Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#37078 Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (I)

2015-05-05 10:06

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/48570/

 

Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (I)

• oamenii politici nu cred ca managerul va reveni asupra deciziei, asa cum s-a intâmplat acum o luna, si nici nu stiu cine-i va putea lua locul

Acum aproximativ o luna, managerul general de la CET Govora, Mihai Balan, demisiona din functie. A revenit asupra deciziei si toata lumea credea ca lucrurile s-au linistit. A venit, insa, o a doua decizie si, se pare, Mihai Balan nu se va mai razgândi.

"Motivele sunt strict personale"
Managerul a emis si un comunicat de presa in care incearca sa explice de ce a decis sa plece, invocând doar motive personale. Din data de 29 aprilie, Mihai Balan va mai ramâne in fruntea societatii 40 de zile lucratoare, timp in care spune ca va face un bilant al activitatii sale si o strategie de dezvoltare. Balan conduce CET Govora din 20 octombrie 1999. "Astazi, 29 aprilie 2015, am decis sa-mi depun demisia la Consiliul de Administratie al SC CET GOVORA SA din functia de director general al acestei societati. Urmeaza, conform legii, sa ramân in functie inca 40 de zile lucratoare, dupa care imi inceteaza mandatul. In aceste 40 de zile voi elabora raportul de activitate de la preluarea functiei de director general, 20 octombrie 1999, si pâna astazi. O sinteza a acestui raport o voi face publica. Motivele demisiei mele sunt strict personale si nu doresc sa se dea alte conotatii de orice gen. Pentru a asigura o stabilitate a societatii ramân in functia de membru al Consiliului de Administratie si, de asemenea, precizez ca, in cele 40 de zile, voi elabora un plan de eficientizare a activitatii la SC CET GOVORA SA si de consolidare si stabilizare a activitatii. De asemenea, voi incerca sa formez o echipa dinamica, sa faca fata provocarilor viitoare. As vrea, pe aceasta cale, sa multumesc echipei cu care am colaborat, angajatilor societatii pe care am condus-o pentru modul exemplar in care au activat si intelegerea de care au dat dovada pentru a reusi sa trecem peste toate obstacolele. As vrea, de asemenea, sa multumesc tuturor celor care au sprijinit societatea, care impreuna cu angajatii au reusit sa transforme SC CET GOVORA SA intr-un nume recunoscut in economia României.", se arata in comunicatul de presa.  

Romulus Bulacu: "E nevoie de un specialist, politicul nu trebuie sa se implice"
Vicepresedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Romulus Bulacu, spune ca trebuie facuta o analiza si adus un specialist in functia de director al CET Govora. "Nu ne asteptam la aceasta demisie, mai ales ca a mai fost un episod asemanator acum ceva vreme. Trebuie facuta o analiza atenta, nu sa se ia decizii in pripa. Trebuie sa vedem ce s-a intâmplat mai exact, eu nu am discutat cu domnul Mihai Balan, asa cum imi doream. Trebuie, de asemenea, sa facem o strategie de dezvoltare care nu e la indemâAna oricui. Pentru CET Govora urmeaza o perioada dificila, aceea de preluare a celor doua mine. Eu am mai spus si repet, a fost usor pâna acum. Urmeaza ceea ce este mai greu. Factorul politic nu trebuie sa se implice la CET Govora, e nevoie de un specialist care sa-l inlocuiasca pe domnul Balan. Factorul politic trebuie sa gaseasca solutii si sa faca altceva. Stiu ca se vehiculeaza tot felul de nume, dar va spun sincer ca sunt aiureli. Nu stiu daca domnul Balan se va razgândi, probabil ca nu.". 

Cristi Buican: "Nu sunt implicat cu nimic"
Deputatul Cristi Buican, copresedinte al PNL Vâlcea, spune ca nu are nici o implicare in demisia lui Balan si nici in numirea unui alt manager la CET Govora: "Chiar nu am ce sa spun. Nu sunt implicat, desi sunt oameni care spun ca eu fac si desfac. Nu numai ca eu sunt implicat, ca eu sunt singurul implicat. Nu este nimic adevarat. Spun doar atât, sa se respecte legile tarii si cine a furat, daca a furat, sa plateasca. Nu stiu de ce a demisionat Mihai Balan, a mai facut un gest asemanator si acum o luna. Cred ca, de aceasta data, nu mai revine asupra deciziei. CET Govora este una dintre societatile foarte importante din Vâlcea si trebuie sa-si continue activitatea la parametri normali.".

