Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35166 Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:51

#35165: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015 - Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 Procura speciala se va intocmi in trei exemplare originale (unul pentru societate, unul pentru actionar si unul pentru reprezentant), prin completarea formularului pus la dispozitie de societate si publicat pe pagina de web, la adresa www.oltchim.ro. Procurile speciale, vor fi depuse la sediul societatii fie in limba romana, fie in limba engleza, in original, cu cel putin 48 ore inainte de adunare sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot in acea adunare. Procurile speciale insotite de actele de identificare ale actionarilor, prevazute la punctul 3, pot fi transmise si prin e-mail cu semnatura
electronica extinsa incorporata conform Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica, astfel incat sa fie înregistrate la societate pana cel tarziu cu 48 ore inainte de adunare.La data desfasurarii adunarii generale, reprezentantul desemnat va preda originalul procurii speciale, in cazul in care au fost transmise in acest mod.
•actionarii inregistrati in registrul actionarilor, la data de referinta stabilita in
convocatorul sedintei, au posibilitatea de a vota si prin corespondenta, inainte de data de desfasurare a Adunarii Generale a Actionarilor, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenta, pus la dispozitie de catre societate si publicat pe pagina de web a societatii;
Formularele de vot prin corespondenta completate fie in limba romana, fie in limba
engleza se vor expedia la sediul societatii, in termenul precizat in convocator si vor fi insotite de documentele prevazute la punctul 3.
Buletinele de vot prin corespondenta care contin optiuni contradictorii sau confuze, care sunt ilizibile sau in care voturile sunt exprimate conditionat, vor fi anulate pentru vicii de procedura si nu vor fi luate in considerare atunci cand punctul de pe ordinea de zi la care se refera este supus la vot. Aceste buletine de vot vor fi luate in considerare numai la stabilirea prezentei la sedinta.
In cazul in care un actionar care a votat prin corespondenta se prezinta la sediul
societatii, la data desfasurarii Adunarii Generale a Actionarilor, optiunile exprimate
anterior se anuleaza.
Director general desemneaza o comisie care prelucreaza si pastreaza informatiile
aferente votului prin corespondenta.Raportul comisiei, insotit de centralizatorul optiunilor de vot va fi predat, pe suport de hartie, secretarului Adunarii Generale a Actionarilor.

•in situatia in care pe ordinea de zi figureaza alegerea sau revocarea
administratorilor, actionarii cu detineri semnificative pot face in termenul precizat in convocator, in scris, propuneri adresate consiliului de administratie, pentru aplicarea metodei votului cumulativ. Aplicarea acestei metode este supusă votului în cadrul adunarii generale doar în cazul în care solicitarea este facuta de actionari care nu au detineri semnificative.

3.Documentele solicitate pentru exercitarea drepturilor prevazute la pct.2
Accesul actionarilor si/sau votul prin corespondenta al actionarilor indreptatiti sa participe la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor este permis prin simpla proba a identita;ii acestora, facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate(buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii români sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) iar in cazul persoanelor juridice cu un act de identitate al reprezentantului legal insotit de un document oficial care ii atesta aceasta calitate certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie
conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu
originalul emis de o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, emis cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Reprezentantii actionarilor persoane fizice vor fi identificati pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini), insotit de procura speciala semnata de actionarul persoana fizica.
Reprezentantii actionarilor persoane juridice isi vor dovedi calitatea pe baza actului de  identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) si de un certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu originalul, emis de catre o  autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal care sa ateste  calitatea de reprezentant legal, insotite de procura speciala semnata si dupa caz  stampilata de reprezentantul legal al persoanei juridice respective.Documentele care  atesta calitatea de reprezentant legal al actionarului persoana juridica trebuie sa fie emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Toate documentele, cu exceptia documentelor de identitate, prezentate intr-o limba  straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere, realizata de un traducator  autorizat, in limba romana sau in limba engleza. Traducerile legalizate ale documentelor  vor fi retinute de societate.

Institutiile de credit care presteaza servicii de custodie pentru actionarii societatii pot  participa si vota in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor in baza unei procuri speciale  semnata de un actionar insotita de o declaratie pe propria raspundere data de institutia  de credit care a primit imputernicirea de reprezentare prin procura speciala, din care sa  reiasa ca:(i) presteaza servicii de custodie pentru respectivul actionar; (ii)instructiunile din  procura sunt identice cu instructiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de institutia de credit pentru a vota in numele respectivului actionar;(iii)procura speciala este semnata de
actionar.

 

Raspunsuri

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35167 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:54:19

#35166: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015 - Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 4.Desfasurarea sedintei Adunarii Generale a Actionarilor si drepturile actionarilor
in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor Fiecare actiune confera detinatorului dreptul la un vot in Adunarea Generala a Actionarilor, dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere, dreptul de a  participa la distribuirea profitului, precum si alte drepturi prevazute in actul constitutiv al  societatii.
Societatea intelege sa asigure dreptul la tratament egal pentru toti actionarii care se afla  in aceeasi pozitie in ceea ce priveste participarea si exercitarea drepturilor de vot in  cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.
Actionarii au, printre altele, dreptul de a participa la adunarile generale ale actionarilor si de a avea acces la informatii suficiente despre problemele supuse dezbaterii adunarii  generale.
Actionarii prezenti in adunare (direct sau prin reprezentant) si care au transmis votul  valid prin corespondenta vor fi luati in calcul de secretariatul adunarii la stabilirea ponderii capitalului social reprezentat la sedinta din total capital social al Oltchim S.A.  pentru stabilirea cvorumului necesar desfasurarii adunarii si validitatea hotararilor  adoptate.
In cazul in care pe ordinea de zi figureaza alegerea membrilor Consiliului de
Administratie, iar aceasta se realizeaza prin metoda metoda votului cumulativ, fiecare  actionar are dreptul de a-si atribui voturile cumulate (voturile obtinute in urma inmultirii  voturilor detinute de catre orice actionar, potrivit participarii la capitalul social, cu numarul  administratorilor ce urmeaza sa formeze Consiliul de Administratie) uneia sau mai multor  persoane propuse pentru a fi alese in Consiliul de Administra;ie. Aplicarea metodei  votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administratie, format din cel  putin cinci membri, in cadrul aceleiasi Adunari Generale a Actionarilor. In procesul  verbal al sedintei se va consemna indeplinirea formalitatilor privind aplicarea metodei  votului cumulativ.

Secretariatul Adunarii Generale a Actionarilor va pastra in siguranta inscrisurile precum  si confidentialitatea voturilor exprimate prin corespondenta pana la momentul supunerii la vot a rezolutiilor corespunzatoare aferente ordinii de zi.
Comisia va verifica concordanta dintre datele inscrise de actionar in buletinele de vot si  cele din registrul actionarilor la data de referinta. Vor fi considerate valide doar buletinele  de vot care contin toate elementele de identificare solicitate pentru semnatar si au inscris  un singur caracter “X” in dreptul punctelor de pe buletinul de vot.
Fiecare actionar prezent la adunare primeste un buletin de vot care poarta stampila  societatii si pe care sunt redactate toate punctele inscrise pe ordinea de zi, precum si  optiunile “pentru”, “impotriva” sau “abtinere”.Dupa exprimarea dreptului de vot, buletinele  se retin si se arhiveaza la societate.
Adunarea Generala a Actionarilor este condusa de presedintele Consiliului de
Administra;ie. Presedintele deschide sedinta si propune, dintre actionarii prezenti, unul  pana la trei secretari. Alegerea secretarilor se face prin vot de catre adunare. Acesta  verifica lista de prezenta a actionarilor si indeplinirea tuturor formalitatilor cerute de lege  si de Actul Constitutiv pentru tinerea Adunarii Generale a Actionarilor.

Secretarul va intocmi procesul verbal al adunarii la care se vor anexa actele referitoare la convocare, precum si lista de prezenta a actionarilor. Dupa constatarea indeplinirii cerintelor legale si a prevederilor actului constitutiv, se intra in ordinea de zi.
Hotararile adunarilor generale se iau prin vot deschis. Votul secret este obligatoriu numai pentru:numirea sau revocarea membrilor consiliului de administratie, numirea sau  demiterea auditorilor financiar si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea  membrilor organelor de administrare, de conducere si de control a societatii.
Actionarii au dreptul de a solicita consemnarea declaratiilor lor facute in cadrul dezbaterilor din sedinta Adunarii Generale a Actionarilor.
Procesul-verbal semnat de presedintele Consiliului de Administratie si de secretar,
trebuie sa constate indeplinirea formalitatilor de convocare, locul, ora si data sedintei,  prezenta actionarilor, numarul actiunilor, dezbaterile in rezumat, hotararile luate, iar la cererea actionarilor, declaratiile facute de ei in sedinta. Procesul verbal va fi trecut in  registrul sedintelor si deliberarilor adunarilor generale. Registrul adunarilor generale este  tinut prin grija Consiliului de Administratie.
Actionarii care nu au luat parte la adunarea generala sau cei care au votat contra si au  cerut sa se insereze aceasta in procesul verbal al sedintei, au dreptul de a ataca in  justitie hotararile adunarii generale in termen de 15 zile de la data publicarii in Monitorul  Oficial al Romaniei, Partea IV-a.
Hotararile Adunarii Generale a Actionarilor sunt obligatorii chiar si pentru actionarii
absenti, reprezentati sau care au votat impotriva.
Pentru a fi opozabile tertilor, hotararile Adunarilor generale vor fi depuse in termen de 15  zile la Oficiul Registrului Comertului spre a fi mentionate in registru si publicate in  Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
Raportul curent privind hotararile adoptate si rezultatul votului pentru fiecare din acestea  vor fi aduse la cunostinta actionarilor, prin transmiterea raportului curent la Bursa de  Valori Bucuresti si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, acesta fiind publicat pe  pagina web a operatorului de piata, www.bvb.ro, in conformitate cu prevederile  Regulamentul CNVM nr. 1/2006 si pe pagina web a societatii, www.oltchim.ro.
Hotararile AGA nu vor putea fi executate inainte de indeplinirea acestor formalitati si  dupa caz, a oricaror alte cerinte prevazute de lege.
Prezenta Procedura a fost actualizata in data de 1 februarie 2013.