Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#33880 DISCUTII APRINSE LA OLTCHIM SAU "DIVIDE ET IMPERA" - STRATEGIA LUI PIPEREA?

2015-02-13 14:52

#33856: - DISCUTII APRINSE LA OLTCHIM SAU "DIVIDE ET IMPERA" - STRATEGIA LUI PIPEREA? 

Nu contesta nimeni efortul depus de catre cei care se duc la fiecare actiune de protest a disponibilizatiilor.
Efortul lor este laudabil si merita toata aprecierea. Din partea mea: jos palaria.
Pacat ca nu se pot strange la un loc toti disponibilizatii ca sa-si strige nemultumirile si sa aiba mai mult succes in demersul lor.
Asta este si trebuie sa intelegem ca sunt multi care deja au un loc de munca; sunt multi care nu mai au bani sa se deplaseze la combinat sau la Ramnicu Valcea; sunt multi care sunt plecati peste hotare in speranta unei vieti mai bune; sunt si din aceia care asteapta rezolvarea de la sine a problemelor, conform legilor din aceasta tara.

Aici este de discutat faptul ca cei care ar trebui sa rezolve problemele incearca sa ne invrajbeasca utilizand vechea tactica "dezbina si stapaneste"!
(Aceasta tactica a fost folosita cu succes in OLTCHIM in perioada de trista amintire 2012 - 2013).

Rusine sa va fie domnilor administratori! Rusine!

DISCUTII APRINSE LA OLTCHIM

http://vtv.ro/discutii-aprinse-la-oltchim/

Discuţii aprinse la Oltchim între administratorii judiciari şi disponibilizaţii, care îşi aşteaptă plăţile compensatorii. Depunerea planului de reorganizare la Tribunalul Vâlcea a iscat din nou proteste ale sindicaliştilor, care nu vor să mai accepte păsuiri în ceea ce priveşte drepturile lor băneşti. Mai mulţi disponibilizaţi la venit la sediul societatii pentru a le cere socoteală administratorilor judiciari. Acestia le-au propus initial semnarea unui protocol pentru a primi o parte din salarii, insa fostii angajati au refuzat fiind nemultumiti de suma oferita.

Click: https://www.youtube.com/watch?v=9sbVwo_B50c

Raspunsuri


Musafir

#33967 "DIVIDE ET IMPERA" - STRATEGIA LUI PIPEREA?

2015-02-16 10:22:19

#33880: - DISCUTII APRINSE LA OLTCHIM SAU "DIVIDE ET IMPERA" - STRATEGIA LUI PIPEREA? 

http://www.voceavalcii.ro/2015021526788/  Publicat în Social

Disponibilizaţii de la Oltchim, din nou păcăliţi 

 FEB 15, 2015  SCRIS DE  FLORIN FĂGEŢEANU

Foştilor chimişti care au mers la discuţii li s-a spus că vor avea prioritate la primirea salariilor compensatorii

Peste 100 de reprezentanţi ai chimiştilor disponibilizaţi acum mai bine de un an şi jumătate de la SC Oltchim s-au prezentat din nou în faţa Pavilionului Central al societăţii pentru a cere lămuriri referitoare la plata salariilor compensatorii. Foştii muncitori de la combinat aflaseră că planul de reorganizare al combinatului nu prevede termene clare de plată a banilor ci doar note vagi în care se spune că termenul este de trei ani sau cinci zile lucrătoare de la privatizarea Oltchimului.

În momentul în care au ajuns în faţa sediului central, protestatarii au ameninţat că nu vor intra la tratative dacă nu vor avea acces şi reprezentanţii mass-media, mai ales că nici de această dată administratorii Piperea şi Bălan nu i-au onorat cu prezenţa, delegând un reprezentant.
Până la urmă, disponibilizaţii au acceptat discuţiile şi peste mai bine de o oră au ieşit cu primele concluzii: "Ne-au făcut propunerea ca cei care suntem acum prezenţi să primim primii salariile compensatorii, pe baza unei liste pe care o facem acum." Chiar dacă o astfel de propunere era discriminatorie şi imposibil de pus în practică, s-a făcut o primă listă, apoi o a doua pe motiv că la protest erau 100 de oameni iar semnăturile veneau de pe 200 de persoane. Au trecut alte ore bune şi acţiunea trebuia finalizată prin semnarea unui protocol.


"Ne-au recunoscut că au doar 100.000 de euro"

Aşa cum era de aşteptat, reprezentantul firmei de insolvenţă a refuzat să semneze un protocol total ilegal şi a venit cu o noi propuneri, discuţiile prelungindu-se până seara târziu. "Până la urmă ne-a recunoscut că pentru salariile compensatorii au decât 100.000 de euro pe care să-i împartă la toţi. Ne-au făcut şi un calcul, veneau câte 500 de ron pe lună. Nu am acceptat, cine poate să trăiască cu banii aceştia? Apoi s-a făcut o altă propunere, ca în lunile aprilie şi mai cei care am fost aici să primim câte 35 de milioane lei vechi şi din iunie să ni se prezinte o altă proiecţie bugetară destinată compensatoriilor. S-a făcut o altă listă pe care au semnat jumătate dintre cei prezenţi. Oricum nu credem că vom primi nici măcar acei bani, s-ar face discriminare", ne-a declarat sub protecţia anonimatului unul dintre protestatari.

Alte liste umblă printre muncitori

În tot acest timp, prin secţiile combinatului chimic care încă mai funcţionează circulă anumite tabele pe care muncitorii sunt invitaţi să semneze pentru planul de reorganizare. "Nu semnează nimeni, cum să semnezi că eşti de acord cu planul de reorganizare în condiţiile în care nu ai avut şansa măcar să citeşti acest plan", spun oamenii.

Noi disponibilizări din iunie?

Una dintre prevederile planului de reorganizare ne duce cu gândul că vor avea loc noi disponibilizări. Iniţial, semnatarii planului de reorganizare recunosc datoria de aproximativ 8 milioane de euro pentru plata compensatoriilor, sumă care este dublată începând cu luna iunie a acestui an. "dacă se vor face noi disponibilizări o să fie discriminare clară. Muncitorii care vor pleca îşi vor primi salariile compensatorii în timp ce oamenii care au plecat deja nu au primit banii nici acum", spune liderul de sindicat de la SL Oltchim, Mihai Diculoiu.