Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#25524 Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

2014-08-25 19:41

 

Piperea:

"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.        

PIPEREA NU POATE GARANTA NIMIC:
- NU GARANTEAZA PRIVATIZAREA OLTCHIMULUI;
- NU GARANTEAZA UN PLAN DE REORGANIZARE AL OLTCHIMULUI - PENTRU CA NU-L ARE SI PENTRU CA ESTE INCAPABIL SA-L FACA;
- NU GARANTEAZA FUNCTIONAREA OLTCHIMULUI LA MAI MULT DE 10%;
- NU GARANTEAZA PLATA SALARIILOR COMPENSATORII;
- NU GARANTEAZA ... NIMIC PENTRU CA NIMIC POATE SA FACA.

POATE SA GARANTEZE SI POATE SA-SI BAGE MANA-N FOC FARA SA SE ARDA CA ISI IA BANII: ONORARIUL FIX DE 50.000 DE EURO / LUNA SI ONORARIUL PROCENTUAL DE CEL PUTIN 1,5 MILIOANE PE LUNA.

T R O M B O N !!!

Iata ce declara acum mai bine de un an de zile, intr-o zi de 13 (aprilie 2013) "salvatorul Oltchimului":

Administratorul judiciar al Oltchim a mai declarat că planul complet de restructurare şi de reorganizare a societăţii Oltchim nu va fi gata mai devreme de septembrie -octombrie 2013, după soluţionarea contestaţiilor la tabelul de creanţe. 

'Pe 20 aprilie ar trebui să se definitiveze tabelul creanţelor, dar nu se va întâmpla, pentru că vor fi contestaţii la acest tabel, unele făcute chiar de foştii administratori, de sindicate.
Teoretic se poate ajunge la o soluţie în iunie, dar practic nu se va întâmpla să avem un plan de reorganizare mai devreme de septembrie-octombrie 2013, pentru că aşa este realist să considerăm.
Acela este momentul în care vom propune creditorilor un program de reorganizare, fie noi, fie administratorul special, fie împreună, iar în planul de reorganizare se va prevedea şi metoda de privatizare pe care o recomandăm noi şi care urmează să fie aprobată de creditori', a spus Piperea, pe 13 aprilie, la un post privat de televiziune.

Gheorghe Piperea a precizat că s-a reuşit accesarea unor bani pe baza Legii 200/2006, privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale şi că în prezent se lucrează pentru obţinerea unei finanţări de 50 milioane euro de la o instituţie de credit.

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/8291-combinatul-oltchim-in-agonie-pagini-pentru-o-istorie-neagra

Raspunsuri


Musafir

#25525 Re: Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

2014-08-25 20:20:06

#25524: - Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!” 

VI SE PARE CA A RESPECTAT TERMENELE SI LEGEA INSOLVENTEI, SAU TOT CEEA CE A DECLARAT ??????????? Sigur a respectat MINCIUNA SI DEZINFORMAREA, ASTA ESTE SIGUR!!!!  NOI SUNTEM IN SITUATIA CARE SUNTEM, AZI 25.08.2014 IN MINCIUNA, INSELATORIA SI HOTIA LUI PIPEREA&CO CU BDO IMPREUNA CU TOTI PARTICIPANTII....!!!!!!!!!!

PREA MULT SACRIFICIU UMAN LA OLTCHIM SI ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATUL, UNDE ESTE SINDICATUL OLTCHIM?????????????

 http://www.zf.ro/eveniment/ce-solutii-sunt-pentru-oltchim-si-ce-sanse-sunt-ca-din-2014-compania-sa-lucreze-la-100-din-capacitate-si-sa-ajunga-la-afaceri-de-800-milioane-de-euro-10764682  19 apr 2013

Care e situaţia acum la Oltchim?

###Gheorghe Piperea:

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

 

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

În 2014 – 2015, Oltchim poate să ajungă din nou la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. E o afacere care poate să fie făcută bună, însă cu o condiţie: să ni se permită să peticim sacul atât la fund, cât şi în părţi.

 

Gheorghe Piperea: Etilena este un produs extrem de costisitor şi foarte special, circulă prin conducte de la Arpechim la Oltchim la temperatura de -180 de grade.

Soluţia este în cazul de faţă opţiunea între două variante. Potrivit specialiştilor, acum şi în următorii 10 ani va fi un surplus de benzină nafta de 15% faţă de ce se consumă pe piaţă. Benzina nafta e un produs de rafinare, e o fracţie a petrolului care apare inevitabil.

Cea mai bună soluţie este să cumpere cineva din domeniul petrochimic platforma de la Bradu.

A doua soluţie, cea pe care o recomandăm, este să găseşti un actor important din domeniul petrochimiei care să aibă o structură integrată a acestui business, care să însemne în afară de rafinare, distribuţie de carburanţi şi petrochimie.

Acesta este efortul nostru cel mai serios, de a identifica un astfel de actor din domeniul petrochimiei. Avem 2-3 în România, însă nu sunt interesaţi de această afacere. Mai mult, vecinul nostru de la Arpechim, OMV, a spus nu doar că nu e interesat de acest lucru, ci că dacă statul nu găseşte o soluţie în 6 luni, e nevoit să o demoleze. Există însă doi investitori, mai de la Est, care sunt interesaţi.
Demolarea Arpechim ar însemna sfârşitul producţiei PVC la Oltchim?

Gheorghe Piperea: Nu neaparat. Materia primă necesară, în special această benzină nafta se poate obţine şi din altă parte.

Cea mai bună soluţie este însă ca cineva din domeniul petrochimic să cumpere într-o prima fază Bradu şi după, rafinăria de la Arpechim, astfel încât să reintegreze această activitate şi să o împartă în aceste trei divizii.

Sunt cel puţin doi actori mari importanţi care vor să implanteze în România, pentru că nu pot altfel să se implanteze în Europa.

Petre Ianc: Cu producţia de PVC, combinatul va avea o şansă. Altfel, costurile vor creşte.

Gheorghe Piperea: În momentul de faţă, circulă nişte planuri de reorganizare, care sunt doar planuri fanteziste, ale “superspecialiştilor”.

În momentul de faţă, PVC-ul este o “fantezie” dacă nu se pune problema preluării de către un jucător din domeniul petrochimic, respectiv dacă nu se pune în funcţiune instalaţia de piroliză de la platforma Bradu, lucru care înseamnă o investiţie de 50 de milioane de euro, în plus faţă de cele 50 de milioane de euro, necesare pentru Oltchim pentru a ajunge la breakeven.

Ce şanse sunt să puneţi în planul de reorganizare producţia de PVC?

Gheorghe Piperea: Sunt şanse mari. Dacă actorul respectiv din petrochimie vrea şi secţia de PVC, care e legată ombilical de platforma de la Bradu, răspunsul meu e categoric afirmativ.

În momentul de faţă, problema cu PVC-ul, este că există foarte mulţi mari producători. Turcia deţine 80% din totalul vânzărilor de PVC din Europa. Restul de 20% se împarte între o fabrică mai mică de Ungaria, una din Polonia şi Oltchim

PVC-ul este un produs care se vinde. Problema este că există oscilaţii foarte mari a preţului PVC-ului.

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

### Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL:

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]