Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#20900 Constantin Roibu nu se consideră vinovat de INSOLVENȚA DE LA OLTCHIM

2014-05-17 15:25

Constantin Roibu nu se consideră vinovat de INSOLVENȚA DE LA OLTCHIM: „Adevăratele motive ale insolvenţei au fost muşamalizate. La momentul respectiv, voi spune mai multe“

http://ziaruldevalcea.ro/2014/05/17/constantin-roibu-nu-se-considera-vinovat-de-insolventa-de-la-oltchim-adevaratele-motive-ale-insolventei-au-fost-musamalizate-la-momentul-respectiv-voi-spune-mai-multe/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/12/constantin-roibu-publimedia-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Administratorii judiciari ai combinatului au trimis la tribunal cererea pentru răspunderea în solidar a fostului şef de la Oltchim pentru decizii eronate de management, spolierea companiei şi investiţii ineficiente. Constatin Roibu, fostul director general, a precizat că nu are motive să fie îngrijorat, pentru că nu se consideră vinovat de insolvenţa Oltchim

Consorţiul administratorilor judiciari Oltchim, Rominsolv şi BDO Business Restructuring, a înaintat miercuri, 14 mai, Tribunalului Vâlcea acţiunea în răspundere asupra fostului preşedinte- director al combinatului, Constatin Roibu, şi a subordonaţilor săi,Vasile Mandica, fost director Economic, Veronica Preoteasa, fost director Comercial, Nicolae Olaru, fost director Comercial şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti.

Decizia de a cere răspunderea în solidar a lui Roibu şi a foştilor săi subordonaţi a fost aprobată în Adunarea Creditorilor Oltchim.

Cererea de tragere la răspundere a fostei conduceri a societăţii a fost făcută ca urmare a depistării, în Raportul asupra Insolvenţei şi în raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, a următoarelor fapte culpabile: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[...] dispunerea, în interes personal, a contiuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi”.

Potrivit cererii înaintate Tribunalului Vâlcea descrierea acţiunilor culpabile managerilor sunt încadrate în categoriile măsuri manageriale inadecvate, investiţii ineficiente, tranzacţii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societăţii.

Constatin Roibu a fost director al Oltchim din 1991 şi până în 2012, perioadă în care combinatul a acumulat datorii de 700 de milioane de euro şi ajunsese, în perioada 2009-2012, să facă pierderi anuale de 100 de milioane de euro.

Cei mai mari creditori ai Oltchim, cu creanţe garantate, sunt AVAS, băncile şi Electrica Furnizare.

Contactat de ECONOMICA.NET, Constatin Roibu a precizat că nu are motive să fie îngrijorat, pentru că nu se consideră vinovat de insolvenţa Oltchim. „Eu am depus, mai de mult, un document la judecătorul sindic în care mă disculp de toate acuzele aduse mie prin Raportul asupra Insolvenţei. Nu este instanţă ca să se pronunţe, dar punctul meu de vedere este expus acolo. Adevăratele motive ale insolvenţei au fost muşamalizate. La momentul respectiv, voi spune mai multe”, a declarat Roibu.

Oltchim este în proces de privatizare, având termenul limită 6 iunie. Statul vrea să vândă la pachet Oltchim şi rafinăria Arpechim, după ce aceasta va preluată de la Petrom. De Oltchim este interesat un consorţiu chinez şi SIF Transilvania.

Raspunsuri


Musafir

#20911 SAH MAT dom' Piperea!

2014-05-17 20:31:42

#20900: - Constantin Roibu nu se consideră vinovat de INSOLVENȚA DE LA OLTCHIM

Hai sa fim seriosi dom' Piperea!
Ce valoare are raportul dumneavoastra in fata justitiei ... nu cumva este egal cu ZERO?

Mai mult ... daca doriti: raportul dumneavoastra nu inseamna nimic, oricat te-ai stradui sa-l privesti si orice unghi ti-ai alege. Este lipsit de valoare juridica si dumneavoastra stiti foarte bine acest lucru. Este o insiruire de date preluate din Oltchim -  aparent fara discernamant, labartata, neprofesionist prelucrata, pe cca. 300 de pagini format A4. In mod normal ceea ce este scris in raport putea fi cuprins in maxim 120 de pagini. Raportul este lipsit de consistenta iar 75% din continut cuprinde descrierea procesele tehnologice ale instalatiilor Oltchim, o lista de furnizori de materii prime si o lista de clienti ai produselor fabricate de Oltchim. Si, cand spuneam "aparent fara discernamant", ma intrebam daca nu cumva datele mentionate mai sus (procesele tehnologice, porofoliul de furnizor, portofolil de clenti) nu au constituit cumva o "vanzare" mascata a unor date confidentiale care tin de secretul de serviciu si nu numai. Va rog sa reflectati ... dupa mine miroase a tradare!

Si va mai intreb ceva ... ce valoare are un raport intocmit de o comisie parlamentara in fata justitiei? Tot ZERO.

De ce nu spuneti ca raportul de care faceti atata caz acum - la un an si trei luni de la publicarea lui - a fost deja pus la dispozitia judecatorului sindic si a organelor abilitate sa cerceteze faptele si persoanele incriminate de dumneavoastra.
Ce s-a intamplat? Nu v-a bagat nimeni in seama? Nimeni, din cei abilitati, nu a dat valoarea pretinsa de dumneavoastra acelui raport?

Ca sa nu mai vorbim de ASTRA. Solicitarea dumneavoastra a fost facuta catre ASTRA tot acum un an si trei luni. Si ... la fel; nimeni nu da doi bani pe raportul dumneavoastra. Administratorulspecial al ASTRA va spus in mod clar:
- "administratorii judiciari ai OLTCHIM insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale;
- am analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al OLTCHIM cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii OLTCHIM in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa;
- in urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de OLTCHIM impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita".

SAH MAT dom' Piperea!

Acum fluturati securea razboiului! Pentru ce? Nu cumva vreti sa acoperiti impotenta dumneavoastra in administrarea judiciara a Oltchimului? Sau ... mai este ceva la mijloc ... sa zicem ca deja ati hotarit declararea FALIMENTULUI. Trebuie sa aiba de lucru si FAIRSOLVE?

NOTA - pentru cei care nu cunosc!
FAIRSOLVE - firma care se ocupa cu "tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită". Firma a fost fondata in anul 2011 si are urmatorii membrii fondatori (ultimii trei "activeaza" in Oltchim):

DRAGOS STANCA        LUCIAN DESPOIU     MIRCEA DEACONU     GHEORGHE PIPEREA    FLORIAN MATEITA

https://www.fairsolve.com/images/fondatori/lucian-despoiu.jpg...

https://www.fairsolve.com/images/fondatori/dragos-stanca.jpg...

https://www.fairsolve.com/images/fondatori/mircea-deaconu.jpg...

https://www.fairsolve.com/images/fondatori/gheorghe-piperea.jpg...

https://www.fairsolve.com/images/fondatori/florian-mateita.jpg...