Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32183 Disponibilizatii de la Oltchim isi cer drepturile

2015-01-19 08:01

 

Disponibilizatii de la Oltchim isi cer drepturile

 

• 200 de fosti chimisti s-au prezentat la sediul societatii unde au primit promisiunea ca din aprilie vor incepe sa primeasca parti din salariile compensatorii

 

 

Aproximativ 200 de disponibilizati de la SC Oltchim Râmnicu Vâlcea au venit vineri la Pavilionul Central pentru a primi explicatii pentru ca nici pâna acum nu au primit salariile compensatorii. Conform Contractului colectiv de Munca, fostii chimisti trebuiau sa incaseze intre 6 si 18 salarii, in functie de vechimea in munca, in suma totala de aproximativ noua milioane de euro. Fostii salariati au discutat timp de doua ore si jumatate cu reprezentanti ai administratorilor judiciari care le-au promis ca incepând cu data de 1 aprilie vor incepe sa primeasca din bani. Disponibilizatii nu au fost multumiti de explicatiile primite si au amenintat ca vor relua protestele in strada si ca o parte dintre ei vor intra in greva foamei in fata Prefecturii Vâlcea si a Guvernului României. Oamenii l-au chemat la discutii si pe prefectul judetului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, cel pe care l-au asteptat pret de ore bune, dar care nu a mai ajuns. Intre reprezentantii disponibilizatilor si cei ai administratorilor judiciari a fost semnat un protocol conform caruia pâna la inceputul lunii viitoare sa aiba loc discutii cu oficialitatile locale si reprezentanti ai Guvernului României. Reprezentantii Sindicatului Liber Oltchim spun ca societatea comerciala a facut economii de un milion de euro pe luna din momentul disponibilizarilor si ca nu se justifica numarul mare al directorilor si salariile mari pe care acestia le incaseaza.
"Adminsitratorii nu au respectat prevederile Contractului colectiv de munca si acesti oameni nu au primit banii cuveniti. Din pacate, nici oficialitatile locale si nici cele nationale nu iau masuri pentru solutionarea acestui caz. Din 14 iunie 2013, când acesti oameni au fost disponibilizati au trecut 19 luni, in care s-au facut economii de un milion de euro pe luna. Deci, se puteau da salariile compensatorii in valoare de 9 milioane de euro", le-a spus celor prezenti presedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu. Dupa intrarea in procedura de insolventa, au fost disponibilizate peste 932 de persoane, 605 de la Oltchim Râmnicu Vâlcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti. (G.C.)

 

Raspunsuri

Gogu Ologu
Divizia Petrochimica Bradu

#32193 Re: Disponibilizatii de la Oltchim isi cer drepturile

2015-01-19 10:06:42

#32183: CREANTELE OLTCHIM. - Disponibilizatii de la Oltchim isi cer drepturile 

 Astia chiar ne-au luat de prosti si noi le aratam ca suntem.La doi ani dupa disponibilizari vin cu "parti" din salariile compensatorii,in aprilie zic ei.BRAVO LOR,NE MERITAM SOARTA!Tare imi ca nu mai vedem nimic in ritmul asta,sa nu va mire.