Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27871 ŞOBOLĂNIMEA ÎN PANICĂ Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament BURSA 21.10.2014

2014-10-21 09:49

 

http://www.bursa.ro/ cititi restul in link

*  Sebastian Ghiţă vrea ca Hrebenciuc şi Şova să fie suspendaţi din partid
     *  ACTUALIZARE 12:10 Decizia privind ridicarea imunităţii deputatului Ioan Adam a fost amânată
     Comisia juridică a amânat decizia privind ridicarea imunităţii deputatului PSD Ioan Adam, urmând ca Biroul Permanent al Camerei să stabilească noul termen.
     Anunţul a fost făcut de către deputatul PNL Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice, citat de sursele de presă.
     Domnia sa a spus că decizia a fost luată cu majoritate de voturi, din motive procedurale, PSD invocând faptul că demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament nu a fost primită la comisie şi încă nu este efectivă.
     ---
     *  ACTUALIZARE 10:30 Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament
     Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat astăzi din Parlament. Camera Deputaţilor trebuia să decidă astăzi dacă încuviinţează arestarea lui Hrebenciuc, însă, odată cu decizia de a demisiona, nu mai este nevoie ca parlamentarii să dea un vot pentru a încuviinţa cererea de arestare preventivă depusă de DNA, ceea ce înseamnă că el ar putea fi arestat preventiv imediat.
     Şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că Hrebenciuc şi-a dat "unilateral" demisia pentru a se pune la dispoziţia justiţiei din România, în care are încredere, pentru că îşi doreşte "să meargă demn" şi să nu facă rău partidului.
     "Mi-a spus că toată viaţa a fost un om foarte corect şi că nu vrea să facă rău partidului şi crede că această funcţie pe care a câştigat-o în 2012 nu trebuie să fie un obstacol pentru domnia sa şi pentru justiţia din România. Astfel se va pune la dispoziţia justiţiei.
     Vom anunţa în primul plen, săptămâna viitoare, că luăm act de demisie şi apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot în ceea ce îl priveşte pe domnul Hrebenciuc, rămâne dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam.
     Mi-a spus că are încredere în justiţia din România, că vrea să meargă demn pe stradă şi să ne poată privi în ochi," a declarat Zgonea în Parlament.
     Deputatul PSD Sebastian Ghiţă cere ca Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc să fie suspendaţi din PSD, spunând că aceştia au greşit faţă de partid şi că trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei.
     "Conform deciziei de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea să apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu dacă au greşit şi în faţa legii. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedari. Şi despre Macovei. Şi despre regimul Basescu", arată Sebastian Ghiță într-o declaraţie de presă.
     Deputatul PSD mai spune că nimeni nu este mai presus de lege şi că Viorel Hrebenciuc "i-a atras şi pe alţi senatori într-o situaţie rea şi gravă, riscând să compromită poziţia PSD".
     "Nu vreau răul nimănui. Dar sunt sigur ca Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabi Oprea şi Daniel Constantin pot să arate românilor că sunt drepţi şi corecţi. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras şi pe alţi senatori într-o situaţie rea şi gravă, riscând să compromită poziţia PSD. Procurorii sunt întrebaţi de ce apar astfel de anchete în campanie. Politicienii trebuie să se întrebe de ce fac astfel de lucruri în campanie! Hrebenciuc şi Şova trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei", adaugă Sebastian Ghiţă.
     ---
     Cu cât se apropie alegerile, coada liderilor de partid la DNA se îngroaşă. Procurorii au anunţat ieri că, pentru doi membri marcanţi ai PSD, respectiv Viorel Hrebenciuc (n.r. poreclit guzganul rozaliu) şi Dan Şova, a fost începută urmărirea penală.
     Astfel, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.
     DNA susţine că Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.
     Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA.


  
http://www.bursa.ro/ cititi restul in link

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39753 Re: ŞOBOLĂNIMEA ÎN PANICĂ Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament BURSA 21.10.2014

2015-06-09 20:22:51

#27871: - ŞOBOLĂNIMEA ÎN PANICĂ Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament BURSA 21.10.2014 

 

 

http://www.bursa.ro/ cititi restul in link

*  Sebastian Ghiţă vrea ca Hrebenciuc şi Şova să fie suspendaţi din partid