Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

BREAKING NEWS: DIICOT DAR CAND SALARIILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM 2013???

#31121 Control al Inspecției Judiciare la DIICOT

2014-12-18 17:27

Inspecţia judiciară va face un control la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Organizate, structură condusă până în noiembrie de procurorul Alina Bica.

Inspecţia, care începe în 2015, vizează modul în care parchetul a fost manageriat. Controlul vine în contextul în care o nouă anchetă a DNA verifică suspiciuni de corupţie legate de dosare pe care procurorii DIICOT le aveau în instrumentare, a căror anchetare ar fi fost influenţată, contra unor sume de bani.

Între timp, DNA a trimis în judecată dosarul de abuz în serviciu al Alinei Bica, caz care se referă la fapte de corupţie ce ar fi fost săvârşite de aceasta în 2011, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

http://www.digi24.ro/

===========DIICOT DAR CAND SALARIILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM 2013???

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/

Aproximativ 260 de disponibilizaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au depus, recent, o plângere colectivă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), vizând presupuse nereguli în raportarea către FISC a veniturilor care le-au revenit în anul 2013. De asemenea, ei suspectează că Oltchim s-ar fi folosit în mod ilegal de salariile lor compensatorii, iar acum compania anunţă că acestea au intrat la masa credală şi le vor fi acordate după privatizarea companiei. În prealabil, circa 100 din cei în cauză au pichetat sediile DIICOT,  Prefecturii Vâlcea şi Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP) Vâlcea, cerând să se facă lumină în această situaţie. Printr-un comunicat de presă, conducerea Oltchim anunţă că nu există nicio ilegalitate în aceste raportări. De asemenea, directorul DGFP Vâlcea a declarat că orice venit, chiar şi neîncasat, trebuie raportat şi impozitat. Numai că liderul SindicatuluiVictoria, al combinatului, Corneliu Cernev, aruncă bomba: DGFP Vâlcea l-a informat că Oltchim a făcut către FISC raportări eronate în ce priveşte veniturile disponibilizaţilor. În mai 2013, 969 de angajaţi ai companiei au fost disponibilizaţi colectiv, ei urmând să primască, în funcţie de vechime, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, adică în jur de 10 milioane de euro (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană).

Veniturile impozabile, când prea mari, când „zero”

După ce, săptămâna trecută, au pichetat sediile Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP) Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii raportate la FISC drept încasate şi impozitate, circa 260 de disponibilizaţi de la Otchim au depus, luni, o plângere la DIICOT, care vizează aceste aspecte: „Am depus o sesizare la DIICOT, în numele a 259 de persoane, cu semnătură, tabel nominal şi copie de pe adeverinţa fiscală, de unde reiese că oamenii au înregistrat venituri şi li s-au reţinut impozite. Totodată, am mai depus şi nişte adeverinţe eliberate de FISC acum, după ce s-au făcut valuri, adeverinţe cu venituri impozabile zero. Nu există persoane din cele care suntem aici să nu fi încasat niciun venit”, a declarat pentru indiscret Ion Ţoanţă, unul dintre foştii salariaţi ai Oltchim. Potrivit acestuia, o plângere a fost depusă şi la instituţia prefectului: „Tot în numele a peste 300 de persoane am depus la prefect o plângere, bazată pe documente, pentru ca acesta să informeze instituţia guvernului despre ce se întâmplă. Prefectul este revoltat şi spune că aşa ceva nu se poate întâmpla. Dar că, dacă este aşa, se va lăsa cu ani grei de puşcărie”. Ion Ţoanţă consideră că aceste bâlbâieli sunt suspecte şi amintesc de o perioadă tristă a României: „Se întâmplă ca în decembrie 89. În fiecare zi se făceau greşeli şi apoi încercau, cu disperare să le repare. Sunt conştienţi că au greşit faţă ne noi şi ceea ce mă revoltă este că Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, a dat un comunicat, potrivit căruia noi am fi fost de acord să băgăm salariile compensatorii la masa credală. Este un fals grosolan, cine era nebun să facă asta? În perioada insolvenţei nu se depun banii la masa credală, acestea sunt cheltuieli. Apoi, după noul cod fiscal, orice încasare, orice venit sunt supuse impozitării. Nu ţi se opreşte impozit ca înainte, pentru că a trecut anul fiscal. Oltchim avea dreptul să folosească banii de salarii compensatorii, să îi pună într-un cont, în contabilitate se numesc provizioane. Dar, nu mai mult de un an. În cazul de faţă am intrat într-un alt an fiscal şi sunt în deplină ilegalitate”.

----------------------etc.

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

 

 

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#38493 Re: Control al Inspecției Judiciare la DIICOT

2015-05-26 13:01:44

#31121: BREAKING NEWS: DIICOT DAR CAND SALARIILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM 2013??? - Control al Inspecției Judiciare la DIICOT 

  JAF LA OLTCHIM CU CET GOVORA IN COMPLICITATE PRIN PIPEREA CU ASOCIATII & CO., FURTURILE!!!

Inspecţia judiciară va face un control la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Organizate, structură condusă până în noiembrie de procu_rorul Alina Bica.

Inspecţia, care începe în 2015, vizează modul în care parchetul a fost manageriat. Controlul vine în contextul în care o nouă anchetă a DNA verifică suspiciuni de corupţie legate de dosare pe care procu_rorii DIICOT le aveau în instrumentare, a căror anchetare ar fi fost influenţată, contra unor sume de bani.

Între timp, DNA a trimis în judecată dosarul de abuz în serviciu al Alinei Bica, caz care se referă la fapte de corupţie ce ar fi fost săvârşite de aceasta în 2011, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei. http://www.digi24.ro/===========DIICOT DAR CAND SALARIILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM 2013???

===========DIICOT DAR CAND SALARIILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM 2013???

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/