prevederile legale în vigoare. În aceste condiții, nu se poate pronunța asupra sustenabilității legii din punct de vedere bugetar. Domnul secretar de stat Andrei Gheorghe Kiraly a precizat că Ministerul Educației nu susține adoptarea și a propus Comisiei, fie să ceară un nou punct de vedere al noului Guvern, fie să se solicite prevederea sumelor necesare în bugetul pe anul 2016. În urma dezbaterilor, Comisia a hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea cu amendamente a propunerii legislative. Astfel, Comisia, a considerat necesară această reparaţie materială ce restabilește un raport salarial echitabil între cadrele didactice care au deschis acţiuni în instanţă pentru recuperarea drepturilor salariale cuvenite și au recuperat aceste sume, şi pentru cele care nu au recuperat banii, din diferite motive, pentru eliminarea discriminărilor.  




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...