Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#13275

2013-12-03 21:09

NU CALCATI PE VIATA PARINTILOR, CAI STRIVITI PE NEVINOVATII COPIII DE ACASA. MULT RESPECT CELOR CARE SINT IN GREVA !!!

Raspunsuri


Musafir

#13278 Protest la Oltchim, linişte la Piteşti

2013-12-03 21:19:39

#13275: - http://ziarulargesul.ro/23146-protest-la-oltchim-liniste-la-pitesti.html

Ieri, timp de două ore, circa 100 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu-Vâlcea au protestat şi au cerut conducerii executive o informare cu privire la modul în care se vor acorda salariile restante până la sfârşitul acestui an. Corneliu Cernev, liderul Sindcatului “Victoria” Oltchim, ne-a spus “reproşez conducerii lipsa dialogului cu sindicatele. Nu vrem vorbe, vrem un comunicat oficial, scris, semnat şi parafat de conducere, unde să ne răspundă când se recuperază restanţele, de ce nu se reduc cheltuielile cu protocolul, de ce nu se reduce numărul de directori, mai ales cei numiţi politic în combinat. Nu putem spune că nu discutăm cu directorul Marius Pârvu, dar vrem să aflăm un răspuns la doleanţele noastre. Din păcate, zece salariaţi au intrat în greva foamei”.

Trei luni restanţe

La Divizia Petrochimică Bradu nu a fost protest. Marian Radu, viceliderul Sindicatului “Unirea”, ne-a spus că “în decembrie vom primi salariul restant din luna septembrie, plus tichetele de masă pe septembrie şi octombrie. Nu e plata la zi a salariilor, dar acest lucru e de ceva vreme. Întârzieri au tot fost cu plata salariilor. Conducerea face eforturi pentru a găsi resursele necesare pentru achitarea restanţelor şi pentru procesele de producţie. În fiecare lună s-a achitat un salariu, numai că restanţele sunt din urmă”.

La Piteşti nu s-a protest ieri, însă şi în rândul salariaţilor de aici există o stare de nemulţumire. De când au fost preluaţi de Oltchim, petrochimiştii au tot primit salariile cu întârziere. Au protestat de nenumărate ori, dar numărul salariaţilor s-a tot subţiat. În vară, peste 300 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au fost disponibilizaţi.