DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Quoted post


Musafir

#187 Re: Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga.

2015-08-29 10:05

#177: PRO DEMINITATE - Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga. 

 Buna ziua! Nu asteptam sa ma felicite sau incurajeze nimeni. Va multumesc amandorura pentru raspunsuri si pentru ca n-ati fost prea aspri-n cuvintele pe care mi le-ati adresat.

Nu sunt acum in stare sa am reactiile potrivite, sa ofer replicile pe care sunteti indreptatiti sa le asteptati si sa le si primiti, motiv pentru care, va rog sa ma iertati. Cand voi reusi sa-mi revin putin, va dau cuvantul ca ma voi stradui sa ofer raspunsuri individuale. 

As vrea insa sa cunoasteti ca, personal, n-am santajat, n-am amenintat pe nimeni niciodata, nu am facut presiuni asupra nimanui, chiar daca n-a fost zi in care sa ma intorc frant acasa si sotia sa nu ma intrebe: dar noi de ce mai stam, dar noi cand plecam? De multe ori, taceam, tac si ma las mustrat si acasa, peste tot. Tac, fiindca n-am un raspuns care sa multumeasca.

Orice poveste/istorie/relatare are doua sau mai multe fete/versiuni, in functie de unghiul din care privesti. E ca si cum vorbesti cu cineva si stai fata-n fata. Unul va vedea geamul si altul peretele ca fundal. Asa-i si aici. Cred. Sotia are dreptate din perspectiva ei, Dumneavoastra, din cea din care priviti. Iar eu...Domnule/Doamna, cand esti medic rezident, tanar specialist, toata lumea te comanda intr-o sectie de spital, toti cred ca au dreptul sa-ti dea ordine, exista o ierarhie, ierarhie in care tu esti foarte mic, lipsit de cuvant. Credeti-ma, personal, n-am fost consultat ca rezident sau specialist aproape niciodata si nici mai apoi nu mi s-a prea cerut parerea, nu m-a  prea intrebat nimeni.  Nu pot contesta ca exista cazuri ca cele despre care scrieti. Nu sunt jurist, nu stiu sa le incadrez, nu am legitimarea de a ma exprima decat ca om simplu. Si cred c-aveti motive sa fiti suparat(a), pornit(a) sau Dumneavoastra credeti ca le aveti. Nu stiam multe din cele pe care le descrieti din simplul motiv ca eu nu lucrez in sistemul privat. Nu stiam si pentru ca sunt catolic si nu ortodox, iar la noi, la noi, practicile cu care Dumneavoastra sunteti obisnuiti, nu, nu exista. Spre rusinea mea, ajung si la biserica noastra rar, uneori, nici macar de Craciun sau de Paste, deci, nu pot s-afirm ca-s crestin practicant. Inteleg paralela pe care o faceti si, cu jena, intr-unele cazuri, este cred reala si justificata. Pot sa va spun ca nu traiesc in lux, ca merg frecvent la servici cu metroul si foarte mult pe jos, ca de multe ori daca m-ar intreba cineva ce mi-as dori mai mult, daca m-as gandi strict la mine, ar fi o zi de somn, o zi in care sa pot sa stau in pat si sa nu ma gandesc la nimic, la nimeni, sa pot numai sa-mi odihnesc oasele si coloana. Dar niciodata nu m-as gandi la mine atunci cand as raspunde, asa ca i-as zice ca-mi doresc cel mai tare sa pot fi 24 de ore tata pentru fetita mea, s-o pot plimba peste tot unde vreea, sa o pot lua in brate, sa ma pot juca, sa pot alerga cu ea, sa simta c-o iubesc, ca tata e langa dansa, ca e in siguranta alaturi de mine si s-apuc s-o vad mare si cat de cat multumita cu viata ei. Acestea sunt singurele lucruri pe care mi le doresc. Daca n-am plecat din tara pana acum, a fost si datorita fiicei. Fiindca s-a nascut aici, are aici prima copilarie, e la o varsta la care intelege multe, la care stabilitatea, prietenii sunt foarte importanti, la o varsta la care a pleca in afara ar insemna a o rupe de tot ce stie, cunoaste, de oamenii de care e atasata, a avea iar emotii cu scoala, cu tot. Nu stiu cum sau daca s-ar adapta usor, repede la alta limba de studiu, alt sistem. Pentru fata n-am pecat, pentru ea as pleca daca nu mi-ar fi teama ca ar intelege din gestul meu ca atunci cand viata-i dura, cand ai de dus un razboi, dezertezi. Vreau sa invete sa lupte, chiar daca asa poate sa si piarda. N-am plecat si pentru ca am vrut sa-mi exercit profesia aici, credeam ca eram bun si puteam sa fac asta.

