Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#20771

2014-05-14 10:20

http://www.realitatea.net/fostii-angajati-ai-oltchim-vor-primi-salarii-compensatorii-la-sfantu-asteapta_1438857.html

Foştii angajaţi ai Oltchim vor primi salariile compensatorii la Sfântu' Aşteaptă

PUBLICAT
Marţi, 13 Mai 2014 13:53

Angajaţii de la Oltchim sunt bătaia de joc a guvernanţilor. După ce au fost târâţi într-o mascaradă de privatizare în episodul Dan Diaconescu, au urmat concedierile fără milă, iar acum Guvernul nu are prevăzut niciun buget pentru drepturile salariale care li se cuvin celor disponibilizaţi. "Veţi primi banii după privatizare", li se promite acum foştilor angajaţi.

 

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201312/w728/greva_oltchim_33485900.j...

Cazul Oltchim, o piatră grea atârnată de piciorul Guvernului Ponta

'I-am ascultat pe oameni şi luni şi azi (marţi-n.r.). Guvernul nu are în buget prevăzute sumele pe care aceştia le doresc. Ştiu situaţia lor, dar numai conducerea actuală a combinatului poate să rezolve problema alături de ei. Salariile restante sunt la masa credală, deci implicit, după privatizarea combinatului, aceştia vor primi restanţele. Noi am informat guvernul despre problema lor, e o categorie socială cu probleme, mulţi dintre ei au muncit o viaţă într-o anumită specializare, au peste 45 de ani, deci devine dificilă reconversia lor', a declarat marţi, pentru Agerpres, prefectul Dumitru Cornoiu.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, spune că nu prin proteste se rezolvă această situaţie.

'Mă duce cu gândul şi la faptul că aceste proteste în faţa Prefecturii şi a CJ nu sunt pur întâmplătoare în timpul campaniei electorale. Oricum, mulţi au interesul ca aceste două instituţii să fie, în această perioadă, denigrate. Oamenii şi-au primit drepturile prevăzute prin lege, urmând ca, după privatizare, să primească şi salariile compensatorii, pe care trebuie să le plătească Oltchimul, nu Guvernul, nu Prefectura', a precizat Persu.

De la începutul anului, o parte din salariaţi disponibilizaţi în anul 2013 au pichetat în repetate rânduri sediul Prefecturii Vâlcea şi al Consiliului Judeţean, solicitând plăţile compensatorii promise în momentul disponibilizării.

Aceste plăţi ar urma să fie onorate în momentul privatizării combinatului vâlcean sumele fiind în prezent trecute la masa credală, Oltchim afându-se în insolvenţă din luna ianuarie 2013.

Oltchim a fost scos la privatizare de mai multe ori de la începutul anului, dar în lipsa investitorilor, acesta s-a amânat, ultimul termen anunţat oficial, fiind cel de 6 iunie.

 

Raspunsuri


Musafir

#20773 Re:

2014-05-14 10:40:39

#20771: -

Acest " vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu ". este cel mai idiot cu putinta si deplasat om care poate vorbi la momentul asta, cine-l stie, cunoaste foarte bine cele spuse de mine.

 

1. Prioritate este stingerea datoriilor (obligatie de a face)  cu prioritate catre fostii salariati, e scris in lege, chiar sus, nici cei din AGA nu pot interveni aici.

2. Pasii parcursi de imaginatia lor, nu se poate. Legea are pasii bine stabiliti (fara abateri ) si indreptati prin dispozitie clara.

3. Clauzele sunt suspendate si cu recurs, deoarece s-au adresat altei instante dacat cele care trebuia sa se indrepte. Se pot muta dosarele catre JUDECATORUL-SINDIC, care el si numai el are drept de judecata in astfel de litigii.

4. Legea ii apara si-i pune prioritari.

5. Problema de capital de lucru este a celor indreptatiti in administrarea de orice fel a societatii, prioritari si cu raspundere directa sunt administratorul judiciar si special, dupa restul, care trebuie sa aduca societatea pe profit. Din cauza asta este legea insolventei, le da voie sa se desfasoare a redresa situatia si a evita falimentul prin stingerea tuturor problemelor societatii. JUDECATORUL-SINDIC raspunde direct de toate faptele si decizile luate.


Musafir

#20774 Re:

2014-05-14 10:54:38

#20771: -

AICI ESTE DEZINFORMAT AUTORUL CAT SI AUTORITATILE CARE COMENTEAZA. BANII COMPENSATORILOR NU SUNT LA MASA CREDALA, ESTE DREPT AL CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA (CCM ) , CARE ITM LA PUS SI EL DIN NOU IN LEGALITATE (la sesizarea disponibilizatilor, facandu-se un control al respectarii legii) LEGII INSOLVENTEI, PRIN DECIZIA SI AMENDA LUATA DE SC OLTCHIM SA, DE A PUNE IN APLICARE URGENT ACHITAREA BANILOR CATRE DISPONIBILIZATI, exista toate actele si decizile.