Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Raspunsuri


Musafir

#13833 GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim

2013-12-08 15:40:06

GEREA NE MINTE SI NE ABURESTE DIN NOU: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim ..

http://www.mediafax.ro/social/sindicalistii-oltchim-nemultumiti-de-discutia-de-la-guvern-dar-ies-din-greva-foamei-11742051

Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim s-au regăsit plata unor salarii restante şi planul de restructurare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru AGERPRES că a primit joi împreună cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, la Palatul Victoria, o delegaţie a sidicaliştilor de la Oltchim, printre principalele probleme discutate regăsindu-se

plata unor salarii restante şi planul de restructurare al companiei.

Am discutat despre situaţia actuală de la Oltchim. Totodată, am stabilit o dată de reîntâlnire undeva pe 15 februarie, a declarat ministrul Economiei.Despre problemele ridicate de sindicalişti în cadrul discuţiei, Andrei Gerea a precizat că au fost abordate trei aspecte principal.

A fost chestiunea legată de restanţele salariale, cu menţiunea, însă, că e vorba de două luni venite din ianuarie, deci aproximativ un an de zile. Ei, totuşi, acum primesc salariile lunar. Sunt două luni rămase care nu s-au putut recupera, dar ei, de atunci, şi-au luat banii lunar. Inclusiv pe decembrie îşi iau banii, a declarat ministrul Economiei.

Gerea a precizat că, în al doilea rând, reprezentanţii sindicaliştilor de la Oltchim, au dorit să afle o poziţie a Guvernului la zi despre planul de restructurare. Au dorit să se asigure că-l gestionăm şi că suntem cu ochii la societate.

Şi al treilea subiect a fost legat de dorinţa lor de a avea o întrevedere şi cu premierul. În această privinţă le-am explicat că sunt şi eu şi doamna Pană şi şeful Cancelariei (Vlad Stoica - n.r.)

şi că agenda este una încărcată şi nu tot timpul se poate să aibă loc astfel de întâlniri, a declarat ministrul Economiei.

Întrebat dacă legat de plata restanţelor salariale invocate de sindicalistii Oltchim se are în vedere o decizie în perioada următoare, Andrei Gerea a spus că acest lucru este posibil numai în situaţia în care Guvernul găseste nişte bani de undeva. Nu avem de unde în acest moment. De exemplu, numai o lună a anului este undeva la două milioane de euro şi cifra de afaceri pe luna ultimă este de 11.

Deci, suntem departe de a putea recupera. Este mare lucru să ne menţinem, să nu mai acumulăm restanţe. Asta este important. Trebuie ţinut cont că lunile ianuarie, februarie sunt foarte proaste în general, a declarat ministrul Economiei.

 

De unde scoate Gerea e vorba de două luni (restante salariale) venite din ianuarie dcand noi avem trei luni si jumatate restante salariale (9 chenzine salariale: chenzina I / ianuarie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / septembrie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / octombrie 2013, chenzina I + II + tichete de masa / noiembrie 2013).

Gerea a luat-o pe urmele lui Vosganian si dezinformeaza si guvernul si opinia publica: sa-i intre bine in cap, restantele salariale sunt de 3 luni si jumatate. Si, sa nu uite ca la disponibilizati mai sunt restante salariale de achitat (restante vechi de 6 luni de zile, care trebuia achitate pana pe data de 13.06.2013): avans luna ianuarie 2013, concediu / 2013 si salariile compensatorii.