relocarea poligonului de pe Jandarmieriei

Quoted post

Kasper

#8 Intrebare retorica

2015-08-14 15:49

Cea a fost mai intai, oul sau gaina?

Poligonul ala functioneaza dinainte de '89, iar avantul imobiliar in zona a aparut ulterior, cand primaria a emis PUZ si PUG in dispretul unor legi aflate in vigoare, din nestiinta sau interesata. In zona de siguranta a poligonului nu este voie sa se construiasca, ce este asa de greu de inteles? Chiar si inainte de '89 mai existau reclamatii ca gloante ratacite ajungeau la casele de peste linia de centura, in zona Odai. Si este ceva distanta pana acolo. Acum toata zona din spatele poligonului, pana la linia de centura, a fost privatizata, proprietarii nestiind in ce se baga. Cine a facut-o de buna credinta este invitat sa dea in judecata pe cei care au emis autorizatiile de constructie, cine a cumparat in Felicity, felicitari, intrebati (prin proces) dezvoltatorul cum de a obtinut autorizatii. Ceva asemanator s-a intamplat si cu aeroportul Baneasa, cand mai avea putin si ajungeau cu vilele pe marginea pistei. Normal ca dupa aia sa inceapa cu plangeri sa se desfiinteze aeroportul. Dar cine le-a dat autorizatii? Iar ca sa amenajeze jandarmeria alt poligon, in alta parte, se vor da bani de catre cine? Nu este asa simplu sa construiesti un poligon, nu mai zic de teren, cu tot cu zona de siguranta. Apropo, poligonul este administrat de jandarmerie, impropriu zis ca este al jandarmeriei, el este folosit de tot ce inseamna jandarmerie, politie si pompieri din Bucuresti, plus SPP si, paremi-se, ca si SRI. Daca au armament trebuie sa se si antreneze, nu? Ce vina au ei ca orasul a venit peste singurul poligon din Bucuresti? Zona de protectie nu trebuie neaparat ingradita sau expropriata, ci se poate folosi pentru gradinarit sau agricultura. Iar prin anuntarea unui program, pe zile si ore, se va sti ca stationarea in zona este pe riscul celor care o fac. Si apropo, putin probabil sa fie impuscat cineva, de obicei gloantele iesite din poligon sunt ricoseuri, care nu mai au aceeasi energie, in majoritatea cazurilor pot produce vanatai - asta pana la proba contrara. Oricum, eu nu as locui in asa zona.

Raspunsuri

pentru Kasper

#9 Re: Intrebare retorica

2015-08-24 08:55:09

#8: Kasper - Intrebare retorica 

 Kasper, fostul sef al Directiei Logistica a Jandarmeriei, colonelul Nicolae Lecu a folosit materiale utilaje si militari ca sa-si construiasca vile in loc sa modernizeze poligonul ca gloantele sa nu mai ajunga in casele oamenilor din zona. 

Pentru faptele penale  a fost condamnat la patru ani de detentie de catre Curtea Militara de Apel. 

 

Gabi SIMION

#14 Re: Intrebare retorica

2015-12-01 20:26:12

#8: Kasper - Intrebare retorica 

 Pentru Kasper si cultura sa generala : SRI ul nu se antreneaza acolo, pentru simplul fapt ca are unde ! Detine un Poligon de tragere subteran chiar in Bucuresti (nu spun unde !), mare, de se plimba cu masinile prin el! Deci se poate. Jandarmeria il poate acoperi si in felul asta rezolva toate problemele. Orasul se dezvolta, e dinamic. Stiti unde este "Podul Mogosoaiei" ? In centrul orasului. Acum cateva zeci de ani era la marginea orasului ! Facea legatura cu drumul care ducea la Mogosoaia. Ceea ce sustineti dvs. este o aberatie. Vreti sa se faca agricultura in Bucuresti, Sectorul 1, cand in oras nu ai voie sa cresti o gaina ! Si daca tot sustineti ca s-a construit ilegal, ce a pazit Jandarmeria in ultimii 15 ani ? Unde era de nu a vazut aceste ilegalitati ? De ce nu le-a oprit ? De ce nu a depus interdictii la Cartea Funciara ? Au dormit pe banii nostri si acum i-am trezit noi cand le-am batut la usa sa le cerem avize. S-au frecat la ochi, au cascat si ne-au raspuns NU ! Si s-au culcat la loc. Nici o problema, le facem noi un dus rece si-i trimitem acasa pe acesti incompetenti somnorosi !