Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#13949 Cum și-a ascuns Ponta avionul VIP din bani publici în spatele bugetului de stat

2013-12-09 17:07

http://summersouljam.com/wp-content/uploads/2013/07/vip-1024x704.jpg...

http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/cum-si-a-ascuns-ponta-avionul-vip-din-bani-publici-in-spatele-bugetului-de-stat/

Nu știu dacă ați simțit ceva, dar pe 14 noiembrie Guvernul a avut ședință. La final, Victor Ponta a vorbit aproape o oră în fața jurnaliștilor. Tema: Guvernul adoptase bugetul ce urma să ajungă în Parlament. Desigur, Ponta s-a lăudat fără rușine: bugetul prevede mai mulți bani de investiții ca oricînd, salariile cresc, pensiile cresc, la vară va fi cald. Ce a uitat, însă, premierul să spună este că în aceeași ședință de Guvern a fost adoptat un memorandum. Nepublicat nici în Monitorul oficial, nici pe site-ul Guvernului. Ușor secret, cum ar veni.

Memorandum ascuns de Guvern

Despre memorandumul pomenit mai sus se vorbește într-o decizie a premierului din 25 noiembrie (numărul 472), publicată în Monitorul oficial din 26 octombrie. Este o decizie „privind înființarea Comisiei interministeriale privind negocierea achiziționării unei aeronave, a produselor și serviciilor aferente în scopul constituirii unei capabilități destinate executării zborurilor speciale“. Sub acest nume lung și pompos stă, de fapt, intenția lui Ponta de a-și cumpăra din banii statului un avion VIP, cu 12-14 locuri, ca să-și zboare tîrtița prin vizite oficiale. Singurul argument pentru înființarea acestei comisii este menționat în debutul deciziei 472: „Avînd în vedere prevederile Memorandumului «Achiziția unei aeronave pentru constituirea unei capabilități destinate executării zborurilor speciale», aprobat în ședința de Guvernului din data de 14 noiembrie 2013“.

Singura problemă însă e că nicăieri în Monitorul oficial nu apare acest memorandum. Mai mult, pe site-ul Guvernului (www.guv.ro), pentru ziua de 14 noiembrie, sînt pomenite actele normative de pe masa Executivului, dar nici urmă de acest memorandum. Pe scurt, deși nu se pomenește că memorandumul ar fi clasificat, documentul nu a fost dat publicității de către Guvern.

Ponta vrea aeronavă cu „configurație VIP“

Ca să ne facem o idee despre ce s-o fi scris în acel memorandum, să vedem ce prevede decizia 472 a premierului. La articolul 2 se spune că, printre atribuțiile comisiei, este și „analizarea caracteristicilor tehnice ale aeronavelor cu configurație VIP, destinate vînzării, aparținînd flotei aeriene a Guvernului Italiei, și identificarea celei mai bune variante de achiziție“. Așadar, să reținem: aeronavă cu destinație VIP. Știți ce înseamnă asta? Păi, în principal, 12-14 locuri. Numai staff-ul de consilieri și sepepiști, la vizite externe, ajunge la vreo zece oameni. Desigur, optimist vorbind. Asta înseamnă că jurnaliștii care, pînă acum, monitorizau vizitele externe ale premierului vor sta acum cu degetele-n gură la București sau se vor milogi (fără succes, desigur) pe la redactorii-șefi să le dea bani de deplasări.

(Ancheta noastră a fost publicată integral în revista Kamikaze de săptămâna aceasta. Dacă vă abonați la ediția electronică a revistei, veți citi continuarea acolo. Nu ratați ocazia pe care v-o oferim: puteți să vă enervați și în weekend citind ce a mai făcut premierul nostru.)
http://www.kmkz.ro/wp-content/uploads/2013/12/monitor-1-460x380.jpg...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kmkz.ro/wp-content/uploads/2013/12/monitor-2-460x398.jpg...

Raspunsuri


Musafir

#13955 Re: Cum și-a ascuns Ponta avionul VIP din bani publici în spatele bugetului de stat

2013-12-09 17:18:22

#13949: - Cum și-a ascuns Ponta avionul VIP din bani publici în spatele bugetului de stat

Si banii pentru restante Oltchim in aeronava VIP .... (Ponta vrea aeronavă cu „configurație VIP“). ASTA ASA CA SA NU MAI SPUNA NIMENI CA NU SUNT BANI!