Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#25891 Re: reorganizare si recalificare

2014-09-04 20:51

Raspunsuri


Musafir

#25893 Re: Re: reorganizare si recalificare

2014-09-04 21:03:37

#25891: - Re: reorganizare si recalificare 

 http://ziaruldevalcea.ro/

O nouă secţie a combinatului Oltchim a intrat în probe

După ce va fi repornită, va creşte capacitate de producţie a uzinei la 40%

Secţia de oxoalcooli a combinatului Oltchim a intrat de luni în probe. Odată repornită, secţia ar urma să ridice capacitatea de producţie a uzinei la 40%, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, liderul filialei vâlcene a sindicatului Cartel Alfa, Ion Vâncea.

De luni, se află în probe secţia de oxoalcooli. Asta înseamnă că în trei-patru zile ar intra deja pe flux de producţie. O dată repornită această secţie, vom spori capacitatea de producţie a combinatului la 40% faţă de 25% cât este în prezent. La această secţie vor lucra peste 100 de oameni, în ture. Sperăm ca, în viitor, şi alte secţii să fie repornite, vom avea de lucru pentru oameni şi economia judeţului se pune pe picioare. În fine, se pare, astfel, că încet-încet combinatul se reconstruieşte, dacă există interes şi fără presiune din partea altor părţi.
A precizat Vâncea

Oltchim a încheiat primele şapte luni ale anului cu un EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortismente) de circa 700.000 de euro, a declarat pentru ziarul Economica avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului, scrie AGERPRES.

După o lungă perioadă de pierdere, Oltchim a avut, pe primele şapte luni, un profit operaţional de 253.000 de euro, realizat în principal din diferenţele de curs valutar. În iulie, afacerile Oltchim au fost de circa 11 milioane de euro, cu o capacitate funcţională de circa 23% din totalul producţiei. Noi sperăm ca din septembrie – octombrie să stabilizăm şi să creştem profitul lunar din producţie.
A precizat  Gheorghe Piperea

Piperea a mai declarat că a fost finalizată şi evaluarea activelor combinatului, necesară etapei de reorganizare, în care Oltchim va fi preluat de un investitor strategic. Evaluarea urmează să fie aprobată de Comitetul Creditorilor, în cel mai scurt timp, mai arată sursa citată.
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propusă pentru privatizare în luna decembrie a acestui an.