Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#37297 OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-08 07:04

#37276: - Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă! Adevarul iese la iveala ... incep regretele.

Dumitru Persu: "E o mare greseala. Am pierdut si al doilea manager mare".
Celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean Vâlcea, Dummitru Persu, crede ca cei care conduc in acest moment CET Govora si judetul ar trebui sa traga cu dintii pentru ramânerea lui Mihai Balan in functia de manager.
"In opinia mea este o mare greseala, strategic pierdem foarte mult. Orice manager ai aduce acum nu poate face ce face Balan, chiar daca a lucrat in aviatie sau mai stiu eu unde, chiar daca are un CV cu care se lauda in stânga si-n dreapta. Gânditi-va ca Mihai Balan stapânea un colectiv de directori, ca stia tot ce misca acolo, ca gestiona atâtia bani si ii gestiona foarte bine.
Este al doilea manager mare pe care Vâlcea il pierde dupa Constantin Roibu.
Ca va spune Persu, Roibu a fost fortat sa plece de niste impostori aflati in structuri guvernamentale.
Eu il tineam pâna facea o strategie de redresare, nu-l lasam niciodata sa plece. Nici pe el, nici pe Mihai Balan.
Ar trebui ca aceia care conduc acum judetul sa faca tot posibilul sa-l convinga sa-si retraga demisia. Daca nu, sa gaseasca solutii. Poate nu e dracul asa de negru si vor gasi!" 

 

De retinut si completat:
Roibu a fost fortat sa plece de niste impostori aflati in structuri guvernamentale (Vulpescu, Chitoiu, Vozganian, etc.) cu sprijinul altor impostori: frustratii din Oltchim - gen Talpasanu, Cernev & vuvuzelele PCC, cu sprijinul unor persoane cu interese personale si incompatibile in Oltchim - gen Popescu Valentin, Zaremba si in favorea tomberoanelor USL-iste - gen clanul Spirestilor, clanul Cocletilor, Marius Pirvu, Norocel Marinescu, etc. (enumarati-i si voi pe cei omisi de mine).

Raspunsuri


Musafir

#37298 Rotaru: Vinovaţi pt. situaţia extrem de delicată în care au ajuns Oltchim si CET sunt politicienii!

2015-05-08 07:19:25

#37297: - OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

"Nu directorii Constantin Roibu şi Mihai Bălan au adus cele două companii în pragul falimentului, aceştia fiind de fapt cei care le-au ţinut în viaţă, câtă vreme le-au condus."

Rotaru: PNL are o politică anti – CET Govora

08.05.2015 • PoliticaFii primul care comenteaza http://arenavalceana.ro/2015/05/08/

Rotaru este c urios cum au reuşit parlamentarii, în special cei din Vâlcea, să citească în doar două ore peste 1.500 de pagini (Noul Cod Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală). În opinia sa, doar dacă aveau puteri paranormale puteau reuşi această „performanţă”.

