Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

PETROCHIMISTUL

/ #471 SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!

2013-01-04 20:33

Un an decisiv pentru petrochimiştii piteşteni
În toamna anului trecut, Guvernul hotărâse ca o parte a personalului Oltchim să beneficieze de compensaţii,pentru că nu şi-a primit salariile restante
Articol scris de Minodora Martin • Data publicării: 04.01.2013
Preluat de pe: http://ziarulargesul.ro/6365-un-an-decisiv-pentru-petrochimistii-pitesteni.html

Liderul Corneliu Cernev a fost alături de petrochimiştii piteşteni.
În toamna anului trecut, Guvernul hotărâse ca o parte a personalului Oltchim să beneficieze de compensaţii, pentru că nu şi-a primit salariile restante, dar la finele anului respectiva hotărâre a fost anulată. Acordarea de ajutoare fusese decisă în contextul în care combinatul Oltchim îşi încetase producţia din cauza unor datorii de peste 500 milioane euro, iar angajaţii nu mai primeau salariile de mai multe luni. După cum ne-a informat Corneliu Cernev, liderul de sindicat de la Oltchim, “aceste ajutoare se acordau în condiţiile în care salariile erau restante pe trei luni.

În decembrie, salariaţii au primit avansul pentru noiembrie, iar pe 7-8 ianuarie sperăm să primească lichidarea lunii noiembrie. În aceste condiţii vorbim despre restanţe salariale pentru decembrie. Au fost făcute peste 1.000 de anchete sociale de către primăriile Piteşti şi Râmnicu-Vâlcea, s-au cheltuit nişte bani, iar în urma acestor anchete a rezultat că 522 de angajaţi ar fi îndreptăţiţi a primi respectivele ajutoare sociale. Sindicatele nu au fost de acord cu acestea”.

Dacă la Oltchim ieri se lucra cu 20% din capacitate, la Divizia Petrochimică Bradu salariaţii aşteaptă ca anul 2013 să fie hotărâtor în ceea ce priveşte locurile de muncă. Unii dintre salariaţi şi-au cam pierdut speranţa şi cred că, dacă în primul trimestru nu pornesc instalaţiile, petrochimia va deveni, ca şi alte unităţi economice, o amintire. Liderul Marian Dumitru ne-a spus că “luni, 7 ianuarie, voi merge la Vâlcea pentru a discuta cu administraţia. Aşteptăm, de asemenea, deblocarea, pe 10 ianuarie, a banilor care să le dea oamenilor o speranţă. De asemenea, acordarea ajutoarelor ar fi generat, în rândul salariaţilor, o situaţie discriminatorie. Unii ar fi încasat atât salariul, cât şi ajutorul social, şi ceilalţi angajaţi ar fi primit doar salariul”.

 

CU CINE TIN ASA ZISII LIDERI SINDICALI? CU NOI SALARIATII ... NU!
CU CINE SE LUPTA ASA ZISII LIDERI SINDICALI? CU NOI SALARIATII ... DA!

EI NU TREBUIAU SA SPUNA CA CEI 522 DE SALARIATI NU SUNT INDREPTATITII SA PRIMEASCA AJUTOARELE SOCIALE. EI TREBUIAU SA LUPTE CA TOTI SALARIATII SA PRIMEASCA ACESTE AJUTOARE SOCIALE - ASA CUM AU DECLARAT INITIAL PONTA SI POP.

DE CE SA LUPTE PENTRU SALARIATI CAND POT LUPTA NUMAI PENTRU EI SI GASTILE LOR? ASA POT SA OBTINA MAI USOR BANI SI ALTE AVANTAJE PENTRU EI. A SE VEDEA COMENTARIILE DE MAI SUS CU PRIVIRE LA ANGAJARILE DE NOI SALARIATI IN OLTCHIM.