Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Et moi ...

#451 449: operatorul

2012-12-16 21:48

Nu cred ca prin comentariile postate eu "arunc batista pe tambal".
Vorba ta: "oamenii nu sunt prosti"!

Eu nu pot sa accept ca cineva sa arunce "batista" pe OLTCHIM si pe salariatii de la OLTCHIM; nu pot accepta ca peste OLTCHIM sa se astearna tacerea si bezna!

Unde sunt promisiunile facute? 
Unde sunt ajutoarele sociale care, conform Guvernului Ponta, urmau sa se dea la inceputul lunii decembrie 2012?
Unde sunt drepturile salariale restante (tichete de masa pentru perioada octombrie - noiembrie 2012, avansul si lichidarea lunii noiembrie 2012)? Conform unor sindicalisti "pana la sfarsitul lunii noiembrie, plata salariilor si a tichetelor de masa va fi la zi, inclusiv CO." iar conform declaratiilor lui Victor Ponta si ale lui Daniel Chitoiu "Joi şi vineri (n.a.: 06 si 07.12.2012), plătim avansul, 55% din luna noiembrie şi în jurul datei de 20-21 decembrie şi lichidarea pe luna noiembrie şi ajungem la zi cu salariile".
Si mai ales, unde este capacitatea de productie promisa (cca. 65% din capacitatea de productie a OLTCHIM)?

Cine arunca "batista pe tambal"?
Alegerile au trecut iar concluzia (citandu-l pe marele Constantin Tanase) este ca "pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii".

Mihaita

#452 Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!

2012-12-16 22:12

Ciolanul s-a micsorat iar cainii s-au inmultit!
http://www.valcea1.ro/sindicat-nou-la-oltchim/

 

S. MAX

#453 observator #450 oltchim

2012-12-16 22:21

Citez comentariul postat la nr. 450:
"Comisia Europeana nu se opune, de principiu, acordarii unui ajutor de stat la Oltchim si Oltchim incearca, acum, dupa multi ani, sa vina cu un plan de restructurare corect si transparent pentru toata lumea. Alvarez & Marsal au restructurat cu succes Borsodchem, care ulterior restructurarii a fost vandut cu 1,2 miliarde dolari, este motivul pentru care a fost preferat si speram sa se intample si pentru Oltchim ceva bun.
Este foarte important sa nu ne amagim, sa nu bagam bani publici in iluzii, pentru ca asta este ce am facut in ultimii 20 de ani la Oltchim si de aceea am ajuns la un miliard de euro datorii, 2,5 miliarde lei pierdere, piete pierdute, parteneri contractuali care executa silit instalatii sau bunuri in care statul a bagat foarte multi bani. Avem ipoteci de 40 de milioane pentru datorii de 10 de milioane si alte situatii asemenea.
Rezultatele dezastruoase au fost provocate de politicile economice, abordarea pietelor si politicile de contractare
Acea capacitate de 65% a fost decretata ca un adevar nechestionabil de cineva care adus Oltchim pe fundul prapastiei.
Exista anumite capacitati la care se acopera costurile de operare pe fiecare tip de instalatii. Exact la acest lucru se lucreaza, sa se identifice corect centrele de profit, astfel incat sa se identifice, pe fiecare tip de produse care este capacitatea la care respectivul centru de profit isi acopera costurile de operare si prin urmare, poate fi mentinut in functiune fara sa mai fie nevoie ca cineva sa toarne bani cu galeata acolo.
Probabil acolo se va concentra forta de munca ceea ce inseamna ca restructurare nu inseamna si disponibilizare."

Ce pot sa spun despre acest comentariu? Este o compilatie nereusita a articolului publicat de HotNews in data de 13 decembrie 2012.
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-13807601-video-remus-vulpescu-consilier-ministrului-economiei-vom-avea-plan-reorganizare-oltchim-urmatoarele-4-6-saptamani.htm

Ce pot sa spun despre ceea ce contine acest comentariu?

  1. Comisia Europeana nu se opune pentru ca nu are la ce sa se opuna: Guvernul Romaniei nu i-a cerut aprobarea in vederea acordarii unui ajutor de stat la OLTCHIM.
  2. ALVAREZ & MARSAL a "restructurat cu succes BORDSOCHEM" - conform mandatului primit de la Guvernul Ungariei. Instalatia de productie a PVC-ului de la BORDSOCHEM este buna si a adus plus valoare acestei restructurarii. La OLTCHIM instalatia de productie a PVC-ului nu mai este viabila? De ce oare? Sunt posibile doua raspunsuri: fie ca ALVAREZ & MARSAL lucreaza inca pentru BORDSOCHEM si doreste sa inlature concurentii acestuia pe piata PVC-ului; fie ca cei care l-au angajat, respectiv MECMA - prin vocea lui Remus Vulpescu (care conform presei este sau a fost si consilierul PCC), nu este interesata de aceasta activitate.
  3. "Acea capacitate de 65% (care) a fost decretata ca un adevar nechestionabil de cineva" nu poate fi probata functionand cu instalatiile la sub 20% din capacitate. Ca sa atingi 60 - 65% din capacutatea de productie a OLTCHIM trebuie sa functionezi cu 95-100% din capacitatiile de productie ale clorosodicelor, produselor oxo, plastifiantiilor si poliolilor. Ceea ce in ultimele 4 luni nu s-a realizat.
  4. Ceea ce este foarte clar este faptul ca cineva din motive cunoscute numai de el (sau de grupul lui de interese) nu doreste ca in Romania sa se mai produca PVC, PLASTIFIANTI, POLIETILENA.