Raspunsuri


Musafir

#37079 Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă! Adevarul iese la iveala ... incep regretele.

2015-05-05 10:16:42

#37078: -  Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (II)

Dumitru Persu: "E o mare greseala. Am pierdut si al doilea manager mare".
Celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean Vâlcea, Dummitru Persu, crede ca cei care conduc in acest moment CET Govora si judetul ar trebui sa traga cu dintii pentru ramânerea lui Mihai Balan in functia de manager.
"In opinia mea este o mare greseala, strategic pierdem foarte mult. Orice manager ai aduce acum nu poate face ce face Balan, chiar daca a lucrat in aviatie sau mai stiu eu unde, chiar daca are un CV cu care se lauda in stânga si-n dreapta. Gânditi-va ca Mihai Balan stapânea un colectiv de directori, ca stia tot ce misca acolo, ca gestiona atâtia bani si ii gestiona foarte bine.
Este al doilea manager mare pe care Vâlcea il pierde dupa Constantin Roibu.
Ca va spune Persu, Roibu a fost fortat sa plece de niste impostori aflati in structuri guvernamentale.
Eu il tineam pâna facea o strategie de redresare, nu-l lasam niciodata sa plece. Nici pe el, nici pe Mihai Balan.
Ar trebui ca aceia care conduc acum judetul sa faca tot posibilul sa-l convinga sa-si retraga demisia. Daca nu, sa gaseasca solutii. Poate nu e dracul asa de negru si vor gasi!" 

Costi Radulescu:"Situatia poate afecta grav stabilitatea judetului"
Presedintele interimar al PSD Vâlcea, Constantin Radulescu, spune ca se teme pentru stabilitatea judetului: "Situatia actuala de la CET Govora poate degenera si poate afecta grav stabilitatea economica a judetului Vâlcea. Trebuie sa se gândeasca bine cei care conduc acum judetul si care au majoritate absoluta in Consiliul de Administratie al CET Govora. Ma refer la cei de la PNL care trebuie sa se gândeasca, in primul rând, la oameni si la acest judet care este greu incercat inca de pe vremea in care PDL, adica actualii parteneri ai PNL, in frunte cu Blaga, actual copresedinte, si Boc, fost premier, veneau pe la Vâlcea si promiteau ca vor salva Oltchimul. Indemn la ratiune, la cumpatare, pentru ca partidele trec temporar la putere, roata calca pe toate spitele, iar PNL Vâlcea nu trebuie sa ia decizii de dragul unor cutume politice.".

Romeo Radulescu: "Ar ramâne daca ar avea cu cine sa faca echipa"
Deputatul independent Romeo Radulescu spune ca este posibil ca Mihai Balan sa revina asupra deciziei, dar numai in anumite conditii. "Astept sa se ia masuri, sa se inlocuiasca oamenii care nu au legatura cu activitatea de la CET Govora. Astept sa se mai elimine din multii consilieri ai directorilor, sa se arate ca se doreste sa se faca ceva. Altfel, CET Govora o sa fie preluata de alta entitate, veti vedea, este foarte posibila situatia. Acolo este un moment zero, trebuie sa se termine cu numirile politice in diverse functii. Eu sunt convins, de exemplu, ca Mihai Balan ar reveni asupra deciziei de a demisiona daca s-ar schimba oamenii din Consiliul de Administratie si daca ar avea alaturi oameni capabili. Nu am vorbit cu dânsul dupa ce si-a dat demisia, nu spun ca acesta ar fi motivul pentru ca nu-l cunosc. Spun doar ca e posibil ca aceasta sa fie motivul pentru care a luat decizia de a demisiona a doua oara.".