Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #1742 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-09 14:52

#1730: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nu, domnule: nici maghiarizarea nici romanizarea si nici celalalte tendinte de deznationalizare nu sunt lucruri normale. Poate ca in secolul XIX. erau normale, dar in Europa de azi NU SUNT. Tocmai voi sunteti cei care traiti in trecut.

In acest stat de drept, democrat si european dreptul la invatamantul superior in limba materna trebuie sa fie respectata (fiind garantata si de Constitutie).

Aici nu e vorba daca e stat national sau federativ (problematizarea asta fiind de altfel una total absurda: existand o multime de state federative cu o singura limba oficiala si o multime de state asa-zis "nationale" care respecta toate drepturile minoritatilor acordand autonomie culturala acestora).

 

Oricum, voi incercati sa explicati inexplicabilul: incalcarea legilor in vigoare. Nu exista nici-o scuza la astfel de lucruri intr-un stat de drept.

Parerile voastre nu conteaza si oricat de multe teorii si pseudo-argumente ati aduce, nelegalitatea ramana INADMISIBILA.

 

Legea Educatiei Nationale este o lege IN VIGOARE si azi - care la UMF este incalcata inca din 2011. Aceasta mentalitate e rusinea Romaniei si arata clar ca noi inca suntem foarte departe de mentalitatea europeana. In ceea ce priveste respectarea legilor si drepturilor minoritare suntem in secolul XIX.