Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#15651 Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

2014-01-16 21:39

#15650: - Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

Citiți mai mult despre: Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele - VoceaValcii.ro http://www.voceavalcii.ro/2014011619084/Fostii-angajati-ai-Oltchim-au-anuntat-pe-Facebook-ca-vor-relua-protestele.html#ixzz2qZrTGpya

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXmluQTGINeHtz4ceMloeS5pJR...

Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

O „invitaţie" la proteste circulă de câteva zile pe sit-ul de socializare Facebook. Angajaţii sau liderii sindicali de la combinatul chimic Oltchim Rm. Vâlcea şi-au anunţat colegii că în data de 22 ianuarie 2013, toţi cei nemulţumiţi şi toţi cei care nu şi-au primit salariile restante sunt aşteptaţi în faţa pavilionului central pentru a se manifesta şi a-şi cere drepturile. Din câte se pare, la protest sunt aşteptaţi şi angajaţii Arpechim Piteşti.

Iată şi „convocatorul" la proteste:
Pe 22 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 09.00. Aşteptăm şi participarea celor de la Piteşti.
Nu este posibil ca după 6 luni de la desfacerea contractelor să nu primim drepturile salariale ce ni se cuvin mai ales că atunci ni s-a spus că nu vor face discriminări între disponibilizaţi şi angajaţi.
Nu putem accepta o eşalonare a plăţilor în procente pe parcursul a 5 luni, aşa cum vor administratorii.
În timp ce conducerea îşi primeşte salariul la zi, salariu pe care nu-l merită, fac şi alte afaceri cu fierul vechi, adică contracte semnate la preţ mic şi fără ştirea administratorul Piperea, contracte care aduc prejudicii Oltchimului.
Se pare că se vrea muşamalizarea acestuia, deoarece în afară de cei care l-au semnat pe furiş au aflat şi alţii (Piperea, Diculoiu, Cernev şi alţii de la Piteşti) care nu spun nimic şi nu se ia nicio măsură.

Aveţi timp să vă anunţaţi între voi".

 

Raspunsuri


Musafir

#15656 Re: Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

2014-01-16 23:36:38

#15651: - Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

NU L BAGATI PE DICULOIU TRADATORILOR DE OLTCHIM,,CA VA VA VENI JIHADUL PESTE VOI PE 22 ,,PROMIT [CERNEVISTILOR,PROMIT,,EU  [PICASSOO]


Musafir

#15658 Re: Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

2014-01-17 07:27:03

#15651: - Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

nu e de vina D UL ING  DICULOIU,EL SAU DUMNEALUI ,CUM VRETI S O LATI,V A AVARTIZAT CA ACEASTA ORDONANTA NU E BUNA SI SA N O LUATI FRATILOR,CHIAR EU FOTA V AM SPUS O PERSONAL,NU MAI DATI IN D UL ING  DICULOIU,CA VA VEDE DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI,A I INTELES `5651,NU FI MIRLAN CA TE INJUR,EU FOTAA,,MIIRS


Musafir

#15692 Statul ar putea prelua Arpechim pe un euro. Rafinăria, vândută la pachet cu Oltchim

2014-01-17 19:59:54

#15651: - Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

http://www.puterea.ro/media/article/img620/84/84843_1.jpg...


http://www.puterea.ro/economie/statul-ar-putea-prelua-arpechim-pe-un-euro-rafinaria-vanduta-la-pachet-cu-oltchim-84843.html

Statul ar putea prelua Arpechim pe un euro. Rafinăria, vândută la pachet cu Oltchim

 

Administratorul judiciar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este de părere că, în perioada imediat următoare, Petrom şi statul român vor parafa o înţelegere prin care rafinăria Arpechim Piteşti să treacă în proprietatea statului gratis, cu asumarea investiţiilor de mediu de circa 200 de milioane de euro. Arpechim era principalul furnizor de materie primă pentru Oltchim.

„Probabil, Arpechim Piteşti va fi cedată statului român pe un euro, urmând ca acesta să-şi asume obligaţiile investiţionale de mediu şi alte obligaţii aferente. Ulterior, Arpechim poate deveni obiect de negociere între cumpărătorul Oltchim şi statul român.
Este posibil ca, în perioada următoare, să se dea şi un act normativ în acest sens”, a declarat administratorul judiciar Oltchim Gheorghe Piperea, citat de economica.net.