Pentru a atinge acest scop productia de la PETROCHIMIA de la ARPECHIM Pitesti, productia de PVC (probabil si productia de oxo si plastifiantii) de la OLTCHIM Ramnicu Valcea nu vor mai restartate iar instalatiile vor fi lichidate si aruncate la fier vechi.

Marius

#454 Pentru Mihaita cainii s-au inmultit dar ce facem cu Planul social

2012-12-16 22:31

Nici unul din marii lideri de sindicat nu ne mai reaminteste ce se intampla cu noi clar si raspicat daca firma de lichidare ALVAREZ recent parasutata la Oltchim va decide trimiterea noastra acasa sau mai avem vreo sansa.
Pe langa planul social prevazut in noul CCM Oltchim noi din Piroliza mai avem si jumatatea de plan social pe care ne-a furat-o Dumitru cand a negociat cu OMV si ne-a tras clapa prostindu-ne ca ne va fi bine si la vara cald.
Am aflat ca sindicatul Diculist s-a crapat si s-a nascut o noua odrasla cu nume predestinat (Sindicatul Victoria) condus de un limbincurist de serviciu frate de cruce cu al nostru reprezentant pitestean care ne aburea pe TV ca ministrul Mincinoiu alias Chit Chitoiu ne va umple de capitaluri si finante.
Conducerea noastra de la Petrochimie nu stie sa ne raspunda nici daca mai beneficiem sau nu de plan social in caz de trimitere acasa din ianuarie 2013.
Suntem aburiti pe fata asa ca Mihai cainii s-au inmultit musca tare din ciolan si fraierii adica noi cei care tragem la saiba o mai luam in mana ca doar de 3 luni afara de abureala nu primim altceva.
DJ REMUS

#455 Pentru S Max

2012-12-16 22:51

Cica Alvarez & Marsal au restructurat cu succes Borsodchem, care ulterior restructurarii a fost vandut cu 1,2 miliarde dolari, este motivul pentru care a fost preferat si speram sa se intample si pentru Oltchim ceva bun !!!!!
HA HA HA HA HA !!!!!!
Alvarez nu a restructurat nici un Borsodchem !!! Cata dezinformare.........
Alvarez a venit la Borsodchem sugerat de FMI Guvernului maghiar. Guvernul maghiar a fost destept pentru ca a realizat ca tema FMI data Alvarez era sa sugereze lichidarea combinatului.
Guvernul maghiar care intr-adevar are oute le-a dat cu flit lichidatorilor ALVAREZ imediat ce au realizat ce urmaresc acestia.
DJ Remus a revenit in scena plin de avant post electoral sponsorizat de PCC.
Pe principiul dati multimii paine si circ.......... DJ Remus continua:
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-13807601-video-remus-vulpescu-consilier-ministrului-economiei-vom-avea-plan-reorganizare-oltchim-urmatoarele-4-6-saptamani.htm
Ce mai vrea acest ageamiu retard de la noi angajatii Oltchim care nu avem paine pe masa de Craciun ????. Ne-a vandut minciuni cu carul de 3 luni de zile si a demisionat datorita incompetentei crase si a circopatiei OTV iste create din pozitia de SEF OPSPI !!!
De ce mai are tupeu acest lichidator manelist sa iasa in presa sa ne mai tifleze cand noi nu mai avem nici o speranta????
Oare i se pregateste revenirea la carma OPSPI ??? Va fi pe principiul parasutelor de centura care dupa un dus bun cu apa si sapun sunt ca nou noute !!!
Colosal acest retard jurist cat tupeu are !!!!
DJ REMUS

#456 Pentru S MAX.

2012-12-16 23:07

In Ungaria la Borsodchem Alvarez a intrat cu titlu consultativ strict la sugestia FMI facuta guvernului maghiar.
Si acolo bateau campii cum fac si acum la Rm. Valcea cum ca PVC ul nu este profitabil si bla bla.......
Guvernul maghiar i-a tinut insa la gard si i-a obligat sa scrie un raport real care indica ca PVC poate aduce plus valoare.
ALVAREZ lucra pentru interesele altor companii mari din EU si USA de aceea sugera si in Ungaria ca la Oltchim ca absolut toate capacitatile de productie VCM si PVC trebuie inchise ca fiind neprofitabile.
Strategia este clara si daca facem o sinteza pas cu pas ea a inceput sa se materializeze imediat cu luna septembrie 2012.
Cine nu crede sa isi aminteasca clauzele documentului mult contestat aparut in presa in aceasta toamna, document disponibil pe
http://f1.corect.com/sites/www.corectnews.com/files/Contract%20Vulpescu%20PCC.pdf
Bine a zis cine a zis : " alea iacta est "
Ce inseamna fara PVC si VCM: circa 2800 de angajati acasa definitiv, Piroliza si Petrochimia fier vechi, VCM fier vechi, PVC urile amandoua fier vechi si rafinaria Arpechim disparuta din schema situatie sustinuta si de OMV de multi ani pentru a-si intari monopolul de piata in domeniul carburantilor.
Pe aceasta cale tinem sa multumim noi angajatii oropsiti si huliti tuturor oamenilor de bine in frunte cu DJ Remus si alti cativa pseudo limbisti supranumiti lideri de opinie ai salariatilor care de 3 luni de zile ne rad in nas ne aburesc, ne aduna sa ne mai lungeasca agonia si sa ne abureasca cu cateva franturi de chenzine platite pe spongi din bani directionati ilegal prin CEC BANK.
Solutiile reale nu sunt astea !!!!
ADEVARUL

