Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#17655 Ministrul Nita intentioneaza crearea unui complex Oltchim - CET Govora

2014-03-03 11:04

http://www.impactreal.ro/2014030316272/Ministrul-Nita-intentioneaza-crearea-unui-complex-Oltchim-CET-Govora.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/cet-bun.jpg...

Sindicaliştii de la combinatul chimic vâlcean au cerut insistent la minister schimbarea sau măcar diminuarea numărului de persoane aflate în conducerea combinatului Oltchim, dar este posibil să obţină, prin prisma faptului că furnizorul de abur tehnologic şi energie electrică, CET Govora, are de recuperat peste 100 de milioane de lei de la Oltchim, cu totul altceva, şi anume crearea unui complex energetic în jurul CET Govora, care încearcă, în prezent, să se redreseze financiar după diminuarea vânzărilor de abur, datorată dificultăţilor prin care a trecut în ultimii doi ani SC Oltchim SA. Sindicaliştii s-au plâns ministrului Constantin Niţă că, în 2013, peste 900 de salariaţi au fost concediaţi pentru a se reduce cheltuielile, dar numărul directorilor a rămas neschimbat, adică 21. Ei au pus problema modificării organigramei şi a reducerii numărului de directori de la 21 la 8. „Domnul ministru a spus că va analiza propunerea noastră împreună cu administratorul special. La întâlnirea cu ministrul Constantin Niţă nu s-a discutat despre schimbarea domnului Pârvu, directorul general, dar nu este exclus să fie înlocuit şi dânsul.”, declară Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria Oltchim.

La întâlnirea pe care a avut-o cu sindicaliştii vâlceni, ministrul Constantin Niţă a avansat şi ideea înfiinţării un complex Oltchim-CET Govora, care ar permite combinatului să-şi reducă din cheltuielile cu energia electrică, deşi este îndoielnic faptul că CET Govora ar putea susţine aceste costuri fără să încaseze în cel mai scurt timp contravaloarea aburului furnizat. Companii din Rusia, Ungaria, China şi România sunt interesate să achiziţioneze combinatul din Râmnicu Vâlcea. Printre ultimii investitori care au cerut informaţii despre Oltchim se numără şi SIF Transilvania, iar vineri, 7 martie, o delegaţie din China va ajunge în România pentru noi discuţii pe tema achiziţionării Oltchim la pachet cu Rafinăria Arpechim Piteşti. A.M.

Raspunsuri


Musafir

#17662 pai ce sa faca si tilharul de cernev?decit sa manince rahat,prin usa din spate

2014-03-03 15:16:44

#17655: - Ministrul Nita intentioneaza crearea unui complex Oltchim - CET Govora

asa a facut de un an si jumatate,tradatorul,numai magarii cu vozganian si ceilalti,pt hotul de zaremba,da nu mai doarmeD ZEU,NU,NU