Cetăţean INVALIDAT - am votat, deci aştept demisia lui T.Băsescu!

rumburak

/ #994 Democratia

2012-08-02 10:17

Bai prapaditilor voi nu intelegeti ca intr-o democratie se joaca dupa regulile jocului. Jocul indica ca trebuie sa fiti 50%+1 care sa vreti sa il dati jos pentru a pleca Basescu. Nu ati fost suficient de multi, va puteti retrage pentru repliere si reorganizare. Cum adica daca votezi impotriva cuiva nu mai esti reprezentat???
La orice alegeri pentru presedinte exista o mare parte din populatie care nu il voteaza pe cel ales, dar asta nu inseamna ca majoritatea nu cistiga. Majoritatea populatiei nu doreste plecare lui Basescu (cine dorea sa plece Basescu s-a prezentat la vot si a votat DA). Cum mai putin de jumatatea populatiei il vrea plecat de la Cotrocenti, inseamna ca este vorba despre o minoritate. Si fiind in minoritate trebuie sa inghita in sec si sa accepte ca vor fi reprezentati in continuare de Basescu, dorit de majoritate. E simplu.
Votul celor 8 milioane e nul, nu are nici o valore, fiindca referendumul nu e valid. Vor avea ocazia din nou sa isi exprime optiunea in toamna la parlamentare, e alegerea lor daca vor continua sa voteze impotriva lui Basescu (deci cu USL) sau impotriva USL (e posibil ca unii sa fie impotriva lui Basescu dar sa nu fie prea mari suporteri ai USL).