Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21021 Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 13:35

http://www.ziuanews.ro/stiri/valcea-11-fosti-angajati-ai-oltchim-in-greva-foamei-122098



Câteva zeci de foști angajați ai combinatului chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează, marți, în fața sediului Prefecturii din Vâlcea, cerând salariile compensatorii. Unsprezece protestatari au intrat în greva foamei și se află sub supraveghere medicală.

Circa 30 de persoane s-au adunat, din nou, în fața Prefecturii Vălcea, în semn de protest față de faptul că nu și-au primit plățile compensatorii.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Vălcea, maior Liviu Iordache, acțiunea s-a desfășurat fără incidente, până la momentul transmiterii acestei știri.

Potrivit aceleiași surse, 11 protestatari au intrat în greva foamei și sunt supravegheați de medici de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea.

Unul dintre foștii angajați, Nonica Subțirelu, a declarat pentru Mediafax că a recurs la acest gest, fiindcă celelalte forme de protest nu au dat rezultate.

„De un an tot participăm la mitinguri şi am fost minţiţi şi amânaţi. Pe data de 1 iunie ni se termină perioada de şomaj. Ce facem? Cu ce trăim? Eu sunt singura din familia mea care încă are o sursă de venit. Din iunie nu o să mai fie nici aceea", a spus fosta angajată a Oltchim.

În ultimele săptămâni, foștii angajați ai combinatului chimic au participat la dese acțiuni de protest, cerând autorităților să le spună când vor primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

În 2013, aproximativ o mie de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizați. Confrom contractului colectiv de muncă, ei au dreptul să primească între șase și 18 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în muncă.

Raspunsuri


Musafir

#21024 Re: Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 17:16:23

#21021: - Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei


Potrivit aceleiași surse, 11 protestatari au intrat în greva foamei și NU sunt supravegheați de medici de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea.