Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21376

2014-05-31 09:03

CIOCLII CU CIRACII, asta vor, ca disponibilizati sa fie facuti vinovati si ca noi cerem faliment. De ce niciun actionar nu face asta, avand mult mai mult de castigat ca noi? Disponibilizatii au fost si sunt inselati, mintiti, obositi, stresati, bulversati si partial organizati, fiecare dintre noi are familii si alte probleme, ori altii isi bat joc de noi si de viata tuturor, LEGEA SA-I aduca sa dea cu subsemnatul. PE TOTI. Sa ne spuna si noua ce nu ne-au spus pana azi.

Raspunsuri

ion ion tiriac

#21381 Re:

2014-05-31 10:56:57

#21376: -

niciun actionar nu cere nimic pentru ca:

actionarul majoritar - adica statul, adica noi toti si nimeni - si-a impus in consiliul de administratie numai oameni incompetenti si/sau rau intentionati, numiti politic. acesti reprezentanti au fost proprietari de butic, domnisoara tirlea, bogdan pistol, un mascarici cu veleitati de om mare, disparut intre timp din viata politica, celebrul de acuma rodin traicu - groparul raan turnu severin si al oltchimului.

actionarul majoritar este statul prin avas, acuma aaas si si-a impus administratorul special bogdan stanescu.

despre acest personaj se stiu destul de multe lucruri. de exemplu, la venirea la putere a usl-ului, marele mincinos ponta a spus ca toti cei care au salarii mai mari decat ministrul secretar de stat, cam 4950 lei, li se vor taia salariile. la acea vreme, domnul stanescu, director al directie juridice, impreuna cu toti colegii sai de directie, au intrat, subit in concediu de boala. la directia juridica ramasese mare sef, femeia de serviciu, desigur cu un salariu de mizerie...

intre timp politicienii si-au dat seama ce greseala majora au facut si si-au retras declaratiile si actiunile de reducere a salariilor de la avas, aceasta institutie fiind de fapt marele adunator de fonduri pentru campaniile electorale, pentru toate partidele politice, fara exceptie. sumele, mai mari sau mai mici, ajungeau la partid prin intermediul membrilor in consiliile de administratie, cantitatea fiind determinata exclusiv de numarul acestora, intr-o clasica de acuma "reprezentativitate", conforma cu ponderea acestor partide in parlament. linistea si activitatea acestei institutii este o chestiune despre care niciun politician roman nu vorbeste. este subiect inchis.

pentru cei care nu stiu, avas "a rezolvat" cuprumin, oltchim, alro, sidex, bcr, petrom, raan severin si alte mii de cazuri. doar intamplarea (fericita) a facut ca societatea noastra sa aiba un conducator precum roibu. in momentul in care la conducerea acestei tari noi toti am adus pe ponta si crin, au aparut cele mai evidente semne ale mortii societatii. dar primele semne au aparut dupa ce guvernul boc a taiat salariile si pensiile, lui roibu inchizandu-i-se in fata prea multe usi ce pana atunci fusesera larg deschise. asta si pentru ca el "colaborase" cu boc si pdl si a primit de la acestia jumatate de arpechim. tot din acea perioada au aparut si primele carcoteli si acuzatii de capusare mai serioase la adresa lui roibu & co. revenind la avas si la celebra imbolnavire in masa este de remarcat faptul in acelasi timp cu directia juridica (11 oameni fara femeia de serviciu) au intrat in concediu de boala inca 72 de persoane, in total 83 de "subsalarizati", parca si domnul rodin traicu ajunsese atat de bolnav si surmenat incat a aplicat si acesta acelasi "tratament". din circa 420 de salariati, 83 erau bolnavi.

actionarul majoritar si nici cei minoritari nu au fost decazuti din drepturile de administrare pentru ca nimeni nu a cerut asta. dar legea insolventei ne ajuta in acest sens si o sa o rezolvam...

actionarii semnificativi, pcc si polyolt holding sunt controlate (ca decizie in cazul oltchim) de aceleasi persoane, securistii polonezi si stasi de la pcc. misiunea lor a reusit, oltchim nu mai exista pe piata. este un fel de zero barat... cine este de vina? eu, tu, ala, alalalt, piperea, balan, talpasanu, etc. adica toata tara asta condusa de incompententi splicuiti. de ce? legislatia romaneasca le-a dat voie sa fie actionari. cine a facut-o? parlamentarii! cine i-a ales? noi toti.

pentru ca pcc si acolitii lor nu au reusit sa cumpere pe nimc (vezi privatizare diaconescu), moment in care zaremba si restul spuneau ca sunt interesati si hotarati, si vazand ca spaga platita politicienilor s-a volatilizat, au adoptat politica strutului si sunt de acord sa se vanda oltchimul si pe 1 leu numai sa scape ei de belele. deci cei peste 2,5 milioane de euro investiti in actiuni - la valoarea nominala- si-au facut treaba cu varf si indesat. daca din vanzarea oltchimului mai recupereaza ceva, bine, daca nu, nu-i nici o problema, prin inactivitatea oltchimului ei au castigat mult mai mult.

restul actionarilor sunt apa de ploaie.

asa ca vezi tu, nici un actionar nu va cere falimentul societatii, statul nu, pentru ca ar recunoaste ca a exercitat o administrare defectuoasa, pcc nu, pentru ca nu mai are interese, restul sunt pierduti in spatiu.

 

acuma, problema falimentului:

daca era vorba de un amarat de srl, actionarii raspundeau in limita capitalului social. aici este vorba de raspunderea in limita pagubelor. ele trebuie recuperate. asta-i secretul.