VREM SPITALE NU CATEDRALE

Quoted post

m-am saturat de farisei si duc lipsa de medici

#1193 Re: Re:

2015-11-07 20:46

#189: - Re:  

 atata timp cat platesc impozite, iar statul finanteaza cultele, in mod special BOR-ul, asa ca mi se baga fortat l mana in buzunar fara voia mea.

Inainte de a face afirmatii mai intereseaza-te. vezi bugetul statului si documentele eliberate de Birou National de statistica.

Asa ca nu face acuzatii si nu mai balacari fara a sti intrutotul ce se intampla.

In plus nici o biserica n-ar trebui finantata de stat, nu trebuie sa se implice in politica si nu ar trebui sa fie in programa nici unei scoli, inafara de scoala teologica. MENIREA LOR N-A FOST SI NU ESTE ASTA

Nimeni nu va opreste pe cei care vreti sa donati tot ce aveti cui vreti. Nimeni nu va opreste sa mergeti la ce biserica vreti si sa credeti in ce vreti, DAR nu ne fortati pe toti sa platim pentru preferintele voastre si pentru a intretine niste persoane care nu aduc IN FAPT nici un beneficiu real societatii noastre.

Indiferente daca iti place sau nu, cu infime exceptii, BOR-ul actual a ajuns un SRL de camatari ce nu platesc impozite, de jnapani, de santajisti si de teroristi in educatie pentru a prosti si indobitici cat mai multa lume.

Stiu o gramada de sate unde s-au demolat dispensare si scoli pentru a se construi biserici, iar copiii incepand de la 7 ani si cu parinti care-si pot permite, pentru a face scoala, fac naveta zilnic si 60km, iar multi renunta si ajung analfabeti, mana de lucru naiva si juvenila pentru oricine vrea sa profite de ei.

In cazul in care se imbolnaveste cineva trebuie sa mearga si 60km pana la o clinica sau spital. De multe ori ajung prea tarziu sau nu se mai duc si mor acasa.

Si va mirati ca satele se depopuleaza sau ca cei care cresc acolo nu stiu carte si/sau sunt bolnavi.

In 25 de ani au ajuns sa indobitoceasca atat de multa lume si sa jecmaneasca cat mai mult posibil/ Din pacate BOR-ul si-a pierdut menirea.

Daca afirmi ca ei se pot sustine doar din donatiile de la populatie, de ce se mai lupta sa primeasca peste 100 milioane de euro de la stat, adica din banii nostrii a tuturor?

Pentru ce este nevoie de atatea biserici?l La mine in zona sunt 7 biserici ortodoxe pe nici un km patrat, dar nici un spital, dispensar sau clinica mai aproape de 15km. Multi n-au masina sa poata merge rapid in caz de urgenta, iar daca chemi salvarea, astepti peste 2 ore sa ajunga. Sti ce inseamna pentru un caz de infarct, chiar si minor, 2 ore. Dar o femeie care are complicatii la nastere? Dar un copil care si-a rupt mana si intra in soc post-traumatic?Crezi ca cei 14 popi care slujesc la aceste biserici macar de omenie si din compasiune i-ar lua cu masina parohiei, (pentru care tot oamenii au platit ca sa junga in proprietatea BOR-ului) si i-ar duce la spital? Nici sa nu te gandesti, nu fara a cere bani. si asta afirm pentru ca asta s-a intamplat. Nu asta este "treaba" lor, au afirmat, iar daca te iei de ei este facut eretic ca pe vremea inchizitiei si te ameninta cu formula "te bate d-zeu ca vorbesti asa cu reprezentatii domnului". Mie nu-mi pasa de amenintarile lor, dar cei batrani tac din gura si mor pe capete.

Acela care ajuta din suflet nu cere bani. Bunatatea, omenia si credinta pentru a face bine nu are nevoie de bani, biserica ca organizatie da.

Raspunsuri


Musafir

#1194 Re: Re: Re:

2015-11-07 21:13:51

#1193: m-am saturat de farisei si duc lipsa de medici - Re: Re:  

 crezi ce vrei dar nu-mi spune ca sunt multe sate unde s-au daramat spitale si scoli sa se faca biserici,hai ca e prea groasa...si daca tu gandesti asa,marea majoritate gandeste altfel si pana la urma minoritatea se supune majoritatii,asa cum si sectarii(!) sunt minoritari ortodocsilor,nu?.Biroul national de statistica e in republica Moldova,la noi e institutul de statistica,dar P.I.B.-ul si datele concrete nu sunt o statistica,si daca  ai stii matematica ai vedea ca suma pt culte e infima si din aia nu poti construi un spital judetean macar.