Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #525 OLTCHIM la capat de linie sau punct si de la capat?

2013-01-22 20:17

Preluare din GANDUL / 22.01.2013
Care sunt cele patru variante propuse de ministrul Vosganian pentru Oltchim
de Ovidiu Tempea - Mediafax
Publicat la: 22.01.2013 17:36
Ultima actualizare: 22.01.2013 17:37


<< Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, după întrevederea cu misiunea FMI, CE şi Băncii Mondiale, că a convenit cu experţii internaţionali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului să fie realizate până la finele lunii aprilie.

"La Oltchim, mâine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dânşii au agreat că formula noastră este cea corectă. Rămâne discuţia în legătură cu viabilitatea acestei mari companii. FMI dă prea puţine şanse. Am explicat că privatizarea anterioară, acel Broadway show (...), s-a desfăşurat în condiţii politice speciale, cu o anumită anecdotică, care a ţinut unii investitori departe", a adăugat Vosganian.

El a refuzat să prezinte soluţia pe care o va propune miercuri în şedinţa de guvern, argumentând că nu poate face o astfel de impoliteţe, de a anunţa public înainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru soluţii săptămâna trecută, una priveşte insolvenţa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntară şi să fie lăsate lucrurile aşa cum sunt. Mâine voi prezenta una dintre ele (...) Avem discuţii cu toţi creditorii, voi avea în zilele următoare şi cu băncile. Vom vedea dacă soluţia pe care sper să primesc aprobarea Guvernului va permite şi o restructurare a datoriilor băncilor",a continuat ministrul Economiei.

Vosganian şi-a exprimat speranaţa într-o bună colaborare cu celălalt acţionar al companiei, compania PCC, arătând că se aşteaptă la o relaţie corectă, în care acţionarul minoritar să susţină demersurile statului.

"Vreau să transmit şi o mulţumire anticipativă lagată de colaborarea cu PCC", a mai spus Vosganian. >>

Preluare din BURSA / 22.01.2013

Vosganian: "La Oltchim, mâine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele companiei"

<< Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat după întrevederea cu misiunea FMI, Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) că a convenit ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului să fie realizate până la sfărşitul lunii aprilie.
Varujan Vosganian a precizat că rămân mai sunt necesare discuţii privind perspectivele Oltchim.
"La Oltchim, mâine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dânşii au agreat că formula noastră este cea corectă. Rămâne discuţia în legătură cu viabilitatea acestei mari companii. FMI dă prea puţine şanse", a declarat ministrul economiei.
Soluţiile privind perspectivele Oltchim vor fi prezentate mâine în cadrul şedinţei de Guvern. >>

 

O alta parte a acestor aranjamente suntem noi: salariatii OLTCHIM.
Suntem caracterizati de toata lumea ca fiind nesimtiti, lenesi, dezbinati, resemnati si dezinteresati.
http://www.ramnic.ro/articole/scrisoare-deschisa-muncitorilor-de-la-oltchimbr-strongfont-colorff0000ba-voua-nu-va-e-rusine-sa-primiti-bani-nemunciti-de-luni-de-zile-si-sa-mai-cereti-si-bonuri-de-masafontstrong-50438/2013-01-19
http://www.ramnic.ro/articole/scrisoare-deschisa-muncitorilor-de-la-oltchim-ii-50443/2013-01-22
Treziti-va oameni buni si cereti guvernantilor si politicienilor sa ne redea locurile de munca; sa ne redea dreptul de-a muncii si de-a avea un salariu cinstit si decent pentru un trai cinstit si decent!
Nu lasati ura si dezbinarea sa va indeparteze de adevar!
Nu lasati interesele sau ambitiile personale sau de grup ale unuia sau altuia sa va deturneze atentia de la ceea ce se intamapla in acest moment: distrugerea OLTCHIM; distrugerea locurilor noastre de munca; distrugerea noastra!