Pentru o Romanie Fara Preoti In Scoli Si Gradinite

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Pentru o Romanie Fara Preoti In Scoli Si Gradinite


Musafir

#26 Re:

2015-02-12 03:19

#11: -  

 Bunicile sau străbunicile noastre care ne duceau la biserică nu ne îndoctrinau deloc. Dimpotrivă. Amintirea lor ne-a arătat la maturitate cât am câştigat prin aceste bunici care ne-au luat de mânuţă duminica şi ne-au dus la biserică, care posteau şi se rugau în casa lor.

Într-o epocă în care ateismul era la mare cinste. Şi atunci chiar era îndoctrinare. Dar nicio grijă. Cei care au căutat şi altceva decât materialul, care astăzi este şi mâine este fum, L-au aflat pe Dumnezeu.

Când ai fost lipsit de ceva, când ai fost înfometat, apreciezi cu mult mai mult acel lucru.

Căci foamea poate fi spirituală. Iar a hrăni spiritul este cel mai greu.

 


Musafir

#27 Re:

2015-02-12 03:29

#17: -  

 Cred că n-am înţeles bine: preoţii guvernează ţara? După comentariul tău nu prea ai fost la lecţia despre religie, credinţă, biserică. Pentru tine toate sunt una şi atât.

Nu ştiu câţi ani ai, dar nu prea ai adâncit limitele cunoşterii tale în materie de cultură, filosofie, credinţă. Ca să combaţi ceva, cu argumente sănătoase, trebuie să înţelegi în profunzime acel lucru. 

Da, credinţa ne face mai înţelepţi. Putem duce altfel crucea vieţii. Aici este o bilă albă pentru religie şi moralitate. Pentru că oricum viaţa este grea. Din ce în ce mai mulţi capitulează sau se înrăiesc când dau peste ei necazurile normale ale vieţii. Vezi cum o familie, de multe ori cu copii, se desparte pentru că nu mai poate. De ce nu mai poate? De cele mai multe ori pentru că partenerii nu au fost educaţi să privească cu mare seriozitate familia, pe celălalt şi mai ales copii.

Au doar conceptul: Trăieşte-ţi viaţa!...

Cu ce consecinţe?

 


Musafir

#28

2015-05-28 22:32

Pentru ca eu cred intr-o Romanie laica si nu intr-una habotnica pe care sa o dirijeze biserica majoritara dupa cum vrea, in functie de interesele sale de putere si influenta.