#457 CORUPTIE MINISTERUL ECONOMIEI DL DJ REMUS VULPESCU ANCHETAT PENTRU FAPTE DE CORUPTIE

2012-12-17 00:23

Aranjamentele domnului Remus Vulpescu fost sef OPSPI adevaratul gropar al Oltchim alias faraon adjunct si lichidator sef ies la iveala. DNA -ul a prins smecheria.
Oltchim murea cu zile si domnul Vulpescu huzurea si ne dadea pilde de restructurare la Oltchim
Pentru curiosi intrati pe site-urile de mai jos unde au aparut stiri calde interesante:
http://www.dcnews.ro/2012/12/investigatie-la-ministerul-economiei-remus-vulpescu-acuzat-de-fapte-de-coruptie/
http://www.evz.ro/detalii/stiri/remus-vulpescu-suspectat-de-coruptie-1016082.html
http://unziardiferit.ro/politica/rtv-procurorii-investigheaza-presupuse-fapte-de-coruptie-la-ministerul-economiei-sunt-vizati-remus-vulpescu-si-ioana-apan/
http://m.hotnews.ro/stire/13822596
Nea Vulpescule se anunta nori negrii !!! Ne-ai vandut la PCC dar se pare ca asta este o practica obisnuita la talica asa cum ai tras foloase si de pe la PCC.
Ai cam intrat in corzi !!!!
Urla nea Remusica ca din gura de sarpe ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu i-a putit a coruptie !!!
EHH cum este nea DJ ule mata in ce categorie de faraon bugetar te inscrii???
Demostene

#458 Solutii iresponsabile electorale aplicate la Oltchim - cine plateste factura??? Noi valcenii !!!

2012-12-18 12:37

Unde sunt solutiile salvatoare de reforma aplicate la Oltchim de managementul eficient promis???
Se functioneaza cumva la 65% si noi nu am aflat??? In matematica unor 10% este echivalent cu 65%???
Adevarul iese la iveala pas cu pas !!!
Marii salavatori ai Oltchim fochistul sef CET GOVORA si prietenul sau faraonul PSD-ist Calea Ion rasufla din greu acum tragand ponoasele pomenilor electorale aplicate la Oltchim. Cine va plati nota ??? Normal tot noi locuitorii Rm. Valcea cine altcineva...............
Preaiubitul Calea Ion geme din greu realizand ca solutia impusa de la centrul strategic condus de ministrul chitomitoman in sensul "sponsorizarii" Oltchim cu energie neplatita pana dupa alegeri il va conduce catre un sfarsit tragic, anume falimentul CET GOVORA si lasarea orasului fara agent termic in mijlocul iernii.
Interesant si educativ articol in materie de principii de management eficient:
http://ziaruldevalcea.ro/Ion-Cilea-recunoaste-ca-Guvernul-s.html
Erau mai deunazi cativa postaci limbincuristi care afirmau ca toate facturile de utilitati sunt platite de Oltchim la zi de noul management care a suplimentat si schema de personal cu vreo 240 de odrasle in plus toate calificate la Spiru Haret ca deh trebuie improspatat combinatul catre un faliment previzibil si clar. Oare cine minte???
Ce urmeaza pentru noi angajatii??? Un final apoteoteotic preanticipat de ilustrul DJ Remus OPSPI anume restructurarea adica lichidarea .........
PCC este in linie asteptand sa preia cele 3 sectii "eficiente" pe care le doreste de mult.
BAFTA DELOS DELOS SI UN CRACIUN PLIN DE CHENZINE NEPLATITE LA TIMP DE ASTA AVEM NOI ANGAJATII OROPSITI PARTE.
Ce face domnul Calea Ion??? Da interviuri in ziare postand in victima perfecta in salavatorul Valcii.
Patetic !!!!!!!
ADEVARUL GOL GOLUT

#459 Dupa lupte seculare TRAICU a cedat nervos si a demisionat

2012-12-19 11:29

Interesant cum unii diletanti fac jocuri de culise pentru partid apoi brusc neavand solutii reale considera necesar sa demisioneze din functii pe motive personale sau de incompatibilitate.
Aflaram astazi cu stupoare ca faimosul mogul TRAICU alias guru restructurarii Oltchim - restructurare nascuta moarta tocmai a luat decizia sa demisioneze intempestiv probabil speriat ca va fi tras la raspundere pentru rezultatele economice dezastruoase inregistrate de Oltchim in ultimele 3 luni de administrare.
FRUMOS ITI SADE COAMNE FANICA !!!! ACUM O PUSEI SI DE UN MANDAT DE PARLAMENTAR CE TE MAI INTERESEAZA DE FRAIERII DE LA OLTCHIM ????
Toate bune si frumoase noii angajatii putem sa stam linistiti si sa asteptam ca vor curge acum rauri de lapte si miere.
Apropos felicitari expertului Talpasanu care tocmai fuse promovat Director General Adjunct la Oltchim.
Ii dam si un sfat sa aiba grija ce semneaza ca prietenii sai politici si-au luat mana de pe el si s-ar putea pentru modul dezastruos in care a fost administrat Oltchim sa raspunda direct si dansul.
Colegi Oltchimisti totul este la superlativ ne pregatim sa mai primim niste chenzine restante poate pe la anul si la multi TRAICI !!!!
ADEVARUL GOL GOLUT

#460 Dupa lupte seculare TRAICU a cedat nervos si a demisionat

2012-12-19 11:30

Am uitat sa precizam sursa confirmarii demisiei faimosului Traiculian.
Iaca uite-o:
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/rodin-traicu-i-a-depus-demisia-din-func-ia-de-pre-edinte-ca-al-oltchim-45549.html
MORALITATE

