Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREA_NTE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41463 Scrisoarea ruşinii aprinde Arpechimul - Sindicatul s-a dat cu patronatul. Sa_lariaţii sunt şantajaţi

2015-07-13 08:25

#41462: -   <= REPUBLIC DETALIAT DIN LINK

 Scrisoarea ruşinii aprinde Arpechimul - Sindicatul s-a dat cu patronatul. Sa_lariaţii sunt şantajaţi să returneze primele de Paşti şi de Crăciun

 

Sa_lariaţii Petrom, implicit şi cei ai Arpechim, riscă să rămână fără locu_ri de muncă pentru că au avut „tupeul” să îşi ceară în instanţă unele drepturi sa_lariale care li se cuvin conform contractului de muncă. Conflictul a început încă de acum câţiva ani, după ce Petrom „a uitat” să plătească primele aferente Contractului Colectiv de Muncă semnat în 1997. El a ieşit la suprafaţă o dată cu instalarea crizei, după ce sa_lariaţii Arpechim au primit acasă o scrisoare cu parfum de şantaj, prin care li se sug_erează pierderea locului de muncă dacă nu returnează banii câştigaţi în instanţă.

Cum s-a aprins scânteia
 
În ultimii ani, angajaţii de la Arpechim nu au primit, ba câte o prima de Crăciun, ba o primă de Paşti, lucru care a generat o datorie imensă a Petromului către angajaţi. Acest lucru a dus în cele de urmă la acţionarea în instanţă a societăţii de către angajaţi, Petrom având în acest moment peste 10.000 de procese pe rol. Unele procese au fost deja soluţionate, astfel încât compania Petrom s-a văzut obligată să vireze banii restanţi în conturile angajaţilor. Lucru care nu a convenit  staff-ului austriac de la OMV, instalat în 2004 la conducerea Petrom. Prin urmare, şefii OMV au ticluit o schemă prin care să îşi recupereze banii plătiţi deja şi să îi determine pe ceilalţi angajaţi în procese să renunţe la ele.

Liderul de sindicat de la Arpechim se spală pe mâini 

Pentru a înţelege mai bine cum a fost posibil un astfel de şantaj, am încercat să cerem o explicaţie liderului sindicatului „Unirea” de pe platforma Arpechim – Marin Dumitru, cel care e obligat să apere interesele sa_lariaţilor. Surprinzător, acesta ridică din umeri, spalându-se pur şi simplu pe mâini de această problemă:„Sindicatul nu are absolut nicio legătură cu aceste procese, angajaţii au dat în judecată compania individual. Nu ştiu dacă este bine sau este rău ce a făcut Petromul, nu am nicio legătură, deci nu îmi pot da cu părerea”. Pentru a înţelege mai bine cu ce avem de a face, vă mai spunem că explicaţia din DEX pentru cuvântul sindicat este „organizaţie profesională de masă pentru apărarea intereselor oamenilor muncii”.Am insistat să obţinem măcar un sfat avizat din partea liderului de sindicat Marian Dumitru pentru angajaţii Arpechim ale căror drepturi pretinde că le apără: „Nu pot să le dau eu sfaturi. Dacă aţi venit să faceţi o informare asupra noastră, vă pot spune doar cu ce ne ocupăm noi, ca sindicat, doar atât”. No comment.

http://www.coruptiainarges.ro/

Raspunsuri


Musafir

#41464 Re: Scrisoarea ruşinii aprinde Arpechimul - Sindicatul s-a dat cu patronatul. Sa_lariaţii sunt şanta

2015-07-13 08:33:34

#41463: CREA_NTE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Scrisoarea ruşinii aprinde Arpechimul - Sindicatul s-a dat cu patronatul. Sa_lariaţii sunt şantajaţi 

 

Rememorati actiunile lui Dumitru si veti vedea ca intotdeauna a luat decizii care mai tarziu s-au dovedit impotriva voastra. 

Nu va mai lasati pacaliti de lupul imbracat in piele de oaie dragi colegi. maine poimane ve-ti pleca acasa fara salarii compensatorii din cauza lui.

Intotdeauna Dumitru  s-a facut pres in fata celui care a platit mai bine

Scandal la Oltchim după schimbarea directorului general. Sindicaliştii acuză că se doreşte falimentul combinatului

Citeste mai mult: adev.ro/n3pmpc

 

Un nou scandal la Oltchim după modificarea organigramei şi înlocuirea directorului general Marius Pârvu, un apropiat al fostului ministru al Economiei, liberalul Andrei Gerea. Sindicaliştii au cerut explicaţii pentru schimbarea lui Pârvu înainte de privatizarea din luna mai. De astăzi, Oltchim mai are doar 6 directori, faţă de 21 cât a avut de când a intrat în insolvenţă

În această dimineaţă, zeci de angajaţi şi sindicalişti de la Arpechim şi Oltchim au cerut administratorilor judiciari şi speciali să amâne punerea în aplicare a noii organigrame. Aceştia consideră că înlocuirea directorului general înainte de privatizare nu este oportună şi acuză că se doreşte de fapt falimentul Oltchim. 

Citeste mai mult: adev.ro/n3pmpc