Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#18819 Interes ZERO din partea investitorilor pentru Oltchim. Management Oltchim = ZERO BARAT.

2014-03-28 18:02

#18816: - Interes ZERO din partea investitorilor pentru Oltchim. Management Oltchim = ZERO BARAT.

http://ro.stiri.yahoo.com/boal-lung-moarte-sigur-investitorii-solicit-din-nou-220000097.html

ALERT / BOALĂ LUNGĂ, MOARTE SIGURĂ? Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim.


* Update 17:09 Nicio ofertă angajantă

Patru potenţiali investitori au achiziţionat, până astăzi, la ora 11 Caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim, dar, la expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea celor interesaţi, potrivit unui comunicat trimis azi redacţiei.

O ofertă a fost depusă după expirarea termenului-limită, dar nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată.

O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.

Consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante, conchide comunicatul.

---

* Update 16:54 Oferta fondului elveţian, respinsă

Oferta fondului elveţian a fost respinsă întrucât a fost depusă după termenul limită (ora 11.00), ne-au spus surse apropiate situaţiei.

Plicul cu oferta ar fi fost înapoiat sigilat reprezentantului fondului, mai spun sursele citate, care susţin că luni va fi convocat comitetul creditorilor pentru aprobarea amânării cu o lună a licitaţiei pentru vânzarea combinatului vâlcean.

---

* Update 11:23 O ofertă pentru Oltchim

La 11:04, un fond elveţian de investiţii ar fi depus o ofertă pentru preluarea Oltchim, potrivit surselor noastre. Fondul ar fi un jucător-surpriză în cadrul licitaţiei, întrucât nu şi-ar fi manifestat până acum interesul pentru preluarea combinatului vâlcean.

---

* Update 11:20 În loc de oferte, două cereri de amânare până la ora 11:00

În loc de oferte, administratorii judiciari ai Oltchim au primit, până la ora 11:00, când expiră termenul-limită de depunere a ofertelor, două cereri de amânare a licitaţiei pentru preluarea activelor combinatului vâlcean, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Cei doi ofertanţi care au cerut amânarea sunt, potrivit surselor noastre, consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum China şi SIF Transilvania.

Investitorii şi-ar fi justificat cererea prin faptul că au nevoie de mai mult timp pentru preluarea rafinăriei Arpechim la pachet cu Oltchim. Rafinăria este deţinută, în prezent, de OMV Petrom.

---

Raspunsuri


Musafir

#18820 Re: Interes ZERO din partea investitorilor pentru Oltchim. Management Oltchim = ZERO BARAT.

2014-03-28 18:12:10

#18819: - Interes ZERO din partea investitorilor pentru Oltchim. Management Oltchim = ZERO BARAT.

Bataie de joc pentru Valcea si Arges.
Bataie de joc pentru salariatii si disponibilizatii de la Oltchim din Ramnicu Valcea si Pitesti.

Oare PSD-istii din Valcea si din Arges nu au nici un cuvant de spus in fata presedintelui PSD care este si premier.
Oare Victor Ponta considera cele doua judete care i-au adus foarte multe voturi la alegeri judete de "lumea a treia"?