Nu neg ca aveti dreptul sa spuneti ca nu doar guvernantii au ingropat sistemul, dar care e puterea unui medic singur? Sa plece sau sa raramana ori sa se uneasca cu alti colegi de-ai lui si sa protesteze. Noi nu suntem oameni invatati sa omoare, sa loveasca, nu suntem violenti. Si medici sau altceva, suntem toti crescuti pe plaiuri mioritice, romani pana la urma, adica dezbinati. Intotdeauna au existat, exista si vor exista tradatori, spargatori de greve, iar daca n-am facut o greva generala, n-ati gasit lacate prin spitale si blocuri operatorii, sa stiti ca unii dintre noi n-am recurs la acestea si findca ne gandeam la pacienti si accentuez, la pacienti, nu la plicurile pierdute prin zilele de greva si banii din salariu care ni s-ar fi luat. Pentru ca ni se parea ca noi nu putem spune ca nu operam, nu tratam, fiindca suntem in greva, ca viata nu asteapta sa se termine greva. Poate ca nu ma credeti, dar am operat in zilele in care aveam banderola alba pe maneca, eram in greva japoneza si trei sferturi dintre colegii mei se plimbau prin curte, am operat fara bani si figurand in greva peste tot in acte.

Iar parte dintre medici sau multi nu vor recurge niciodata la proteste de teama de a nu fi santajati cu "plicul" de catre cei de la putere sau de teama de a nu va starni si mai mult pe Dumneavoastra, oamenii care platiti asigurari si asteptati sa fiti tratati in contul lor in spitale, fiindca bolnavii, familiile ar zice ca medicii sunt de vina...

Eu n-am facut politica niciodata, nu mi-am dorit sa fac. Nu am naivitatea de a spera ca eu contez ca om pentru altcineva sau ca toti colegii mei ar conta, asa cum cred ca nu conteaza nici milioanele la care va referiti decat la vot si doar in ziua votului pentru cei care ...

Probabil, nu ma credeti...Am avut si eu visuri si idealuri, am fost si eu tanar, mi-am dorit si eu multe....Spaga nu mi-am dorit.... De fapt, cuvantul mi-a intrat in vocabular in ultimii ani, fiindca pana de curand, nu stiam ca luam spaga/mita/onorariu/plata informala. Oricum i-ati spune, sa stiti ca chiar nu-mi doream, nu visam sa iau bani de la pacienti! I-am luat, nu sunt mandru ca am facut asa ceva, i-am luat, fiindca am simtit ca n-aveam de ales atunci cand i-am primit. I-am refuzat, fiindca am simtit c-asa era mai bine, ca nu avea de unde, ca el era mai in necaz ca mine, ca banii pe care mi-i dadea mie ii putea familia folosi ca sa-i ia de mancare ce trebuia, sa-i cumpere medicamente, sa plateasca facturile.

Era o bunica cu-n nepotel de 5 ani pe care o voi tine minte pana cand voi muri. I-am operat fiul. Si mama pacientului a vrut sa-mi dea 500 de lei dupa operatie. Dar i-auzisem nepotelul cu o zi inainte intreband-o de ce era trista " ca era trista pentru ca era tata bolnav sau pentru ca i-au venit facturile si n-avea bani de ele"?  Baiatul a continuat : "Lasa, bunico, ca daca sunt facturile, sparg eu pusculita si ti le platesc eu ca tata a spus ca eu-s barbatu-n casa daca el nu mai scapa"! Bunica l-a pupat, a inceput sa planga si am inteles ca n-avea bani de facturi daca platea doctorul. Doctorul eram eu... Cand mi-a intins banii, am rugat-o sa se duca si sa-i puna-n pusculita nepotului, sa-i spuna ca el ii va plati facturile in luna respectiva. A ramas incremenita-n hol, cu plicul in mana, nu ii venea sa creada...

