Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#35444 Nitu - Gerea - Tudose. Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii!

2015-03-18 10:55

http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2015-03-18

Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD, interesată de Oltchim

Actualitate Companii

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 18 martie a.c., cu o delegație a companiei chineze Junlun Petroleum  CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administrație,  Xie Chang.

Compania chineză și-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-și dorința realizării unor pași concreți în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.
Domnia sa a apreciat că, “în ultimul timp, cu un management mai bun, compania Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și pentru alți investitori” amintind, totodată că pe data de 9 martie 2015 s-a aprobat planul de reorganizare a companiei și  că se va trece la aplicarea lui.
Președintele Consiliului de administratie  al Junlun Petroleum  CO LTD a precizat că  interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obținând , în acest sens, și sprijinul guvernului chinez. Xie Chang a anunțat deja vizita unei delegații de experți, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiției pe care partea chineză urmează să o facă în România. 
Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare  a societății pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate nu numai piețelor europene, ci și celor de pe alte continente.

Raspunsuri


Musafir

#35445 Re: Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii!

2015-03-18 11:08:46

#35444: - Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii! 

   MINISTERUL ECONOMIEI,
COMERTULUI SI TURISMULUI
Serviciul Comunicare și Relaţii Publice

 

București, 18 martie 2015

 

                                            COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul Economiei, Comerţului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 18 martie a.c., cu o delegaţie a companiei chineze Junlun Petroleum  CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administraţie,  Xie Chang.

Compania chineză și-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-și dorinţa realizării unor pași concreţi în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerţului și Turismului.

Domnia sa a apreciat că, “în ultimul timp, cu un management mai bun, compania Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și pentru alţi investitori” amintind, totodată că pe data de 9 martie 2015 s-a aprobat planul de reorganizare a companiei și  că se va trece la aplicarea lui.

Președintele Consiliului de administratie  al Junlun Petroleum  CO LTD a precizat că  interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obţinând , în acest sens, și sprijinul guvernului chinez. Xie Chang a anunţat deja  vizita unei delegaţii de experţi, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiţiei pe care partea chineză urmează să o facă în România.  

Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare  a societăţii pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate nu numai pieţelor europene, ci și celor de pe alte continente.

Biroul de Presă al Ministerului 

Economiei, Comerţului și Turismului