„Eu mă îndoiesc că au votat în cunoştinţă de cauză. Puneţi-le întrebări din Codul Fiscal şi vă veţi lămuri. (…) Nu mai avem nevoie de asemenea parlamentari. (…) Acest document a fost ţinut la secret, ceea ce nu e firesc. Trebuia pus în dezbatere publică”, a acuzat liderul PSR.
Rotaru îi găseşte vinovaţi pe politicieni şi pentru situaţia extrem de delicată în care au ajuns Oltchim şi CET Govora. După părerea sa, nu directorii Constantin Roibu şi Mihai Bălan au adus cele două companii în pragul falimentului, aceştia fiind de fapt cei care le-au ţinut în viaţă, câtă vreme le-au condus.
„Oltchim-ul a ajuns într-o situaţie delicată din cauza unor politici guvernamentale. Vinovate sunt partidele care au fost şi sunt la guvernare: PDL, PNL, PSD, PC etc..
Liderii acestor partide au urmărit şi urmăresc închiderea Oltchim-ului”, a spus Rotaru.
Totodată, el a avertizat că „ce se întâmplă acum la CET şi ceea ce urmează ne va afecta în mod direct”. „Încă ar mai fi timp să se rezolve problemele de acolo, dar nu se vrea acest lucru. Conducerea judeţului dă dovadă de o pasivitate incredibilă, condamnabilă. După ce, cu eforturi mari, CJV a preluat exploatările miniere din zona Berbeşti, trebuie găsite soluţii de rentabilizare şi pentru acea activitate. Îmi spunea un miner că, într-o lună, s-au schimbat 3 directori. Politicienii care s-au agitat să-şi pună directori la Berbeşti ar trebui daţi ei afară. (…) Din cauza celor care conduc judeţul, există riscul ca, la CET Govora, să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Oltchim – să se reducă activitatea, să asistăm la disponibilizări, la dezastru… În prezent, la conducerea judeţului, sunt liberalii. Semnele de instabilitate la CET Govora coincid cu venirea lor la Putere. În opinia mea, PNL poartă pe umeri răspunderea rezolvării situaţiei de la CET. Acolo, trebuie să fie linişte, să se lucreze”, a mai apreciat preşedintele Partidului Socialist Român.
Referindu-se la demisia managerului general Mihai Bălan, Rotaru a precizat că tot la PNL se găseşte cauza. „Haideţi să fim serioşi, directorul Mihai Bălan nu şi-a dat demisia pentru că îşi dorea să demisioneze. Şi-a dat demisia pentru că n-a mai suportat ca politicienii (n. red. – aluzie la liderii PNL Vâlcea) să se amestece în conducerea companiei.
Din păcate, aceşti politicieni au în cap numai politici anti-CET. De câţiva ani, PNL şi-a pus oameni în CA. Au fost eliminaţi pesediştii din CA… dar în locul loc cine a venit?”, a întrebat, retoric, liderul PSR. În ceea ce priveşte AGA şi CA, Rotaru aşteaptă schimbări rapide. „Dacă Petre Grigore (n. red. – din 2014, este membru în AGA la CET) nu poate rezolva problemele de la CET, n-are ce căuta acolo. Vedem că, la CET, lucrurile merg din ce în ce mai rău. Asta înseamnă că nu poate sau nu vrea să rezolve problemele de acolo. Bine, eu nu mă refer doar la domnia sa, că sunt mai mulţi. (…) Vâlcenii şi presa ar trebui să ia la întrebări conducerea CJV cu privire la CET. Cred, de asemenea, că noua conducere a CJV este de fapt marioneta altcuiva”, a conchis Constantin Rotaru.

 


Musafir

#37356 Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-09 11:42:52

#37297: - OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă

Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

- Si acolitii lor' 

                  ĂŞTIA SUNT PENSIONARII DE LUX AI OLTCHIMULUI.

          ALTFEL  UNDE MAI GĂSESC EI LA CAPACITATEA SI PREGĂTIREA LOR  POSTURI AŞA BINE PLĂTITE . SI CULMEA SA NU MUNCEASCA MAI DELOC PENTRU BANII AŞTIA .

PE VREMEA FARAONULUI CAND DUDUIA COMBINATUL ASTIA NICI NU VISAU LA SINEC'URILE DE ACUM. 

           AŞTIA SUNT ADEVĂRAŢII DEMOLATORI AI OLTCHIMULUI. FOŞTII INGINERAŞI MEDIOCRI DE PE VREMEA LUI ROIBU . AJUNŞI ACUM MARI CONDUCATORI AI UNUI COMBINAT MORT.  

AU PĂPAT SALARIILE COMPENSATORII ALE  DISPONIBILIZAŢILOR DIN 2013. ŞI ACUM TRAG SPERANŢA CA VOR FACE LA FEL SI DISPONIBILIZAŢII DIN 2015

 

             UN SINCER HUOOO SI LA OASE.

 

ĂSTIA PE PIAŢA LIBERA A FORŢEI DE MUNCĂ SUNT ŞOMERI GARANTAŢI PE VIAŢĂ. NICI DR.ACU NU-I MAI ANGAJEAZA DACA SCĂPĂM DE EI.