Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

#37244 JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-07 10:45

 

OLTCHIM, NU ESTE JUCARIA VOASTRA SI SCOPUL VOSTRU DE A FACE ILEGALITATI. SA VA MANANCE PUSCARIILE!!!

 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

UNU MORT DEFINITIV, ALTU INCA VIU SI NEANTREBAT DE SUMELE DE BANI DETURNATE DE LA OLTCHIM...

CJ Ion Câlea și  CET Mihai Bălan => HOTIA, MINCIUNA SI TRADAREA !!!!!!!!!!

 

 
 

DETURNAREA  FONDURI SALARII DE BANI CATRE CAR OLTCHIM 2012!!!!!!!!!! SI MULTE ALTE FAPTE COMISE SI ILEGALE.

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

 

http://www.impactreal.ro/

Facturi colosale către Oltchim, neachitate din 2011

Ce rămâne după Mihai Bălan? Multe probleme, generate de un sistem neperformant, în care factorul politic şi-a făcut de cap, în funcţie de interesele electorale şi materiale, şi căruia Bălan nu a avut puterea să i se opună. Din contră, atunci când ego-ul lui s-a simţit bine, a făcut parte din acest sistem. Spre exemplu, rămâne memorabilă perioada octombrie 2012-februarie 2013, în care a fost director la Oltchim şi membru în Consiliul de Administraţie al acestei companii, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie al CET Govora. A fost o perioadă în care Mihai Bălan s-a aflat în poziţie clară de conflict de interese şi în care a fost nevoit să ia decizii discutabile. Un Raport al CET privind situaţia financiară înregistrată în 2014 şi la începutul anului 2015 relevă nişte cifre înspăimântătoare. Spre exemplu, datoriile la energie electrică şi termică ale Oltchim către CET, care totalizează 136.899.918.98 lei (fără TVA), până la data insolvenţei, sunt neachitate din anul 2011. Acestor datorii li se mai adaugă, începând cu 31.07.2013, facturi de 79.709.978,63 lei achitate parţial de Oltchim, conform aceluiaşi raport. Potrivit aceluiaşi raport, la 31.12.2014, CET înregistra creanţe substanţiale asupra a 21 de parteneri şi avea datorii imense către furnizori. Din motive care pot fi uşor deduse, cei care au făcut acest raport nu au totalizat nici datoriile şi nici creanţele.

http://www.indiscret.ro/

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Raspunsuri

JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

#37263 Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2015-05-07 18:48:11

#37244: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? - JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

CET Govora, datorii şi creanţe alarmante

Directorul general Mihai Bălan a demisionat, pentru a doua oară în trei săptămâni, lăsând totul în „clocot” financiar.

După aproape 16 ani la conducerea CET Govora, directorul general Mihai Bălan a demisionat din funcţie din motive „personale”, pentru a doua oară în decu_rs de trei săptămâni. Dacă, după prima demisie, anunţată în 2 aprilie, s-a răzgândit, ca urmare a unei discuţii cu preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican (!!), cea de-a doua demisie, din 29 aprilie, pare ceva mai credibilă: a fost înregistrată după toate normele legale şi adusă la cunoştinţa Consiliului de Administraţie. CET Govora este o societate cu capital integral de stat, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, care produce şi comercializează energie electrică şi termică, unic furnizor de agent termic pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bălan nu mai poate rămâne în CA dacă nu mai este director

Imediat, Mihai Bălan a plecat în concediu de odihnă, prerogativele funcţiei transferându-le directorului comercial, Doru Constantin, în vârstă de 38 de ani, care, până acum, s-a dovedit un excelent executant al ordinelor sale. Demisia lui Bălan conţine un paragraf care lasă loc interpretărilor: „Pentru a asigura o stabilitate a societăţii rămân în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie (...)”.Însă, potrivit unor surse din CET Govora, „dacă rămânerea în CA se referă doar la perioada legală de 40 de zile în care mai este director al CET şi când nu contravine legii, altfel este imposibil. Aceasta, deoarece directorul general este membru de drept în consiliul de administraţie, prin urmare, încetarea mandatului de director general generează şi plecarea din CA”. În acelaşi comunicat, Bălan mai anunţă:„De asemenea, precizez că în cele 40 de zile voi elabora un plan de eficientizare a activităţii la SC CET GOVORA SA şi de consolidare şi stabilizare a activităţii. De asemenea, voi încerca să formez o echipă dinamică şi care să facă faţă provocărilor viitoare”. Rămâne de văzut cât mai poate fi de eficient un director care se află în preaviz şi care, în această situaţie, ar putea stârni suspiciunea că îşi lasă la conducerea CET oameni fideli.

 Specialiştii din CET nu vor scaunul de director general, însă îl vrea altcineva

Numele cel mai des vehiculat a fost, imediat după demisie, Nicolae Dina, director producţie al CET Govora. Acesta a declarat însă, pentru Indiscret în Oltenia, că sub nicio formă nu îl interesează funcţia de director general „Nu mă interesează pentru nimic în lume funcţia de director general.Nu sunt făcut pentru a conduce o unitate de peste 2.000 de oameni, şi nu este vorba despre latura tehnică. Pentru a fi director general, trebuie să ai anumite abilităţi, pe care eu nu le am. Sunt în pragul pensionării şi mă gândesc serios dacă voi mai rămâne aici după venirea noului director”, spune Nicolae Dina. O altă variantă este directorul tehnic Ludovic Zelici, care, de asemenea, nu pare, cel puţin declarativ, să-şi dorească acest post. Anumite surse avansează un director din Ministerul Energiei, iar un consilier liberal şi-a manifestat intenţia de a-i lua locul lui Bălan . Astfel, săptămâna trecută, înaintea celei mai recente şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea, când consilierii liberali au avut o întâlnire în biroul preşedintelui Gheorghe Păsat, consilierul Dumitru Tărăşenie ar fi spus, spre amuzamentul multora: „Vă anunţ de pe acum că, în cazul în care Mihai Bălan nu se răzgândeşte, mă interesează postul de director al CET Govora”.

