Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#8293 Mizele vânzării pe bucăţi a Oltchim

2013-10-01 21:41

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_intrare_oltchim_5e6990be2c.jpg...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/1059960.html

Combinatul chimic vrea să renunţe la o divizie care se descurcă singură, deşi a fost căpuşată ani la rând.
Salariații Oltchim își așteaptă de trei luni salariul

Disperat să obţină finanţare ca să mai supravieţuiască până la privatizare, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea începe să vândă din active. Scoasă la mezat acum este divizia care se ocupă cu fabricarea profilelor din PVC pentru uşi şi ferestre.

Odată cu vânzarea Ramplast, de la brand la active, vor dispărea şi scandalurile legate de căpuşarea ani la rând a acestei activităţi, care în anii de boom din sectorul construcţiilor putea să aducă bani frumoşi combinatului.

Ultima gură de oxigen

"Instalaţia este în continuare rentabilă, ea nu este legată tehnologic de Oltchim", ne-a explicat Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim.

Potrivit acestuia, vânzarea Ramplast e penultimul pas până la falimentul combinatului. "Nu ştiu dacă mai apucă să vândă alt activ, că deja vine falimentul", spune Diculoiu, potrivit căruia salariile angajaţilor nu mai sunt plătite de circa trei luni. La combinat mai lucrează 2.300 de salariaţi. Preţul minim la licitaţia cu strigare programată pentru 8 octombrie va fi de 6 milioane euro, fără TVA, bani care se speră că vor asigura supra vie ţuirea combinatului până la privatizare.

Corneliu Cernev, liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, a declarat că dacă banii vor fi folosiţi pentru capital de lucru la combinat şi nu merg la creditori, "s-ar putea ca oamenilor să le fie mai bine".

Nebuloasa datoriei Bourenilor

Din informaţiile noastre, Ramplast a avut afaceri anuale de circa 50 milioane lei (11 milioane euro). Asta în condiţiile în care şi aici activitatea a fost căpuşată de tot felul de companii.

"Evenimentul zilei" a scris cum una dintre firmele care a prosperat pe spatele combinatului este Ramplast Distribuţie Profile, distribuitor autorizat controlat de fraţii Boureanu. Acum câteva luni, administratorul judiciar al Oltchim susţinea că firma fraţilor Boureanu este vinovată de folosirea brandului Ramplast, al Oltchim. Sorin Boureanu a spus însă că ei au înregistrat primii la OSIM brandul pentru feronerie.

El ne-a declarat că situaţia datoriilor lor, de până la un milion de lei la Oltchim, a fost tranşată. Combinatul ar fi primit în schimb brandul "Ramplast" şi datorii "de recuperat".

Practic, Oltchim e pusă, ca să-şi vadă banii înapoi, să recupereze bani pe care clienţii lui Sorin Boureanu îi datorau acestuia, şi el nu i-a putut obţine.

Reprezentanţii Oltchim nu ne-au confirmat însă existenţa acestei înţelegeri.

Raspunsuri


Musafir

#8297 Re: Mizele vânzării pe bucăţi a Oltchim

2013-10-02 06:52:42

#8293: - Mizele vânzării pe bucăţi a Oltchim

asa o sa  ajungem

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fSS7Flyjwq8

 

muntii nostri aur poarta. noi cersim din poarta-n poarta,