Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

alex

/ #1792 Re: Re: Intregiri

2012-05-21 02:53

#1769: Optimist - Re: Intregiri

Raspuns Optimist

Folosesti expresia "idiotisme" pentru tot ce nu-ti place sau convine, ca sa-ti prezinti drept adevaruri stiintifice niste afirmatii fara nici o documentatie, ci numai pur subiective. Stii ceva istorie dar e foarte trunchiata sau cu gauri precum Schweizer-ul.

 

2. Vorbesti de un prefect roman unde toti primarii si aparatul administrativ e maghiar? Asta e normal, asa e si in Alsacia si Lorena. Cat despre limba poti sa vorbesti in familie si pe strada ungureste cat vrei, dar nu ma priva pe mine de dreptul de a vorbi romaneste daca intru intr-un magazin si cer ceva in aceasta limba care e de altfel si limba statului. Eu am fost in multe localitati din Tinutul tau Secuiesc si mi s-a intors stomacul pe dos de minciunile ce le scrii. Si am fost in localitati majoritar germane din Alsacia si Lorena, unde am vorbit in franceza la care mi s-a raspuns cu amabilitate tot in franceza si nu mi-a spus nimeni sa vorbesc in germana pentru ca toti de acolo sunt germani asa cum faceti voi in Tinutul Secuiesc cand cineva vi se adreseaza in romaneste ca apoi sa intoarceti dupa bunul vostru obicei realitatea pe dos. Germanii din Alsacia si Lorena n-au facut crampe nationale cand cineva li se adresa in franceza cum faceti voi.

Citeste mai bine link-urile anexate cu discriminarile institutionale care sunt pe pagina.

 

3. Vorbesti de terorizarea si deznationalizarea secuilor de catre romani. Vorbesti ca sa te afli in treaba. Prin ce v-au terorizat si deznationalizat romanii, daca a fost o teroare comunista, ea a fost pentru toti si nu numai pentru secui? Sute de mii de romani au murit incarcerati si la canal. Si nu uita ca nu romanii au inventat comunismul, ci el a fost introdus pe tancurile sovietice dupa vanzarea de la Ialta. Vezi aici discutiile dintre Stalin, Churchill si Roosevelt.
Voi aveti si azi tot nume unguresti precum: Gyuri, Botond, Attila, Öcsi, Zsiguci de la Zsigmond, Örs etc., numele de familie v-a ramas intact si nu s-a atins nimeni de el, caci si azi toti ungurii au nume unguresti si nu v-a obligat  nimeni precum Telkes Simon sa va sa vi-l traduceti in romaneste. Aveti aceeasi religie pe care a-ti avut-o si in trecut si nimeni nu s-a atins de ea, scoli in limba voastra a-ti avut tot timpul, ba chiar a-ti avut  in Regiunea Autonoma Maghiara mai multe decat romanii. Sa nu inceram sa ne imbatam cu apa rece, bine?

Povestile cu colonizarile le-ai auzit poate la ora de istorie cand se preda colonizarea Africii. Drepturile fundamentale ale omului prevad si dreptul la libera deplasare si stabilire a persoanelor care din anumite motive fac si au dreptul sa faca acest lucru. Cine a interzis dreptul de stabilire si deplasare a ungurilor in Bucuresti, Constanta, Craiova etc. Iti amintesc pentru cultura ta generala ca Bucurestiul e al doilea oras ca numar de unguri dupa Budapesta. Cu ce drept veniti voi atunci si interziceti aceste drepturi romanilor, daca nu cumva sunt la mijloc ratiuni sovin-segregationiste. E ca si cum as spune unuia din Hamburg ca n-are dreptul sa se stabileasca in Bavaria pentru ca prin aceasta devine "colonizator". La tine s-a oprit timpul in loc in Evul Mediu, tu traiesti in metafizica si uiti ca realitatea de zi cu zi e dialectica!. Nu vezi ce ineptii vorbesti, si esti inca mandru de ele.