Si Doamna/Domnule, sa stiti ca nu ma jenez a recunoaste ca imi e si frica, dar nu ma tem pentru mine, pentru viata, sanatatea sau libertatea mea. Viata mea s-a cam dus. Ce n-ai trait la timp nu traiesti niciodata, deci ... Sanatatea...S-a dus de mult si ea. Daca nu ma dor stomacul, coloana, gleznele, genunchii, ma doare capul, ma sufoc, am palpitatii, vertij, amar in gura, mi-e greata, imi vine sa vomit. Sunt bolnav de mult timp si de multe ....Nu m-am plans, nu ma plang... Sa stiti ca nu ma tem de moarte, fiindca o privesc in fata in fiecare zi si tot ce mi-as dori ar fi sa mor brusc, sa nu fiu o piatra de gat pentru familia mea, sa nu se chinuiasca  si sotia si fiica. Daca as fi numai eu, nu mi-ar fi teama nici de puscarie. As avea un program mult mai regulat. Dar nu sunt numai eu. Mi-e teama doar pentru sotia si pentru fiica mea si ma gandesc cu groaza ca eu as fi cel care le-ar face cea mai mare rusine daca... Judecati-ma si aruncati cu pietre si Dumneavoastra-n mine daca credeti ca merit, ca sunt asa de rau....

 

Raspunsuri

PRO DEMINITATE

#192 Re: Re: Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga.

2015-08-29 14:49:41

#187: - Re: Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga. 

 Induiosator si admirabil ceea ce scrieti domnule doctor, insa dupa cum am scris anterior, ROMANII, din tara si din strainatate cei al carui sprijin il cereti,si sustinere, traiesc drame mult mai mari decat ale dvs, recititi de 10 ori ceea ce am scris, despre pensionari, persoane cu disabilitati, salariati cu salarii mici care muncesc inca in conditii mizerabile, toti acestia au si ei familii au copii, mai multi decat aveti dvs, au datorii catre stat, si pe langa asta sunt si bolnavi unii foarte grav bolnavi.

.Noi nu discutam in petitie despre un caz singular din spitalele din Romania, noi discutam despre un sistem intreg care a luat spaga de la managerii de spital si pana la infirmiera, au luat banii uitand ca iau de la bolnavi, exact cum iau groparii si preotii , ridicandu-si averi si clinici private pe nefericirea si durerea altora.Au profitat de disperarea bolnavilor de a se face bine, pentru a mai trai langa nepoti, langa mama si tata, langa familiile lor, au profitat de naivitatea unora, de fapt au crezut ca suntem naivi, insa nu suntem nici pe departe prosti si naivi dupa cum ati citit nu doar din comentariile mele, ci si din comentariile altora.

.Cand ati luat spaga v-ati gandit din ce bani mai dau sa manance familiilor, v-ati gandit dvs si ai vostrii colegi , ca pacientii au facut imprumut la CAR, sau la banca sa-si salveze viata, de nevoie, din disperare,si platesc ani de zile micsorand  grav bugetul familiei unii dintre ei, pentru ca au nevoi speciale de regim alimentar si de regim de viata, +medicamente, ca nu pot munci si sunt platiti din CM, chiar daca este 100% pt cazuri grave tot nu le ajunge acasa sa se trateze.

.Oare ne-ati vazut pe toti ca pe Tantareanu sau Monica Tatoiu care s-au operat in strainatate de cancer, ati crezut cumva ca suntem toti multi milionari, ne judecati la internare dupa numele de familie, profesie, dupa cum suntem imbracati insa nimeni nu stie ce drame ascundem fiecare ca nici noi nu ne plangem decat in cazuri extreme, si atunci cand ii spui unui medic ce situatie ai acasa, te compatimeste de forma in fata, dar tot ia plicul, sau iti spune d-na/d-le credeti ca noi avem , credeti ca noi nu suntem bolnavi, si il vezi razand pe urma cu alti colegi , si cum pleaca cu masina personala scumpa acasa., sau cum mi s-a intamplat sa  doresc sa iau un taxi din fata spitalului si am fost refuzata ca eu mergeam pe aparat si d-l/d-na doctor ii lasa spaga 10 lei pe langa cat face cursa..Le auzi dispretul  si indolenta unora fata de pacienti, si in cabinetele lor, si in saloane, dar mai ales pe culoare si afara in curte in discutiile cu alti doctori sau asistente, brancardieri, mi-e jena sa reproduc..Sau mergi cu brancardierul si auzi despre medicul tau sau despre alti medici , minuni mai mari decat credeai.