 Directorul va fi selectat de o firmă „specializată”

Atât preşedintele CJ Vâlcea, cât şi cel al Consiliului de Administraţie al CET, au declarat, pentru Indiscret, că preselecţia directorului general al CET va fi făcută de o firmă specializată, potrivit legii: „Vom proceda conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. În principiu, este vorba despre o selecţie făcută de o firmă de specialitate, în baza unor criterii de experienţă în domeniu, vechime etc. Însă deocamdată nu am stabilit amănunte, este prea devreme”, susţine Gheorghe Păsat. Şi Sorin Fodoreanu, preşedintele CA al CET, a făcut precizări în acest sens: ”Legea spune că la o societate cu peste 400 de angajaţi şi o anumită cifră de afaceri, ca în cazul CET, preselecţia va fi făcută de o firmă de specialitate. Pentru săptămâna viitoare, am convocat şedinţa Consiliului de Administraţie, unde ne vom consulta şi cu reprezentantul Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Acţionarilor. Dar, fără îndoială, legea primează. Există însă multe semne de întrebare în legătură cu aceste firme «specializate»”. Bunăoară, o astfel de firmă a furnizat, chiar în Consiliul de Administraţie al CET Govora, un stomatolog (via PDL), dar şi o femeie de afaceri, membră PSD, care mulţi ani a derulat afaceri discutabile cu CET Govora.

Facturi colosale către Oltchim, neachitate din 2011

Ce rămâne după Mihai Bălan? Multe probleme, generate de un sistem neperformant, în care factorul politic şi-a făcut de cap, în funcţie de interesele electorale şi materiale, şi căruia Bălan nu a avut puterea să i se opună. Din contră, atunci când ego-ul lui s-a simţit bine, a făcut parte din acest sistem. Spre exemplu, rămâne memorabilă perioada octombrie 2012-februarie 2013, în care a fost director la Oltchim şi membru în Consiliul de Administraţie al acestei companii, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie al CET Govora. A fost o perioadă în care Mihai Bălan s-a aflat în poziţie clară de conflict de interese şi în care a fost nevoit să ia decizii discutabile. Un Raport al CET privind situaţia financiară înregistrată în 2014 şi la începutul anului 2015 relevă nişte cifre înspăimântătoare. Spre exemplu, datoriile la energie electrică şi termică ale Oltchim către CET, care totalizează 136.899.918.98 lei (fără TVA), până la data insolvenţei, sunt neachitate din anul 2011. Acestor datorii li se mai adaugă, începând cu 31.07.2013, facturi de 79.709.978,63 lei achitate parţial de Oltchim, conform aceluiaşi raport. Potrivit aceluiaşi raport, la 31.12.2014, CET înregistra creanţe substanţiale asupra a 21 de parteneri şi avea datorii imense către furnizori. Din motive care pot fi uşor deduse, cei care au făcut acest raport nu au totalizat nici datoriile şi nici creanţele.

CET reeşalonează datoriile şi cere păsuiri

Despre aceste probleme a vorbit, la şedinţa din 30 aprilie a Consiliului Judeţean Vâlcea, Ramona Hoarcă, director financiar al CET. „În ce priveşte situaţia împrumutului de la Alpha Bank, într-adevăr, această bancă ne-a solicitat să rambursăm în lunile aprilie, mai şi iunie suma de 10 milioane de lei. Pentru aprilie, rata a fost achitată în valoare de două milioane de lei, iar pentru lunile mai şi iunie solicităm băncii să ne amâne această rambursare. De asemenea, am solicitat aceleiaşi bănci să ne acorde un nou credit de lucru pentru activitatea cu_rentă şi un credit de investiţii pentru a susţine activitatea unităţii miniere. În ceea ce priveşte acest credit şi amânarea vechiului credit de la plată, ne-au fost solicitate de către bancă un plan de afaceri şi o strategie de dezvoltare. În acelaşi context, Ramona Hoarcă a făcut referiri şi la datoriile către diverse instituţii, publice şi private:„În ceea ce priveşte datoriile către instituţiile publice, pentru Primăria Râmnicu Vâlcea (n.r. – care, recent, a şi recu_rs la blocarea conturilor CET) venim cu o propunere de eşalonare până la sfârşitul anului 2015, iar aceasta se va stinge, probabil, prin compensarea subvenţiei pe care o vom avea de încasat pe luna aprilie şi respectiv pe lunile octombrie-decembrie 2015. Pentru Consiliul Judeţean, avem, într-adevăr, o datorie pentru plata redevenţei şi aici trebuie să ne gândim cum o achităm. Cu celelalte datorii, ROMELECTRO, SERVTRANS etc., într-adevăr avem datorii pe care le-am reeşalonat până în 2016”. Ramona Hoarcă a mai spus că, până la 31 mai a.c., bugetul CET va fi finalizat şi supus aprobării.

http://www.indiscret.ro/

http://www.indiscret.ro/rks

Dr. Ing. BALAN MIHAI