#461 Performanta doamna Spiru Ciobescu

2012-12-20 08:51

Stimati colegi si atentiune limbincuristi sindicalisti si lingai ai fochistului sef dupa insistentele noastre au aparut si declaratiile de avere ale supereficiente si supercalificatei echipe manageriale numite "numai pe criterii de performanta" a se citi "numai pe criterii politice" a managementului de la OLTCHIM.
O NOUA DOVADA CAT DE PERFORMANTI SUNT NOII NOSTRI MANA-GERI, FAIMOASA DOAMNA CIOBESCU SCRIE IN DECLARATIA EI DE AVERE CU MANUTA DANSEI CA INAINTE DE A VENI LA OLTCHIM A FOST SOMERAAAAAAAAAA !!!!
CINE NU CREDE SA CITEASCA IN DECLARATIA STIMATEI POSTATE PE SITE-UL OLTCHIM LA PAGINA 4/5:
http://www.oltchim.ro/uploaded/2012/cv/avere/Spiru_Elena.pdf
RUSINEEEEEEEEEEEEEEE !!!! CUM TI-AI PERMIS FOCHISTULE SEF SA NUMESTI O NULITATE DIRECTOR GENERAL ADJUNCT FINANCIAR LA MARELE NOSTRU COMBINAT O TUTA CARE DE PERFORMANTA CE A FOST A FOST DATA AFARA SI A STAT PE BARA LA GREU. A RECOMANDAT-O EXPERIENTA ACUMULATA IN SOMAJ SAU TI S-A FACUT MILA DE PARTID DE EA???
TRAIASCA PARTIDULETUL CARE DA LOCURI DE MUNCA TINERILOR LIBERALI. ALOOO DOMNUL MINCINOIU CHIT CHITOIU ASA SA FACETI IN CONTINUARE LA TOATE SOCIETATILE COMERCIALE CA O VOM DUCE LA SUPERLATIV TOTI MAI ALES NOI ANGAJATII OLTCHIM. NOI V-AM ALES NOI VA DAM JOS !!!!!!
ACEASTA TUTA DE CIOBEASCA NICI MACAR NU STIE SA ISI COMPLETEZE O DECLARATIE DE AVERE MENTIONAND LA PAGINA 1/5 DIN RESPECTIVA DECLARATIE UNDE LA CAPITOLUL "MODUL DE DOBANDIRE" EA SCRIE CONSTRUCTIE NOUA INLOC SA INDICE DACA A MOSTENIT-O SAU SI-A FACUT-O SINGURA DIN INDEMNIZATIA DE SOMAJ.
HA HA !!!! HALAL STIL DE PROSTIT PE PROSTI............
DESI SOMERA SI ILUSTRUL SAU SOT SPIRU HARETIST LUCRATOR LA FAIMOASA FIRMA MAGIC TIC TAC INAINTE DE A FI PROMOVAT MARE DIRECTOR LA OLTCHIM AU REUSIT PERFORMANTA SA RIDICE O CASA DE 185 MP IN 2012 !!!!
DE UNDE ATI AVUT RESURSE DOAMNA DIRECTOREASA ??? CA DOAR ERATI SOMERA SI SOTUL MARE DIRECTOR LA MAGIC TIC TAC CU VENIT ANUAL DE 9600 RON. INTERESANT !!! V-A DAT CUMVA PARTIDUL?????
MASINA NU O TRECETI IN DECLARATIE??? NU ESTE NEVOIE????
AAA AM UITAT AVETI MASINA DE LA OLTCHIM SUPER PASSAT SI MASINA PERSONALA NU SE PUNE.........
AVETI GRIJA CA MINCIUNILE DIN DECLARATIA DE AVERE AU CARACTER PENAL SI ANI S-AR PUTEA SA VA INTEROGHEZE CURAND............
DOMNULE FOCHIST SEF BALAN CAT CREDETI CA MAI REZISTAM???? NU VA ESTE RUSINE SA NE SFIDATI PE NOI ANGAJATII CU VECHIME CU ASTFEL DE NULITATI PROMOVATE DE PARTID DIRECT DIN SOMAJ MARE DIRECTORESE??? CREDETI CA NOI NU STIM SA CITIM O DECLARATIE SAU NU NE UITAM PE SITE-UL OLTCHIM.
FELICITARI DOAMNA DIRECTOARE SPIRU CIOBESCU ATI REUSIT O SUPERPERFORMANTA !!!
MUREATI DE FOAME SOMERIZAND SI BRUSC V-A IDENTIFICAT MARE VALOARE DOMNUL BALAN SI ATI ATERIZAT PE O SUPERFUNCTIE SUPERBINE PLATITA. PAI SA NU DATI ACATISTE PENTRU PARTID ????
NOI MURIM DE FOAME IN COMBINAT SI TU SOMERITO CU BARBACTU SPIRU HARETIST MAGIC TIC TACHIST VA PLIMBATI FUNDURILE IN PASSAT-URILE OLTCHIM.
RUSINEEEEEE !!!! VINE ZIUA SA VA SCOATEM IN SUTURI SA VEDEM CUM II MAI TREMURA FOCHISTULUI SEF GHIERSUL DE MACHO DESCHEIAT PANA LA BURIC LA CAMASA CAND O SA-L COLINDAM NOI TOTI SI O SA-L FELICITAM PENTRU PERFORMANTA DE A INDATORA OLTCHIM LA GREU LUAND ENERGIE DE LA CET SI NEPLATIND-O IN TIMP CE PE NOI NE MINTEAU LIMBINCURISTII BURDOAZA, GHIOCA SI CERNEVIANUL MANELIST CA SE REPORNESTE COMBINATUL LA CAPACITATE SI CE BINE VOM TRAI.........
HUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!
UNDE ESTI VASILE COMENTATORUL, BURDOAZA, BUDUNA, GHIOCA GRATARAGIUL SI CEILALTI LIMBINCURISTI RECENT INSCAUNATI CA LIDERI DE OPINIE AI NOSTRII???
CE MAI ZICETI ACUM????
SA NE RASPUNDA CEI CARE URLAU CA NOUA CONDUCERE ESTE DE VALOARE SI CA FOSTII SABOTEAZA EFORTUL DE REPORNIRE !!!!
CUM A FOST SELECTATA DOAMNA CIOBESCU PE CE CRITERII??? PE CRITERII DE PERFORMANTA ???
DE ACEEA AU DAT-O ALTII IN SOMAJ DE BUNA CE ERA.
SIGUR CA O SA GASITI RASPUNS SPUNAND CA SARACA DOAMNA CIOBISTA SE LUPTA ASIDUU SA GASEASCA SOLUTII DE FINANTARE SI DE BUNA ADMINISTRARE A OLTCHIM. SIGUR CA DA !!!! SI NOI CREDEM TOATE POVBESTILE SPUSE DE VOI !!!
OARE NEVASTA CERNEVIANULUI CE FACE ACUM !!! PE CE IA SALARIU???
AM UITAT CA SI EA A FOST ANGAJATA DE PERFORMANTA CE ERA NU CA BARBACSU ESTE SUPER SINDICALIST.
BAHHHHHHH INCERCATI SA NE PROSTITI CU PROPRIILE HARTII PE CARE LE SCRIETI !!! CE DRACU NE MIRAM CA DE LA LUNA LA LUNA COMBINATUL INTRA IN RAHAT DE TOT. PLECATI DRACU CA NE-ATI MANCAT DE TOT !!!
DACA NU TE LUA OLTCHIM MADAME CIOBESC TE MAI ANGAJA CINEVA?????
NE SPUI SI NOUA DE UNDE AI AVUT BANI SA ITI FACI CASA DE 185 mp IN 2012 CAND ERAI SOMERA ????
AM UITAT PROBABIL CA TE-A AJUTAT MATUSA TAMARA SAU ATI PUS BAN PE BAN CU SALARIUL DE DIRECTOR TIC TAC AL LUI BARBACTU` !!!!
BAHHH NOI NU REUSIM DRACU SA NE LUAM UN APARTAMENT IN 20 DE ANI SI VOI DIN SOMAJ VA SALTATI VILE CA DOAR SUNTETI VALOARE !!!
IA ZI DE CAND AI VENIT LA OLTCHIM CE PARTE TI-AI TRAS CA SE VA VEDEA IN DECLARATIA DE AVERE DIN 2013 SI NU SCAPI DE NOI!!!!!!!!!
Marin