.Nu are importanta religia, ca unii sunt catolici, ortodocsi, musulmani etc...un singur lucru are importanta , trecand peste toate, ati luat spaga de la cei afalati in disperare, si nu doar de la ei si de la cei care nu aveau nimic, sau nu aveau mare lucru insa doreau sa iasa la pensie pe caz de boala, pentru ca au ramas someri...ma rog si aceia bietii oameni nu aveau ce sa faca asta le era singura solutie pentru ca nu gaseau de lucru, insa....s-a mers la nesfarsit asa.  V-ati gandit ca ne-am riscat serviciul,si in special viata, noi astia care am avut curajul sa ripostam pe fb la cele auzite si vazute la tv , la pledoaria dvs, pentru salarii de mii de euro, si pt onorariu legalizat..?Stiti ca desi unii dinre noi sunem foare bolnavi nu maia vem curajul sa mergem la doctor aici nici la stat nici la privat de teama ca vom fi lasati sa murim sau vom deveni handicapati?Stiti ca ne este teama ca vom fi dati afara de la servici, pentru ca avut curajul sa-i scriem in pagina personala d-lui Ministru Banicioiu,si in privat si lui si d-lui Ponta care v-a facut de rusine peste granite, v-a facut de rusine impreuna cu ai vostrii colegi si lideri de sindicat care au pledat pentru salarii de mii de euro recunoscand ca au luat spaga de la bolnavi de "nevoie" , fara sa se intrebe cine avea mai mare nevoie, cine era prioritar el ca medic sau pacientul care dupa oorice boala are nevoie de recuperare, chiar si dupa o banala gripa., la care se ia 50-100 lei pentru medical.

.Cu tot respectul pentru meseria pe care o aveti si pentru studiile pe care le-ati facut.sincer nu pot da "Like" la ce ati scris, si nici nu va pot compatimii, eu ii compatimesc pe acesi copii cu disabilitati ai caror parinti sau apartinatori scot bani din buzunare, sa ii opereze, sa-i trateze de cancer, la fel si pentru adolescetii bolnavi, si pentru salariati si pensionari, pe ei ii compatimesc eu.

.Colegii dvs despre care scrieti ca nu stiati ca lucreaza mana in mana cu sistemul privat si iau comisioane, pe usa din dos nefiscalizate,si spagi acesti colegi impreuna cu sistemul de guvernamant si ministerial, au ingropat sistemul de sanatate romanesc, platit din bani publici.le crestea teama progresiv cand a venit vorba de cardul de sanatate, cine este bolnav cronic stie ce vorbesc , au vazut scandalul de la TV, si totusi nu s-au oprit, si ce este mai trist ca solidarizati cu ei, ii acoperiti, le gasiti scuze, etc, in loc sa-i blamati si sa ajutati ca buni cetateni sa plateasca dupa cum merita fiecare, scuza este ca ramanem fara medici,ok solutii se vor gasi.

.Nu-i plangem pe cei ce vor merge in puscarie, sistemul ii salveaza , imi scuzati ironia insa asa este, scriu o carte si scapa intr-un an, zugravesc o celula si scapa intr-o luna....nu raman acolo, problema este ca nu vor mai putea profesa pana se reabiliteaza si cu siguranta nu vor invata nimic din experienta asta !!Stiti ca ne injura colegi de ai dvs, pe fb , si ne ameninta ca ne taie gradele de invaliditate la handicap sau pensia de boala obtinuat in mod real?Spuneti ca nu ati facut greva generala de mila pacientilor, apoi va spun ca era mai grav daca faceati si mureau pacienti din vina dvs, se numeste omor calificat cu premeditare cu intentie.Stiti ce mi-a zis un coleg de al dvs, si ce daca mureau se numesc victime colaterale, si mi-a dat un citat din George Washington:citez :"Revolutiile sunt stropite cu sangele martirilor", am cautat citatul nu apartine lui George Washington, cel putin nu in acest format.Insa colegul dvs se refera ca ne vom numi victime colaterale pentru un ideal, sincer m-a facut sa rad...

Este dur si aspru ceea ce scriu insa din pacate asta este realitatea,am auzit medici spunand ca [acientii sunt smecheri si mincinosi ca toti vor sa iasa la pensie si se dau bolnavi,stau si ma intreb oare de ce zicea asta, nu pentru ca stia ce a facut inainte cu altii care nu aveau nimic si i-au scos la pensie...?!

