Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

GOGU... OLOGUUU....

#32146 Re: Comunicat de presă - MECT

2015-01-17 07:26

#32112: CREANTELE OLTCHIM. - Comunicat de presă - MECT 

 sindicacatu URINA nu mai reincalziti aceeasi ciorba si va bagati singuri in seama. INTALNIREA ASTA A FOST PE 06 IANUARIE si fara dumitru carmol. 

 

Publicat: 6 Ianuarie, 2015 - 18:41

 

În cadrul acestor întâlniri, Ministrul Mihai Tudose le-a declarat celor prezenti că îsi doreste continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea si a colaborării cu partenerii sociali în vederea identificării celor mai bune solutii pentru dezvoltarea societătii Oltchim.

Din punctul de vedere al Ministrului Economiei, Comertului si Turismului prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare pentru cresterea interesului unui cumpărător capabil să sustină activitatea combinatului. ”Evolutia financiară din ultimul an, ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă”, a afirmat Ministrul Mihai Tudose. 

Totodată, acesta le-a declarat atât administratorilor judiciari, cât si reprezentantilor sindicatelor de la Oltchim că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizati trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului si că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de solutie. 

Administratorii judiciari ai Oltchim, la rândul lor, au arătat că cifra de afaceri a societătii a crescut de la intrarea în insolventă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de Euro pe lună la 16 milioane de Euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru pima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de  cca. 580 mii Euro în lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut. Totodată, cei 2247 de angajati ai Oltchim îsi primesc lună de lună drepturile salariale, mai putin restantele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolventă.

În continuare, acestia i-au prezentat Ministrului Economiei, Comertului si Turismului, calendarul privind procedura de reorganizare a societătii care prevede definitivarea tabelului creantelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la aceasta dată si aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

La rândul lor, reprezentantii sindicatelor de la Oltchim i-au cerut Ministrului Mihai Tudose să verifice activitatea administratorilor judiciari, arătându-se nemultumiti de prestatia acestora, în special în ceea ce priveste pierderile pe care societatea continuă să le înregistreze de la declansarea procedurii insolventei. De asemenea, acestia au solicitat semnarea unui Protocol cu Ministerul Economiei, Comertului si Turismului de informare si consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de Protocol cu toti partenerii sociali din cadrul societătii.

 

Raspunsuri

ACEASI MIZERIE NUMITA GUVERNUL PONTA

#32151 care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba?

2015-01-17 08:19:43

#32146: GOGU... OLOGUUU.... - Re: Comunicat de presă - MECT 

 MAI LASA NE SI CU TUDOSE ASTA CA E TOT O CURVA .