S.O.S. familia!

Quoted post

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#2306 Re:

2013-09-04 16:07

#2303: -

...mare sau mic, nu, petitia asta nu este un troll!

Troll-ul este o polemica, daca vrei un sinonim simplu. Dar iata definitia troll-ului:

"Un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o  discutie cu scopul de a recrea un  conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.

Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot genera și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește  de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această "dezvăluire" publicului larg cu scopul de a defăima.

Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.

Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să  agite  spiritele.

Câteva exemple de  subiecte tipic troll:

  • Există  Dumnezeu, sau extratereștri, sau comunism adevărat...
  • Linux e mai bun decât Windows sau Mac OS sau Solaris sau...
  • Americanii, germanii sau indienii sunt mai deștepți decât rușii, francezii sau japonezii...

Termenul de troll provine din limba engleză, de la trolling, tehnică de pescuit ce implică întinderea unei momeli și plimbarea acesteia dintr-o barcă în mișcare."

 

Asadar, cauza existand (pastrarea familiei traditionale, a educatiei sanatoase pentru copii, a reabilitarii intr-o societate care si-a definit drepturile si legile din NORMALITATE pentru NORMALITATE), petitia nu provoaca, ci asaza pe directie, directie care e una singura, o cale fara bifurcatii, un drum care duce drept catre aceeasi normalitate din care am si pornit toti. Da, este adevarat ca din discutiile purtate aici apar conflicte de idei, insa ideile care privesc normalitatea nu sunt simple idei, ci principii de viata, in timp ce restul ideilor sunt simple ideatii.

Conflictul aparut, artificial creat, dealtfel, nu este amuzant pentru nimeni, sunt convinsa. Nici pentru unii, nici pentru altii, astfel ca disputele de pe acest forum ingreuneaza dispozitiile sufletesti aducand unora prejudicii din exterior (v. jigniri, acuze, minciuni, amenintari, blesteme etc), iar altora prejudicii interioare (legate de eventuale traume, adevaruri greu de recunoscut, imposibilitatea de a gasi iesirea dintr-o realitate neplacuta).

Participanti inocenti cred ca suntem foarte multi, dar inocenta este tocmai partea aceea curata care ne face sa gandim, sa luam in calcul si realitatea neplacuta, dar sa gestionam si capacitatea de a prevedea consecintele.

Cineva a spus aici f bine ceva referitor la mine, si anume ca initial nu stiam in ce intru. Partial este adevarat, in sensul ca intiind aceasta petitie nu am luat in calcul nici informatiile care urmau sa apara si care sunt de-a dreptul SOCANTE pt lumea in care credeam ca traim (imaginandu-mi sincer, inocent si poate naiv ca lumea e mai buna, mai aplecata spre Adevar si mai cautatoare de Lumina), si n-am luat in calcul nici intensitatea puternic violenta a reactiilor unora. Unii au spus ca am curaj, si le-am raspuns ca nu curajul a fost imboldul acestei petitii, ci putina mea stiinta in privinta subiectului homosexualitatii. Ulterior, am tinut sa precizez, si tin s-o fac si acum, ca, devenind foarte constienta (dincolo de socul aflarii intregii realitati pe care initial doar o intuiam), da, acum am curaj. Dar nu stiam ca e nevoie de curaj pt a spune lucrurilor pe nume. Eu altfel nu stiu a le spune si, daca n-o fi sa fie adevarat tot ce am invatat (acasa, in familie, la scoala de la minunatii mei dascali, din cartile Sfintilor Parinti si nu numai), inseamna ca s-a produs o absurda spartura in timp si spatiu si am fost aruncata intr-o alta lume. Totusi, eu simt pamantul sub picioare, in timp ce altora inca le fuge.

 

Apoi, petitia nu 'se foloseste de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot genera și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv', caci argumente sunt destule si noi, semnatarii petitiei, de bine-de rau, n-am umplut randuri intregi cu informatie redundanta, nici mincinoasa, nici defaimatoare, nici rau-voitoare, dimpotriva. Iar argumentele nu doar ca au posibilitatea, dar asta fac: definesc in mod definitiv normalitatea.

In privinta starnirii zanzaniei prin etichetare sau reguli, iarasi nu corespunde: nimeni dintre semnatarii petitiei nu a spus cuiva in mod imperativ (caci asta defineste eticheta/regula) ca este 'nu-stiu-cum' (ba, chiar s-a spus in nenumarate randuri ca accentul trebuie pus pe actiune, nu pe persoana) sau ca TREBUIE STABILIT ceva anume. Dimpotriva, dintre cei care nu au semnat petitia si au simtit nevoia sa-si spuna punctele de vedere, au incercat si incearca cu tenacitate sa reduca la tacere strigatul de normalitate al petitiei.

Deasemenea, nespunand nimic despre persoana mea in petitie, inseamna ca nu doresc nici publicitate, nici epatare, nici ajutor. Fac apel la constiinta fiecaruia, asta insemnand ca nimeni nu trebuie sa se incarce cu imperfectiunile persoanei mele.

Niciodata nu am rastalmacit discutiile, ba chiar am incercat sa le descalcesc, sa le analizam cu totii pt a ajunge la o imagine de ansamblu. Oferirea spre citire a mostrei de comportament internautic violent nu are adaugiri personale, nici interpretari; sunt exemple pure, netrunchiate, nescoase din contexte.

 

Mai apoi, petitia nu ataca vreo forma de autoritate, dimpotriva - apara autoritatea legala si morala, singura existenta. Singura cenzura este cea dorita de propagandistii homosexualitatii, in sensul opririi de semnaturi si de informatii care tin, simplu, de constiinta din fiecare. Daca cineva crede ca constiinta cuiva poate fi oprita de aducerea mea (ca persoana) in sfera denigrarii, este cel putin naiv. Cel putin.

Petitia nu este o barca penduland de la un mal la altul, nu sustine nicio momeala pentru a prinde pestele cel mare, petitia este o afirmare a principiilor de viata de cand lumea!, principii comune mie, tie, lui si ei, comune tuturor. Totul e clar, nimic nu este ambiguu aici.

Raspunsuri


Musafir

#2308 Re: Re:

2013-09-04 18:06:43

#2306: Dana Captilin - Re:

Atata timp cat permiti comentarii in care se vorbeste despre fecale si linsul lor, cred ca de fapt e un mare troll si te amuzi pe seama asta.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-05 07:02:45


madalin

#2322 Re: Re:

2013-09-05 07:50:27

#2306: Dana Captilin - Re:

dupa cum se observati madam captilin sterge cand nu are argumente sau o prindem in offside. daca stiti sa cititi cu atentie veti vedea cum recunoaste ca stie ft putin despre homosexuali dar si asa si-a permis sa se bage unde nu ii fierbe oala . tipic romanesc! e , vezi ? urmandu-ti exemplul , acelasi lucru il fac si eu ,scormonesc in viata ta si am aflat  suficient , spre deosebire de tine , cat sa fiu sigur ca tu puteai sa iti vezi de oala ta ,acum cand recunosti ca nu stii ce a pus vecinul la fiert.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...