Aceasta hartiuta cu rol de "document" pe care ai atasat-o  nu spune  absolut nimic, e o facatura, deoarece din text nu reiese nimic concret ci numai o vaga generalitate, iar pe de alta parte, hartiute asematoare anonime si cu stampile made in Photoshop pot sa-ti fac si eu cate vrei, care n-au nici nume si nici iscalitura si nici numar de inregistrare, deci nimic altceva decat aer cald. Ca atare te poti sterge cu ea pe undeva daca nu ai hartie igienica. Dar cartea editata de Telkes Simon si tradusa in mai bine de douazeci de limbi, nu o poate pune nimeni la indoiala oricat te-ai cazni tu, ea ramane ca un monument inegalabil pana acum. Germanizarea pe care o tot trambitezi tu nu s-a facut cu forta si cu pumnul ca in timpul lui Telkes ci de buna voie si pe baza de documente, cei care s-au declarat si au putut sa dovedeasca ca sunt germani au fost acceptati ca atare. Cum se face de altfel si azi. Diferenta e de la cer la pamant, iar comparatia ta e ridicula.

Nu stiu la ce te referi cand spui ca romanii si-au batut joc de secui, si anume prin ce? V-am masacrat cumva noi pe voi asa cum a-ti facut voi cu noi atunci cand a-ti reocupat dupa Dictatul de la Viena o parte din Transilvania? Asa cum a-ti facut la Ip, Trasnea, Sarmasu, Halmagiu etc. unde peste o mie de romani au fost ucisi bestial, singura lor culpa fiind ca erau romani. Fapt consemnat de atasatii militari germani si italieni. Prima tentativa de purificare etnica a-ti facut-o voi nu serbii. Poiate si aici ai sa gasesti o scuza, dar crima tot crima ramane indiferent ce ai indruga.

Aveti toate drepturile , ba chiar mai multe decat au minoritatile din alte tari, dar se pare ca nu aceasta e problema ci drogul nationalismului ce v-a fost insuflat in sub diferite motive politicienii vostri si de care sunteti acum dependenti. Nationalismul e foarte profitor pentru politicienii vostrii, ei devin multimilionari, iar voi ramaneti tot asa cum a-ti fost si cu ce a-ti avut, un fel de na nimic si prinde-l bine. Am umblat in toate Europa  si  am putut in multe tari sa ma intretin cu multi oameni la fata locului, dar o incrancenare nationalista ca la voi n-am vazut nicaieri. Imi pare rau dar cam asa stau lucrurile. Uite aici o fraza memorabila afirmata si de altul. Viciul naționalismului constă în faptul că fură prioritatea existenței în favoarea existenței naționale. Existența carteziană a unei națiuni este oglindită foarte clar de conștiința națională, existența națională e doar o realitate știută, gândită, fără sâmburele Existenței, deci e iluzorică.

Vezi aici link-ul care a mai fost dat o data:
http://aleximreh.wordpress.com/2010/12/29/autonomia-secuiasca-sau-autonomia-ca-arhetip-secularizat-al-mparatiei-cerurilor/

Iar cat despre cei ce falsifica trecutul, sunteti voi cei ce a-ti facut-o, caci voi va bazati pei statistici falsificate (vezi perioada Tisza Kálmán si Telkes Simon) pe care le prezentati si azi drept adevaruri infailibile, dar o afirmati numai la monovoce, iar sursele pe care eu vi le-am dat sunt multiple, si toate neaga la unison adevarurile voastre singulare. Vezi aici sursele italienesti, germane, cehesti, slovacei, croate, sarbe, engleze ca sa nu vorbesc numai de cele romane. Deci dupa tine toti mint numai voi spuneti adevarul. Un banc mai bun nici ca se poate. Voi stati singuri in ploaie cu adevarul vostru ud, iar neavand nici dovezi si nici idei, incepeti sa insultati si sa injuriati pe toti cei ce nu scriu ce va place. Asa cum facea pe timpuri politistul de trista amintire (kakastollas csendör) cand nu-i placea ceva. A astepta un dialog civilizat, ar fi poate prea mult zis?