#462 Hilar...

2012-12-21 13:38

Mie mi-e foarte clar ca acest "forum" s-a transformat intr-un loc de dat cu capul pentru toti frustratii care n-au lucrat in viata lor la privat. Ei nu stiu sa se uite pe o balanta, nu au vazut in viata lor o situatie financiara si doar urla la luna si la guvern ca ei muncesc si vor bani. Traim intr-o economie de piata in care Oltchimul a pierdut 700 de milioane de Euro in 48 de luni, o medie de 15 milioane pe luna. Daca era privat, se inchidea dupa primele 3 luni. Asa, fiind al statului, a rezistat mai mult. Acum am inteles ca e auditat si urmeaza sa i se spuna in ce directie sa o ia. Eu sincer sper sa se mentina deschis si sa gaseasca bancile si firmele de consultanta un plan de rambursare al datoriilor uriase facute.Spun uriase pentru ca trebuie sa fii tare "priceput" sa faci datorii de 15 milioane / luna cand si daca tii oamenii acasa, TOTI, nu pierzi mai mult de 5-6. In rest, daca nu se gasesc aceste solutii, va fi inchis si lichidat si toate bocitoarele de aici eventual vor iesi in strada cateva zile si, cam atat. S-a inchis Valea Jiului, cu zeci de mii de mineri si tot nimic nu s-a intamplat intr-un final. Sfatul meu e doar sa va rugati ca intr-adevar productia Oltchim sa mai fie inca vandabila in piata la un pret care, de data asta, sa acopere costurile. Alta solutie decat cea corect economica nu mai exista.

PS.
Nu am vazut pe nimeni sa-si dea cu parerea despre ce este de facut. Toti reclama si injura, toti isi platesc polite...etc. Capra vecinului as numi eu acest forum !
ТИСЭ

#463 Реальность того, как Oltchim было манипулировать сотрудниками??

