Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#13519 GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

2013-12-05 15:08

http://www.mediafax.ro/social/sindicalistii-oltchim-nemultumiti-de-discutia-de-la-guvern-dar-ies-din-greva-foamei-11742051

 

Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim s-au regăsit plata unor salarii restante şi planul de restructurare

 

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru AGERPRES că a primit joi împreună cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, la Palatul Victoria, o delegaţie a sidicaliştilor de la Oltchim, printre principalele probleme discutate regăsindu-se plata unor salarii restante şi planul de restructurare al companiei.

Am discutat despre situaţia actuală de la Oltchim. Totodată, am stabilit o dată de reîntâlnire undeva pe 15 februarie, a declarat ministrul Economiei.Despre problemele ridicate de sindicalişti în cadrul discuţiei, Andrei Gerea a precizat că au fost abordate trei aspecte principal.

A fost chestiunea legată de restanţele salariale, cu menţiunea, însă, că e vorba de două luni venite din ianuarie, deci aproximativ un an de zile. Ei, totuşi, acum primesc salariile lunar. Sunt două luni rămase care nu s-au putut recupera, dar ei, de atunci, şi-au luat banii lunar. Inclusiv pe decembrie îşi iau banii, a declarat ministrul Economiei.

Gerea a precizat că, în al doilea rând, reprezentanţii sindicaliştilor de la Oltchim, au dorit să afle o poziţie a Guvernului la zi despre planul de restructurare. Au dorit să se asigure că-l gestionăm şi că suntem cu ochii la societate.

Şi al treilea subiect a fost legat de dorinţa lor de a avea o întrevedere şi cu premierul. În această privinţă le-am explicat că sunt şi eu şi doamna Pană şi şeful Cancelariei (Vlad Stoica - n.r.) şi că agenda este una încărcată şi nu tot timpul se poate să aibă loc astfel de întâlniri, a declarat ministrul Economiei.

Întrebat dacă legat de plata restanţelor salariale invocate de sindicalistii Oltchim se are în vedere o decizie în perioada următoare, Andrei Gerea a spus că acest lucru este posibil numai în situaţia în care Guvernul găseste nişte bani de undeva. Nu avem de unde în acest moment. De exemplu, numai o lună a anului este undeva la două milioane de euro şi cifra de afaceri pe luna ultimă este de 11.

Deci, suntem departe de a putea recupera. Este mare lucru să ne menţinem, să nu mai acumulăm restanţe. Asta este important. Trebuie ţinut cont că lunile ianuarie, februarie sunt foarte proaste în general, a declarat ministrul Economiei.

 

De unde scoate Gerea e vorba de două luni (restante salariale) venite din ianuarie dcand noi avem trei luni si jumatate restante salariale (9 chenzine salariale: chenzina I / ianuarie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / septembrie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / octombrie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / noiembrie 2013).

Gerea a luat-o pe urmele lui Vosganian si dezinformeaza si guvernul si opinia publica: sa-i intre bine in cap, restantele salariale sunt de 3 luni si jumatate. Si, sa nu uite ca la disponibilizati mai sunt restante salariale de achitat (restante vechi de 6 luni de zile, care trebuia achitate pana pe data de 13.06.2013): avans luna ianuarie 2013, concediu / 2013 si salariile compensatorii.

 

Raspunsuri


Musafir

#13521 Re: GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

2013-12-05 15:16:08


Musafir

#13523 Re: GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

2013-12-05 15:19:43

#13519: - GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

Nu au de unde in acest moment - pai, de acest moment e vorba? De un an de zile ne aburesc! Astia sunt nebuni?


Musafir

#13525 Re: GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

2013-12-05 15:24:03

#13519: - GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

Deci, ciuciu restante. Banii nostri restanti vor ramane in aer. Respect pentru singurul grevist care nu a cedat la minciunile prostilor de la guvern.


Musafir

#13531 GEREA SE JOACA CU NOI. SE JOACA CU FOCUL.

2013-12-05 15:35:44

#13519: - GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ...

GEREA CREDE CA FACE DRESURA DE "CAINI" LA OLTCHIM. NOI CREDEM CA SE INSALA, ASA CA ESTE CAZUL SA-SI IA "LESA" SI SA PLECE. POATE-L "DRESAM" NOI DACA MAI ARE CURAJ SA VINA LA OLTCHIM! NU STIU DE CE AM FOST "BLESTEMATI" SA AVEM LA MINISTERUL ECONOMIEI NUMAI MARIONETE, GEN CHITOIU, VOSGANIAN, GEREA. SI, CULMEA CHITOIU ESTE VALCEAN SI GEREA ARGESEAN, DE-AI NOSTRII. SI AI NOSTRII NE INGROAPA!

http://i.imgur.com/1FSSuai.gif...