Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35444 Nitu - Gerea - Tudose. Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii!

2015-03-18 10:55

http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2015-03-18

Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD, interesată de Oltchim

Actualitate Companii

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 18 martie a.c., cu o delegație a companiei chineze Junlun Petroleum  CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administrație,  Xie Chang.

Compania chineză și-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-și dorința realizării unor pași concreți în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.
Domnia sa a apreciat că, “în ultimul timp, cu un management mai bun, compania Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și pentru alți investitori” amintind, totodată că pe data de 9 martie 2015 s-a aprobat planul de reorganizare a companiei și  că se va trece la aplicarea lui.
Președintele Consiliului de administratie  al Junlun Petroleum  CO LTD a precizat că  interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obținând , în acest sens, și sprijinul guvernului chinez. Xie Chang a anunțat deja vizita unei delegații de experți, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiției pe care partea chineză urmează să o facă în România. 
Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare  a societății pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate nu numai piețelor europene, ci și celor de pe alte continente.