2012-12-24 10:33

ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ДЕПАРТАМЕНТ РОССИЯ ВЫПОЛНЕНИЯ ПРИВАТИЗАЦИИ внимательно изучить Oltchim В связи Тиса русская фирма принять АКТИВЫ Oltchim.
Внимательно следить за событиями были созданы во время Oltchim 5-12.09.12 удалить генеральный директор CONSTANTIN Ройбу.
Эти события при поддержке Ротари БЫЛ разведки Румынии под патронажем некоторых правительственных чиновников по всему миру.
Мишень С УЧЕТОМ перерыв Oltchim дестабилизирующим и отчуждение от компании PCC И ОТДЫХА ликвидации активов.
В 2010-2012 годах были приняты на работу несколько разведки СОТРУДНИКИ Oltchim и профсоюзных лидеров, которые участвовали в организации восстания в сентябре 2012 года.
Учитывая Тиса компании, перечисленные ВЫШЕ неофициальный термин Oltchim ПРИВАТИЗАЦИИ НА РУССКИХ разведки NON-FINAL решили приватизировать Oltchim.
К сожалению правительственное министерство римской иметь дело с обоими SUPERFIACIALITATE ПРИВАТИЗАЦИИ ТАКОГО вместе взятых.
Oltchim нужен серьезный калибр инвестора.
Сегодня состоялось Oltchim никаких шансов оживления вливания перезагрузки целостности и способности.
С января 2013 практика будет выполнять план румынских чиновников плана, согласованного с компании для продажи КПК официальной европейской части фирмы PCC Oltchim REST и ликвидации активов.
В результате этой договоренности оставшихся безработными более 2500 Oltchim сотрудников.
piscot

#464 Re: Реальность того, как Oltchim было манипулировать сотрудниками??

2012-12-28 22:04

Mihaita

#465 #463: ТИСЭ - Реальность того, как Oltchim было манипулировать сотрудниками?

2012-12-29 18:25

Источник этого утверждения?


un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili (ii stim si noi si se stiu si ei care sunt)

#466 Adevar sau minciuna?

2012-12-29 19:16

Dupa o perioada de tacere - perioada in care am lipsit din localitate - citesc si constat!

Timpul s-a scurs pentru OLTCHIM si pentru salariatii OLTCHIM.
Tot ceea ce s-a promis a fost compromis!
Au ramas numai minciunile, iar in urma lor ... marii mincinosi si marii profitorii ai acestei situatii de fapt: Ponta, Chitoiu, Vulpescu, Calea, Francu, Balan, Talpasanu, Cernev, Ghioca, Burdoaza, Vasile, etc.

Intrebarile raman:
- Cine a pregatit si cui serveste aceasta stare de fapt?
Daca este sa ne luam dupa comentariul nr. 463 postat sub numele de TISE - pregatirile au inceput in anul 2010 (prin cumpararea unor salariati ai OLTCHIM si nu numai - tradatori de fapt si de drept, autoproclamati "eroi") si au culminat cu evenimentele de la inceputul lunii septembrie 2012; totul se va finaliza in anul 2013 prin cedarea OLTCHIM catre PCC si prin trimiterea in somaj a cca. 2.500 salariati ai OLTCHIM.
- Cine din Guvernul Romaniei a girat aceasta actiune ostila OLTCHIM?
Derularea faptelor si inaltele personaje implicate - acuza aripa liberala a USL si a Guvernelor Ponta: Chitoiu, Vulpescu, Vladescu, Vosganian, Rusanu. Vulpescu si Vladescu au fost demascati de presa ca fiind in solda PCC (consilieri PCC cu acte in regula).

Au ramas fara raspuns si intrebarile anterioare:
- De ce nu ne spuneti, cei care se pare ca stiti tot ce se intampla in OLTCHIM, de ce nu merge productia la OLTCHIM la 65% din capacitate?
- De ce nu ne spuneti ca, din producatori de soda caustica fulgi si PVC, ne-am transformat in producatori de var bulgari si de sare industriala? Ce faceti cu cele 2.000 tone de var bulgari?  Pentru cine si pentru ce produceti varul bulgari? Stiati ca termenul de garantie al varului este de 30 de zile de la producerea lui cu depozitare in conditii lipsite de umiditate, etc.? Ca sa nu mai amintesc cu cine este transportat calcarul pentru ca a mai spus-o si altcineva.
- De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in trimestrul IV / 2012, marfa care s-a vandut cu cca. 29.000.000 EURO s-au cheltuit cca. 47.000.000 EURO? Ale cui sunt aceste pierderi? Cine poate sa inghita aceste pierderi? Daca nu s-ar fi produs nimic in cele 3 luni de zile pierderile OLTCHIM ar fi fost de cca. 11.000.000 EURO; asa au fost de cca 18.000.000 EURO.
- De ce nu ne spuneti unde sunt banii pe care Primul-Ministru V. PONTA a declarat ca i-a trimis la OLTCHIM pentru salarii? Cine i-a luat?
- De ce nu ne spuneti unde sunt ajutoarele sociale pe care Guvernul USL l-a promis (initial tuturor salariatilor de la OLTCHIM)? Deja au fost anulate. Prostii au votat ... prostii pot sa moara.
- De ce nu s-au dat banii la zii asa cum au promis unele trompete sindicale si cum a transmis printr-un comunicat de presa fostul Presedinte al CA OLTCHIM si Secretar de Stat in MECMA - Rodin Traicu? Nu trebuiau date salariile aferente lunii noiembrie 2012 pana cel mai tarziu in data de 27, 28.12.2012?
- De ce nu ne spuneti unde este finantarea de cca. 47 miloane de EURO - pe care cei doi fruntasi ai USL Valcea - Calea si Francu se laudau (inainte de alegerile locale) ca au adus-o la OLTCHIM? Luati presa din perioada iunie - iulie 2012 si vedeti ce promisiuni au facut cei doi! De fapt nu erau promisiuni erau certitudini.
- De ce nu ne spuneti care este planul concret de relansare a productiei (cel corect nu cel electoral de asigurare al pacii sociale) al actualei conduceri pentru OLTCHIM?
- De ce nu ne spuneti ca firma ALVAREZ & MARSAL, care a fost in "audit" la OLTCHIM, nu este interesata de relansarea productiei de la OLTCHIM, ci de lichidarea OLTCHIM? Stiti cine este ALVAREZ & MARSAL? Va spun eu si citez dintr-un articol scris in BIZ BRASOV (http://www.bizbrasov.ro/2012/10/03/posibilul-administrator-special-al-oltchim-a-bagat-in-faliment-un-partener-american-al-tractorul-sa/): "Compania Alvarez&Marsal, cu care Guvernul României negociază preluarea administrării speciale a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-ar face vinovata, potrivit unor surse din conducerea fostei societăţi braşovene Tractorul SA, de distrugerea unui partener american al fostei fabrici de tractoare." - faliment care a generat si falimentul UTB. Aceasta firma nu a fost adusa nu de "banci" la OLTCHIM (BCR era deja in posesia unui audit recent realizat de firma RB); a fost adusa de DJ Vulpescu pentru PCC. Si nu din luna noiembrie ci inca din luna iunie - iulie 2012. In timp ce Administratorul special al OLTCHIM - Toma Bogdan Costreie - vizita OLTCHIM, fiind condus de catre fostul manager C. Roibu, DJ Vulpescu ii ducea pe cei de la ALVAREZ & MARSAL sa vada obiectivele care intrau in zona de interes a PCC: Electrolize, Propenoxid, Polioli.

