Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

UPDATE: Senatorii l-au scăpat de Vosganian de DIICOT: „O victorie a democrației”
Musafir

#33779 PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat

2015-02-12 11:21

PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a avut o adevărată pledoarie în fața senatorilor, înainte de votul privind ridicarea imunității sale, explicând că decizia sa de a oferi gaze ieftine pentru Interagro a salvat industria de îngrășăminte și a crescut profitul companiei de stat Romgaz.

UPDATE: Senatorii au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Vosganian. Este a doua oară când senatorul este scăpat de colegi în acest caz.

Cererea procurorilor a fost respinsă cu 57 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă”, în timp ce cinci voturi au fost anulate.

Vosganian a spus după vot că acest moment reprezintă „o victorie a democrației”.

Senatorul PNL Vosganian este acuzat de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. În același dosar este cercetat și Adriean Videanu, de asemenea, fost ministru al Economiei.

Vosganian s-a întrebat de ce nu au fost cercetații vinovații și din alte cazuri de corupție din ’90 încoace, precum falimentul Bancorex.

Senatorul a precizat că nici fostul premieri Călin Popescu Tăriceanu, nici fostul președinte Traian Băsescu, și nici măcar SRI, nu s-au opus deciziei de a vinde gaze la preț mic către Interagro.

Procurorii afirmă că statul a fost prejudiciat cu 130 de milioane de euro prin vânzarea gazelor ieftine către compania deținută de miliardarul Ioan Niculae.

UPDATE: Senatorii l-au scăpat de Vosganian de DIICOT: „O victorie a democrației”

Raspunsuri


Musafir

#33785 Senatorii au votat impotriva cererii DIICOT dupa un discurs al senatorului terminat in lacrimi.

2015-02-12 12:02:25

#33779: - PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat 

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19360261

Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala. Senatorii au votat impotriva cererii DIICOT dupa un discurs al senatorului terminat in lacrimi. Vosganian: E o victorie a democratiei

de Red. Stiri     HotNews.ro

Joi, 12 februarie 2015, 13:50 

Senatorul PNL Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sterg cateva lacrimi.

Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.

Dupa ce a fost anuntat rezultatul oficial al votului, Vosganian a declarat de la tribuna Senatului: "Votul reprezinta o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei, precum si o sansa de a aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu totii".

Reamintim ca procurorul general Tiberiu Nitu a trimis Senatului cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Vosganian este acuzat de procurori ca a fortat Romgaz sa vanda gaze la preturile subevaluate pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.