Pentru o Romanie Fara Preoti In Scoli Si Gradinite

Quoted post


Musafir

#17

2014-02-04 11:43

Ce este religia in fond?
Dupa parerea mea si a multor oameni, religia este o institutie (gen guvern), care iti ia banii de cand te nasti si pana mori. Pe ce baza? Sa fii mai bun si sa dai, sa dai si iar sa dai.
Pe de alta parte sunt si oameni care cred in Dumnezeu, aceia care sunt orbiti de bunatatea Lui, dar tie ca persoana (prieten, vecin, coleg etc.) este in stare sa iti dea in cap pentru nimic. Unde mai este bunatatea lui Dumnezeu din sufletul acelui om care se crede credincios?
Eu unul nu contest, Dumnezeu exista pentru cei care cred in El. Si atat.
Ar trebui sa credem in noi in primul rand ca mai putem face ceva pentru tara asta care se duce naibii in jos din cauza guvernului care ne constrange din ce in ce mai tare prin taxe si prin biruri. Si ne mai si sfideaza la radio si TV.
Unde ne duce Religia? La umilinta.
Unde ne duce Religia? Sa ducem crucea vietii cu greutati.
Se zice ca nu e bine sa gandim negativ ca Dumnezeu ii pedepseste pe cei rai, dar pana la Dumnezeu te mananca sfintii.
Haideti mai, romanilor! Unde este romanul adevarat care s-a jertfit pentru tara asta care au vandalizat-o toti cei care au venit la putere in ultimii ani?
Cat o sa mai suportam situatia asta?
Cam asta e si ideea: de mici, inca de la gradinita ii indoctrineaza pe oameni sa fie umili, in loc sa-i faca oameni adevarati; asta e menirea scolii pana la urma.
hm?

Raspunsuri


Musafir

#27 Re:

2015-02-12 03:29:39

#17: -  

 Cred că n-am înţeles bine: preoţii guvernează ţara? După comentariul tău nu prea ai fost la lecţia despre religie, credinţă, biserică. Pentru tine toate sunt una şi atât.

Nu ştiu câţi ani ai, dar nu prea ai adâncit limitele cunoşterii tale în materie de cultură, filosofie, credinţă. Ca să combaţi ceva, cu argumente sănătoase, trebuie să înţelegi în profunzime acel lucru. 

Da, credinţa ne face mai înţelepţi. Putem duce altfel crucea vieţii. Aici este o bilă albă pentru religie şi moralitate. Pentru că oricum viaţa este grea. Din ce în ce mai mulţi capitulează sau se înrăiesc când dau peste ei necazurile normale ale vieţii. Vezi cum o familie, de multe ori cu copii, se desparte pentru că nu mai poate. De ce nu mai poate? De cele mai multe ori pentru că partenerii nu au fost educaţi să privească cu mare seriozitate familia, pe celălalt şi mai ales copii.

Au doar conceptul: Trăieşte-ţi viaţa!...

Cu ce consecinţe?