Si ... intrebarile sunt mult mai multe iar concluzia este una singura: am fost prostitii (acest lucru l-au vazut si rusii care au postat comentariul 463)! Putem spune ca am ajuns de rasul LUMII.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-12-29 22:35


Unu`

#468 #463 Реальность того, как Oltchim было манипулировать сотрудниками??

2012-12-31 13:27

O traducere ar fi binevenita. Nu toti, daca nu chiar f putini cunoastem limba rusa.
Mersi.
Dracu

#469

2013-01-03 16:16

Domnule director general Mihai Balan,
Apele s-au limpezit cat de cat si mortul de la groapa nu se mai intoarce. trebuie sa faceti curatenia de inceput de an 2013.
La sectia transporturi trebuie schimbat din functie acel baron Tudoran care s-a exprimat public ca vagoanele cu marie prima (propilena) ajung in oltchim cand vrea .... lui. ameninta subalternii, inclusiv pe sora mea si saboteaza aceasta societate.
nu mai e cazul sa discutam cum a facut averea, cum angajatii de la transporturi erau pontati 8 ore la serviciu si sapau la santuri la casele lui ... si multe altele.
acum se pare ca nu mai poate fura mult din oltchim, decat cateva sute de litri de motorina de la locomotive, cu acei papuci care misuna pe la statia peco din oltchim in fiecare zi.
din cand in cand mai aduca hotii de la transporturi la cate un chiolhan la restaurantul rovimet unde pun planul la bataie pentru a 2-a zi.
si daca nu mai merge nici asta, hai "sa o punem de un sindicat Solidaritatea"....
domnule director general, schimbati-l din functie pe acest gunoi!!!
Mihaita

#470 PENTRU A FI CONSEMNAT DE ISTORIE ...

2013-01-04 20:18

OLTCHIM A FOST INVINS!
CAT DE CURAND OLTCHIM SE VA TRANSFORMA INTR-UN MORMAN DE FIARE VECHI - MORMANT AL SPERANTELOR NOASTRE. 46 DE ANI DE ISTORIE SI TRADITIE A PETROCHIMIEI NOASTRE SE VOR TRANSFORMA IN UITARE.
NOI CEI CARE AM PRIMIT MOSTENIRE ACEST COLOS INDUSTRIAL - SUPRANUMIT BIJUTERIA PETROCHIMIEI ROMANESTI - SI AM TRUDIT IN OLTCHIM PANA IN ACEASTA CLIPA LASAM IN URMA DEZASTRUL, GENERAT PE FONDUL TRADARII ASA ZISILOR EROI DE STICLA SI PRIN RESEMNAREA SI NEPUTINTA NOASTRA.
CIOCLII OLTCHIM: CHITOIU, VULPESCU, VOSGANIAN, RUSANU, CALEA, FRANCU, BALAN, COCLET, DICULOIU, CERNEV, GHIOCA, ETC. SUNT ACUM FERICITI SI ISI FREACA SATISFACUTI MAINILE. INCA O PROBLEMA REZOLVATA SI INCA UN BAN IN BUZUNARELE LOR FARA FUND.
REPUBLICA OLTCHIM ESTE ISTORIE. VALCEA A FOST TRANSFORMATA INTR-O REPUBLICA BANANIERA!

PETROCHIMISTUL

#471 SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!

2013-01-04 20:33

Un an decisiv pentru petrochimiştii piteşteni
În toamna anului trecut, Guvernul hotărâse ca o parte a personalului Oltchim să beneficieze de compensaţii,pentru că nu şi-a primit salariile restante
Articol scris de Minodora Martin • Data publicării: 04.01.2013
Preluat de pe: http://ziarulargesul.ro/6365-un-an-decisiv-pentru-petrochimistii-pitesteni.html

Liderul Corneliu Cernev a fost alături de petrochimiştii piteşteni.
În toamna anului trecut, Guvernul hotărâse ca o parte a personalului Oltchim să beneficieze de compensaţii, pentru că nu şi-a primit salariile restante, dar la finele anului respectiva hotărâre a fost anulată. Acordarea de ajutoare fusese decisă în contextul în care combinatul Oltchim îşi încetase producţia din cauza unor datorii de peste 500 milioane euro, iar angajaţii nu mai primeau salariile de mai multe luni. După cum ne-a informat Corneliu Cernev, liderul de sindicat de la Oltchim, “aceste ajutoare se acordau în condiţiile în care salariile erau restante pe trei luni.

