S.O.S. familia!

Quoted post

Cătălin M.

#2631

2013-09-24 09:16

În ultima zi a întrunirii sale anuale, Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din America Centrală şi de Nord au emis următoarea declaraţie cu privire la poziţia neschimbată a Bisericii Ortodoxe cu privire la căsătorie şi homosexualitate.

Credincioşilor ortodocşi

1. Noi, Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din America Centrală şi de Nord, reprezentând milioane de creştini ortodocşi din Statele Unite, Canada şi America Centrală, ne manifestăm îngrijorarea faţă de recentele acţiuni ale guvernelor noastre şi de tendinţele sociale cu privire la statutul căsătoriei în ţările noastre, mai cu seamă în ce priveşte legalizarea uniunilor de acelaşi sex.

2. Învăţătura ortodoxă cu privire la căsătorie şi sexualitate, fundamentată temeinic pe Sfânta Scriptură, două milenii de tradiţie bisericească, şi legea canonică, susţine că taina căsătoriei constă în uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi că autenticitatea căsătoriei reflectă unitatea sacră dintre Hristos şi Mireasa Sa, Biserica.

3. Persoanele de orientare homosexuală se cuvin a fi tratate cu aceeaşi milă şi dragoste hărăzite de Domnul nostru Iisus Hristos întregii umanităţi. Mai mult, Biserica este un spital spiritual, unde cu toţii suntem chemaţi pentru vindecarea firii noastre căzute, prin Iisus Hristos, cel ce şi-a asumat firea omenească pentru a o vindeca. Cu toţii ne luptăm cu tot felul de patimi, şi doar în Biserică găsim mijloacele biruinţei, prin harul lui Dumnezeu. Transpunerea în faptă a oricărei atracţii sexuale în afara căsătoriei sacramentale, indiferent dacă atracţia este hetero- sau homosexuală, ne îndepărtează de Dumnezeu.

4. Îndemnăm atât clerul cât şi credincioşii Bisericii Ortodoxe să mărturisească învăţăturile mai presus de vremuri ale lui Hristos, apărând curăţia şi sfinţenia vieţilor lor, educând familiile şi comunităţile din care fac parte în preceptele Sfintei Scripturi, punându-şi nădejdea în Domnul nostru, cel ce a biruit lumea (Ioan, 16,33).

sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/09/23/episcopi-canonici-america-casatoriile-homosexuale-crestini-orient-mijlociu/

Raspunsuri


Musafir

#2633 Re:

2013-09-24 11:32:01

#2631: Cătălin M. -

da, site-ul pe care l-ai citat sta in spate sau, un grup de fanatici religiosi. Daca stai sa-l cercetezi un pic, ai fi observat ca interzice epilarea, masturbarea,machiajul ca si multe alte chestii. :)




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...