Nu va judecam pe dvs ca un caz pariticular , va judecam pe toti,asa cum noi am stat in genunghi , cu ochii in lacrimi rugandu-va sa ne salvati, eu personal am avut onoarea sa cunosc si medici dedicati meseriei, care au facut-o din vocatie , citez ce este vocatia :


"Vocatia nu este o meserie, un talent, o carieră sau un job.
Acestea sunt doar unelte care ne ajută să ne valorificăm vocatia.
Vocatia este acel moment în spatiu si timp când totul este aliniat. Împlinirea ta sufletească, pasiunea pentru activitatea pe care o faci si valoarea pe care o oferi lumii prin această pasiune a ta".

 

Si noi pacientii ne dorim multe in viata insa cel mai mult ne dorim sanatatea !! la fel ca si dvs ca toti suntem oameni !!

Nu intelegi gresit, NOI pacientii , astia guralivi pe internet, chiar dorim sa aveti salarii mari, chiar foarte mari, insa doar cei care o merita cu adevarat, si numai dupa ce s-a facut ordine si curatenie, sa plateasca cei care au facut jaf, si lux pe spatele pacientilor,sa fie controlati de ANAF, DNA , DIICOT, OFICIUL NATIONAL DE PREVENIRE SI COMBATERE A SPALARII BANILOR SAU CUM SE NUMESTE , SA PLATEASCA IN MOD REAL,SA FIE CONTROLATE TOATE CLINICILE PRIVATE SI SPITALELE CE FUNCTIONEAZA IN PARALEL CU CELE DE STAT, SI CU TELEFONUL FARA FIR INTRE MEDICI .SA LATEASCA SI CEI DINAINTE CARE AU DETURNAT SI AU FURAT DIN FONDURILE CNAS..

STIU VREM CAM MULTE DAR ALTFEL NU SE POATE, EU NU SUTN DE ACORD CU RAUL CEL MAI MIC, SAU RAUL CEL MAI MARE...

AM TOT VRUT SA SCRIU SI DESPRE FAPTUL CA NICI ANALIZELE NU COINCID INTRE CLINICI,SI SPITAL SA VEZI DIFERENTE MICI AI INTELEGE CA SUNT REALE, INSA DE CELE MAI MULTE ORI DIFERENTELE SUNT EXAGERAT DE MARI, APOI SE POARTA TELEFONUL FARA FIR INTRE MEDIC SI LABORATOR, VEZI CA STA ARE CUTARE BOALA SI CUTARE, SI LOGIC CA SE CUNOSC VALORILE, SE TREC DE MULTE ORI DIN PIX VALORILE, LA FEL SI LAI

INVESTIGATIILE  IMAGISTICE, RADIOGRAFII, RMN , CT ETC..PLATESTI CU CASA SAU INTEGRAL AFLI REZULTATUL INSA NICI ALA ELOCVENT, LASA LOC DE INTERPRETARI LA GREU SI MAI ESTI NEVOIT SA MAI FACI ALTUL, IN ALTA PARTE SA TE LAMURESTI CE TE DOARE CE SIMTI PRIN BURTA, PRIN COLOANA, ETC.SUNTEM O MULTIME CARE AM TRECUT PRIN ASTA, DUREAZA LUNI DE ZILE CHIAR ANI PENTRU CA UNII DINTRE DVS NU CITESC CUM TREBUIE UN RMN, NU VAD BINE LA ECOGRAF SAU NU STIU SA INTERPRETEZE CE VAD, DACA FACI O ECOGRAFIE IN TREI CLINICI DIFERITE SAU SPITAL NU GASESTI DOI MEDICI CARE SA SCRIE ACELASI LUCRU TREBUIE SA FIE PREA ELOCVENTA TUMORA , SAU MALADIA SA-I SARA IN OCHI CA SA VADA CE AI SAU SA FII IN ULTIMA FAZA..NU SUNT LEGENDE CUM SPUNE DL MINISTRU BANICIOIU CARE DE ALTFEL CHIAR RECUNOSC, LASAND DEOPARTE MICILE GAFE FACUTE, ESTE CEL MAI BUN MINISTRU SI CARE CHIAR A FACUT CEVA PENTRU SISTEMUL MEDICAL ROMANESC..CEL PUTIN DIN CE AM CITIT PE PAGINA, SI AM VAZUT LA TV...

CHIAR CU TAM CIRCUL AVETI COLEGI CE NU S-AU OPRIT !

Directoare din Ministerul Sănătăţii, prinsă de procurori când lua şpagă CLICK PE TITLU

Directoarea din Ministerul Sănătăţii prinsă când lua şpagă săpunuri şi deodorante este soţia lui Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului.CLICK PE TITLU