În decembrie, salariaţii au primit avansul pentru noiembrie, iar pe 7-8 ianuarie sperăm să primească lichidarea lunii noiembrie. În aceste condiţii vorbim despre restanţe salariale pentru decembrie. Au fost făcute peste 1.000 de anchete sociale de către primăriile Piteşti şi Râmnicu-Vâlcea, s-au cheltuit nişte bani, iar în urma acestor anchete a rezultat că 522 de angajaţi ar fi îndreptăţiţi a primi respectivele ajutoare sociale. Sindicatele nu au fost de acord cu acestea”.

Dacă la Oltchim ieri se lucra cu 20% din capacitate, la Divizia Petrochimică Bradu salariaţii aşteaptă ca anul 2013 să fie hotărâtor în ceea ce priveşte locurile de muncă. Unii dintre salariaţi şi-au cam pierdut speranţa şi cred că, dacă în primul trimestru nu pornesc instalaţiile, petrochimia va deveni, ca şi alte unităţi economice, o amintire. Liderul Marian Dumitru ne-a spus că “luni, 7 ianuarie, voi merge la Vâlcea pentru a discuta cu administraţia. Aşteptăm, de asemenea, deblocarea, pe 10 ianuarie, a banilor care să le dea oamenilor o speranţă. De asemenea, acordarea ajutoarelor ar fi generat, în rândul salariaţilor, o situaţie discriminatorie. Unii ar fi încasat atât salariul, cât şi ajutorul social, şi ceilalţi angajaţi ar fi primit doar salariul”.

 

CU CINE TIN ASA ZISII LIDERI SINDICALI? CU NOI SALARIATII ... NU!
CU CINE SE LUPTA ASA ZISII LIDERI SINDICALI? CU NOI SALARIATII ... DA!

EI NU TREBUIAU SA SPUNA CA CEI 522 DE SALARIATI NU SUNT INDREPTATITII SA PRIMEASCA AJUTOARELE SOCIALE. EI TREBUIAU SA LUPTE CA TOTI SALARIATII SA PRIMEASCA ACESTE AJUTOARE SOCIALE - ASA CUM AU DECLARAT INITIAL PONTA SI POP.

DE CE SA LUPTE PENTRU SALARIATI CAND POT LUPTA NUMAI PENTRU EI SI GASTILE LOR? ASA POT SA OBTINA MAI USOR BANI SI ALTE AVANTAJE PENTRU EI. A SE VEDEA COMENTARIILE DE MAI SUS CU PRIVIRE LA ANGAJARILE DE NOI SALARIATI IN OLTCHIM.

 

petrache lupu

#472 totul e batut in cuie

2013-01-07 07:59

inchiderea arpechim demolarea si taierea fierului vechi asa cum au dorit baietii destepti .totul se desfasoara asa cum doresc ei . au reusit sa elimine principalii opozanti din oltchim care doreau supravietuirea combinatului . au reusit sa reduca la tacere sindicatul majoritar singurul care putea sa la faca probleme. prin coada de topor cernev si cu ajutorul lui dumitru.
asa ca ne meritam soarta,
Anonim

#473 Re: Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!

2013-01-08 11:43

Et moi ...

#474 Anonim #473 Re: Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!

2013-01-08 20:27

"Pofta ce-au poftit" cei de la PCC (si nu pot fi condamnati pentru acest lucru): 32,3432% din actiunile OLTCHIM.
http://www.bvb.ro/infocont/infocont13/OLT080113.pdf

Soarta OLTCHIM - ARPECHIM este pecetluita: PETROCHIMIA de la PITESTI si sectiile MONOMER, PVC, OXO, AF - DOF de la RAMNICU VALCEA sunt deja sortite "fierului vechi"!
Soarta salariatiilor de la OLTCHIM - ARPECHIM este pecetluita: salarii restante si somaj pentru cca. 2.000 - 2.500 de salariati din PITESTI si din RAMNICU VALCEA!

"Felicitari" tuturor celor implicati (enumerati in comentariile precedente), care au facut posibil acest dezastru pentru RAMNICU VALCEA!

operatorul

#475 ai dreptate Domnule de la 469

2013-01-08 20:55

gunoiul de tudoran a pus de un sindicat: solidaritatea hotilor: pe 5 ianuarie au fost prinsi cu mata-n sac doi preteni d-ai lui care aveau intentia sa scoata motorina dar pen'ca tudoran are retea "ca lumea" (de pe vremea lui tata Roibu) cu portar si cu gestionara, a fost informat si acum lupta sa musamalizeze.

In timp ce noi discutam ca nu primim banii sa pornim si o sa plecam toti acasa, UNII fac de au facut mereu: FURA, DELAPIDEAZA, SMANGLESC, CIORDESC.

Daca moare OLTCHIMUL asta e cauza: oamenii onesti stau cuminti si lasa leprele de tudorani sa le fure munca.
Ce face sidicatul majoritar si jigodia de diculoiu? il sustine pe hotii de tudorani.
Actiunea cu solidaritatea hotilor este de comun acord: se retrag oamenii din sindicatul diculoiu si s-au speriat. Acum tudoran ii ameninta pe ai lui (care nu sunt in reteaua de hoti) si le face zile negre daca nu solidarizeza cu hotii.