Odată ce statul va prelua Arpechim, ar urma să negocieze cu viitorul proprietar al Oltchim condiţiile de vânzare a rafinăriei. Cu cedarea tuturor obligaţiilor de mediu, cu cedarea lor parţială, sau fără cedarea lor. Acum, Arpechim este în proprietatea Petrom, care o ţine închisă de doi ani pentru că genera pierderi şi nici nu a găsit cumpărători pentru ea. Până acum doi ani, Arpechim era principalul furnizor de materie primă pentru Oltchim. Reprezentanţii Petrom nu au dorit să comenteze pe marginea declaraţiei lui Piperea.

Oficiali din Ministerul Economiei au precizat că scenariul preluării, de către stat, a Arpechim de la OMV este doar o ipoteză de lucru la nivelul instituţiei.

Doar trei dintre cei patru competitori înscrişi în lupta pentru privatizarea Oltchim şi-au manifestat interesul pentru cumpărarea rafinăriei Arpechim Piteşti: omul de afaceri Ştefan Vuza şi consorţiul chinez Baota Petrochemical Group - Hengchao Sun - Junlun Petroleum. „Grupul maghiar MOL nu şi-a exprimat intenţia de a cumpăra Arpechim”, spune Piperea.

Un asemenea scenariu poate părea hazardat, s-ar putea crede că Petrom nu ar fi niciodată dispusă să cedeze gratis rafinăria statului român. Totuşi, în 2012, au existat discuţii între reprezentanţii Petrom şi cei ai statului în urma cărora grupul petrolier ar fi fost dispus să cedeze Arpechim, dacă statul ar fi preluat obligaţiile investiţionale de mediu. Aceste obligaţii sunt atât cele legate de poluarea istorică, de până la privatizarea Petrom, cât şi cele legate de poluarea contemporană, de la privatizarea Petrom şi până în prezent.

Activele Arpechim, evaluate la 60 milioane de euro

La acea dată s-a redactat şi un protocol în care se stabilea un preţ al activelor Arpechim de 60 de milioane de euro. Totuşi, surse  apropiate negocierilor au precizat, la momentul respectiv,  că preţul era doar simbolic, iar Petrom ar fi fost gata să renunţe la această sumă dacă statul, sau un eventual investitor agreat de stat la Oltchim, ar fi fost dispus să preia integral obligaţiile investiţionale de mediu amintite. După cum spune acum Piperea, sumele sunt considerabile. „Vorbim de 150-200 de milioane de euro investiţii în mediu”. Statul român vrea să vândă activele viabile ale Oltchim, reunite în Oltchim SPV, la un preţ de pornire de 305 milioane de euro. Termenul limită este 31 ianuarie.



Musafir

#15695 Ungurii de la MOL vor sa cumpere Oltchimul.

2014-01-17 20:21:38

#15651: - Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/41789/

 

http://www.monitoruldevalcea.ro/files/img/large_16-1-14--18-29-18sediu%20oltchim...

Petchem, divizia petrochimica a MOL, este ultimul competitor inscris in cursa pentru preluarea activelor viabile ale societatii Oltchim. Potrivit administratorului judiciar al combinatului, Petchem se anunta a fi unul dintre cei mai redutabili pretendenti.

 

Privatizarea Oltchim SPV este un joc in patru intre omul de afaceri Stefan Vuza, consortiul chinez Baota Petrochemical Group - Hengchao Sun - Junlun Petroleum, rusii de la Oil Gas Trade si Petchem, divizia petrochimica a concernului de stat maghiar MOL, potrivit administratorului judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea. 
Daca de Vuza, chinezi si rusi se stia, intrarea in cursa a MOL este o noutate, insa ungurii se anunta un competitor redutabil, spune Piperea, pentru ca au forta financiara necesara de cumparare a Oltchim SPV.
Petchem este intre primele zece companii europene din petrochimie si unul din liderii europeni in productia de polietilena si polipropilena.
„Noi ne-am pregatit pentru aceasta privatizare in asa fel incât sa nu mai repetam episoadele neplacute din trecut. Caietul de sarcini este construit ca societatea Oltchim sa poata fi cumparata de cei ce dispun de surse proprii sau de imprumuturi deja la dispozitie.
Din acest punct de vedere, jocul se duce mai degraba in trei.
Nu mai vrem sa vindem cuiva, chiar pe o suma mare, si apoi sa asteptam cu lunile niste bani care nu vin, apoi sa pice si privatizarea.”, a declarat Piperea, conform www.economica.net.
Competitorul care nu prea are sanse, din acest punct de vedere, este Stefan Vuza, patronul Chimcomplex, care recent a anuntat ca a inceput demersurile pentru accesarea unui credit de 200 de milioane de euro destinat cumpararii Oltchim.

