Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43634 Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

2015-09-21 10:40

Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

CET Govora a aprobat în Adunarea Creditorilor de la SC Oltchim SA planul de reorganizare propus, dar Consiliul de Administraţie al CET Govora a cerut luna trecută administratorilor judiciari ai SC Oltchim SA inserarea în procesul verbal al şedinţei Adunării Creditorilor, şi luarea în considerare de către judecătorul sindic a unor propuneri de modificare a planului de reorganizare. Modul în care a fost modificat planul ar putea fi, însă, în defavoarea centralei electro termice vâlcene. Reprezentanţii Cet Govora au propus ca, indiferent de ipoteza de încasare a preţului de privatizare a SC Oltchim SA, CET Govora să încaseze din creanţele chirografare suma de 40,9 milioane de lei, iar pentru diferenţă, adică suma de 96 de milioane de lei, CET Govora a solicitat identificarea unei posibilităţi de a fi convertită în părţi sociale la SC Oltchim SPV SRL. De asemenea, având în vedere faptul că CET Govora nu poate eluda mandatul
dat de acţionar, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin hotărârea nr. 106/30 octombrie 2014, se solicită încasarea creanţelor rezultate după deschiderea procedurii insolvenţei SC Oltchim SA, în sumă de 65 de milioane de lei, până la sfârşitul anului 2015. Până la modificarea planului de reorganizare, creanţele cu_rente ale CET Govora, respectiv cele strânse dupa data deschiderii procedurii de insolvenţă a combinatului, trebuiau plătite cu prioritate, adică din activitatea cu_rentă a SC Oltchim SA.

CET Govora păsuieşte din nou Oltchimul

În acest moment, însă, o parte dintre aceste creanţe este posibil să se realizeze abia după privatizare, respectiv vânzarea activelor, vânzare care nu se ştie nd, şi în ce condiţii se va realiza. Faptul că reprezentanţii CET Govora au acceptat să amâne încasarea creanţei nu din activitatea cu_rentă a copmbinatului, ci abia după privatizare înseamnă că centrala electro-termică nu a făcut altceva decât să păsuiască din nou combinatul chimic vâlcean.    În planul de reorganizare a SC Oltchim SA, creanţele CET Govora înscrise în tabelul creditorilor, în sumă de 137 milioane de lei, sunt în categoria a V-a, cea a creanţelor chirografare, conform art. 96 din Legea nr. 85/2006 pentru care planul prevedere plata în proporţie de 30% din valoarea creanţei. Indiferent de ipoteza de încasare a preţului de privatizare a SC Oltchim SA, CET Govora va încasa din creanţele chirografare suma de 40,9 milioane lei în condiţiile
încasării preţului de pornire, suma urmând a fi ajustată proporţional cu valoarea preţului de vânzare obţinut. Creanţele născute după deschiderea procedurii de insolvenţă, în sumă de 65 de milioane lei, vor fi achitate acum doar din preţul de vânzare al SC Oltchim SPV SRL, dacă acesta se va vinde, pentru că există, în fond, şi varianta falimentului Oltchim, situaţia în care banii pot fi consideraţi deja pierduţi. Prin planul de reorganizare al SC Oltchim SA se garantează plata sumei de 105 milioane de lei din totalul creanţelor, de 202 milioane de lei, înregistrate la sfârşitul anului 2015, în condiţiile în care SC Oltchim SPV SRL se privatizează.

Raspunsuri


Musafir

#43635 Re: Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

2015-09-21 14:25:17

#43634: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM - Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora  

 ghiocaaaa,esti ultimul om din OLTCHIM,DU TE LA TACTO CERNEV SA TI SPUNA CA VEI PLECA ACASAAAAAAAAAAAAA,ACASA LA EL AI FOST SAPTAMINA TRECUTA?