Salvati sporturile de iarna din Bucuresti

Adrian

/ #13 Tánczos Barna

2012-12-03 20:07

Mie, sincer, îmi plac lupii tineri de la UDMR, băieţi şcoliţi pe la Budapesta, finanţaţi de asemenea din banii guvernului ungar, puşi în funcţii importante în Guvernul României de-a lungul anilor, băieţi fără scrupule, buni oameni de afaceri care au ştiut să profite de statutul lor de minoriatate atât în ţara de baştină, cât şi în Ungaria.
Teoretic, când eşti numit demnitar al statului român faci şi un jurământ de loialitate faţă de ţară, fie că eşti ministru, fie secretar de stat sau în alte poziţii importante. Politicienii de la UDMR care au fost la putere în România timp de 15 ani nu se încurcă în astfel de amănunte. Tanczos Barna a fost un răsfăţat al politicii: a ocupat de-a lungul timpul funcţiile de secretat de stat în Ministerul Agriculturii în guvernele Boc- Ungureanu şi şef al Agenţiei pentru Domeniile Statului în guvernarea Tăriceanu.
El este candidatul şi viitorul senator UDMR de Harghita şi recent a declarat negru pe alb că îşi doreşte o regiune unde limba oficială să fie maghiară, fireşte referirea este cât se poate de clară la regiunea Harghita Covasna. Barna precizează “cred că Ţinutul Secuiesc este căminul nostru, este viitorul nostru. Cred sincer că dezvoltarea economică trebuie să fie cea care pune bazele unei regiuni puternice… o regiune unde limba maghiară este limbă oficială.”
Acum o să fac şi eu un comentariu puţin răutăcios: nu ar fi mai bine domnule Tanczos Barna să vă găsiţi un cămin cu limba maghiară undeva peste râul Tisa, apoi, dvs. care susţineţi că sunteţi secui ,nu maghiar ,să încercaţi acolo peste Tisa să impuneţi limba secuilor ca limba oficială. Încercaţi doar să vedeţi ce fel de reacţii veţi avea de la Budapesta, unde toleranţa este la ea acasa.
Dacă mai punem la socoteală că Tanczos Barna, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Hochei a aprobat că hocheiştii de la Miercurea Ciuc să cânte imnul Ţinutului Secuiesc cu ocazia fiecărui meci, ne cam facem o idee despre cam ce are în cap domnul Tanczos.
Acestea fiind zise, hadeţi să trecem mai departe şi să vedem cu ce s-a ocupat Tanczos Barna cât a fost şef în Ministerul Agriculturii. Păi, în primul rănd s-a ocupat de afacerile familiei făcute tocmai pe seama ministerului Agriculturii, normal am spune, doar de aceea a şi intrat în Guvern… Mai exact, este vorba despre ferma soţiei sale din comuna harghiteană Sâncrăieni care s-a dotat cu utilaje agricole performante cumpărate din bani publici ai Ministerului Agriculturii.
În iunie 2009, Green Farm SRL, deţinută de soţia lui Barna Tanczos, a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) - subordonată Ministerului Agriculturii - un contract de finanţare în cadrul unui program finanţat de UE şi de guvern pentru „modernizarea exploataţiei agricole mixte Green Farm SRL, prin achiziţie de maşini şi utilaje agricole performante”. Szidonia Tanczos, soţia secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, a obţinut de la APDRP fonduri nerambursabile de aproximativ 690.000 de lei !
Deci, tânărul secui care cântă din toţi rărunchii imnul Ţinutului Secuiesc are apucături neaoşe balcanice, eu cred sincer că Tanczos Barna e mai balcanic în gândire şi simţire decât e secui de felul său… Dacă mai adăugăm şi faptul că secretarul de stat de la Agricultură apare ca pion important şi în dosarul de corupţie al colegului său deputatul UDMR, Gergely Olosz, trimis în judecată pentru că ar fi luat şpaga în parcarea Parlamentului ne facem o idee şi mai clară despre apucăturile sale balcanice.
Aşadar, prieteni secui mergeţi şi votaţi-l pe Tanczos să se aleagă senator, e păcat ca afacerile sale să nu devină şi mai prospere pe viitor, voi rămâneţi cu sărăcia lucie din Secuime, cu drumurile proaste şi cu cântecele secuieşti frumoase, dar care am auzit că nu ţin de foame…