Amânarea termenului de vânzare depinde de un vot al Adunarii Creditorilor

Oltchim SPV inca nu are entitate juridica. Va fi infiintat abia dupa ce se va desemna castigatorul licitatiei. Termenul limita pentru vânzarea Oltchim SPV trebuia sa fie sfârsitul aceste luni, insa, cel mai probabil, va fi amânat cu inca o luna si jumatate, la cererea tuturor celor patru competitori. Piperea precizeaza insa ca amânarea termenului limita de privatizare a Oltchim depinde de un vot al Adunarii Creditorilor. Reamintim ca pretul de pornire a licitatiei este de 305 milioane de euro, se cere depunerea unei garantii de participare de 10 milioane de euro si un avans de 10% din pretul de adjudecare a licitatiei. De achizitionarea rafinariei Arpechim, principalul furnizor de materie prima pentru Oltchim, s-au aratat interesati doar rusii, chinezii si Vuza. Ungurii de la MOL nu doresc preluarea rafinariei. Aceasta este, acum, proprietatea Petrom si e inchisa de doi ani. (R.S.)

 

MOL este compania petroliera integrata a Ungariei, cu o cifra de afaceri de 20 de miliarde de euro si 1.600 de statii de distributie a carburantilor in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile din CSI. Este cea mai mare companie din tara vecina si a doua mare companie din Europa Centrala si de Sud-Est. In România, MOL are o retea de 143 de benzinarii si o cifra de afaceri de aproape 1 miliard de euro. Detine si doua depozite de carburanti.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-01-17 20:31:23


un alt disponibilizat

#15739 Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

2014-01-19 18:54:06

#15737 - pt. ION: - AI DREPTATE!

Disponibilizatii nu mai sunt membrii de sindicat si nu sunt interesati de luptele voastre sindicale!
Disponibilizatii nu mai sunt salariati (normal nu) si nu sunt interesati de cine conduce Oltchimul!
DISPONIBILIZATII VOR UN SINGUR LUCRU: PLATA RESTANTELOR SALARIALE!

Citiți mai mult despre: Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele - VoceaValcii.ro http://www.voceavalcii.ro/2014011619084/Fostii-angajati-ai-Oltchim-au-anuntat-pe-Facebook-ca-vor-relua-protestele.html#ixzz2qZrTGpya

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXmluQTGINeHtz4ceMloeS5pJR...

Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

O „invitaţie" la proteste circulă de câteva zile pe sit-ul de socializare Facebook. Angajaţii sau liderii sindicali de la combinatul chimic Oltchim Rm. Vâlcea şi-au anunţat colegii că în data de 22 ianuarie 2013, toţi cei nemulţumiţi şi toţi cei care nu şi-au primit salariile restante sunt aşteptaţi în faţa pavilionului central pentru a se manifesta şi a-şi cere drepturile. Din câte se pare, la protest sunt aşteptaţi şi angajaţii Arpechim Piteşti.

Iată şi „convocatorul" la proteste:
Pe 22 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 09.00. Aşteptăm şi participarea celor de la Piteşti.
Nu este posibil ca după 6 luni de la desfacerea contractelor să nu primim drepturile salariale ce ni se cuvin mai ales că atunci ni s-a spus că nu vor face discriminări între disponibilizaţi şi angajaţi.
Nu putem accepta o eşalonare a plăţilor în procente pe parcursul a 5 luni, aşa cum vor administratorii.
În timp ce conducerea îşi primeşte salariul la zi, salariu pe care nu-l merită, fac şi alte afaceri cu fierul vechi, adică contracte semnate la preţ mic şi fără ştirea administratorul Piperea, contracte care aduc prejudicii Oltchimului.
Se pare că se vrea muşamalizarea acestuia, deoarece în afară de cei care l-au semnat pe furiş au aflat şi alţii (Piperea, Diculoiu, Cernev şi alţii de la Piteşti) care nu spun nimic şi nu se ia nicio măsură.

Aveţi timp să vă anunţaţi între voi".