Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

ghici cine este?

/ #529 Ce vor psihologii?...

2012-04-23 18:25

Ce vor psihologii?

1. O profesie bine reglementata, prin care sa-si poata apara drepturile si interesele.
2. Eliminarea practicii ilegale din activitatea de psihologie si eliminarea abuzurilor autoritatilor si institutiilor publice.
3. Demnitate profesionala prin demnitate sociala, economica si la nivel personal.
4. Reprezentativitate la nivelul breslei, astfel incat opiniile lor sa determine decizia la nivelul conducerii si nu invers.
5. Independenta profesionala in raport cu alte ocupatii sau profesii.
6. Preturi rezonabile pentru testele psihologice.
7. Preturi rezonabile pentru formare si supervizare si nu abuz.
8. Protectia practicii independente si a tinerilor psihologi, aflati la inceputul carierei.

Ce vor Mircea Miclea, Ion Duvac, Doina Caxi, Vasile Mihailescu, Mihaela Minulescu, Bogdan Cezar, Adrian Luca si Corina Zaharia?

1. Organizarea profesiei la nivelul unei asociatii infiintate de catre dansii, cu site si stampila aflata in proprietatea lor, care sa le apere interesele personale, materiale si profesionale, fara a tine cont de interesul celor 13000 de psihologi.
2. Mentinerea monopolului policlinicilor care achizitioneaza teste psihologice de la firmele proprii. Mentinerea psihologilor la statutul de sclavi profesionali, aflati in proprietatea firmelor medicale sau a ministerelor. Mentinerea posibilitatii ca policlinicile medicale sa emita avize psihologice si sa presteze servicii psihologice cu angajatii proprii.
3. Mentinerea profesiei de psiholog la nivelul unor discutii filosofice, cvasiacademice, de conferinta, care sa mentina psihologul intr-o relatie de dependenta economica si sociala fata de alte activitati sau profesii.
4. Mentinerea deciziei la nivelul unui grup de cateva zeci de persoane, mereu aceleasi, care sa mentina controlul asupra psihologilor din breasla si sa nu permita reprezentarea intereselor psihologilor, membri ai Colegiului Psihologilor din Romania. Mentinerea functiei de presedinte a Colegiului Psihologilor din Romania la nivel onorific, pur decorativ, astfel incat presedintele sa nu reprezinte interesele membrilor si sa nu poata adopta decizii in acord cu drepturile membrilor. Obtinerea de mai mult de 2 mandate consecutive in conducerea Colegiului Psihologilor din Romania.
5. Subordonarea psihologului fata de patroni, directori de institutii, medici, instructori auto, etc. Lipsa puterii de decizie a psihologului in raport cu alte profesii sau ocupatii.
6. Mentinerea monopolului asupra productiei si distributiei de teste psihologice catre patroni, directori de institutii, medici, instructori auto, care sa le permita sa detina in continuare controlul economic asupra psihologilor si activitatii acestora.
7. Obtinerea de venituri substantiale din formarea si supervizarea psihologilor, conform regulilor stabilite de aceiasi membri ai conducerii, prin politici abuzive.
8. Impunerea de taxe pentru activitatea independenta si limitarea dreptului de libera practica pentru psihologii tineri. Eliminarea facilitatilor acordate psihologilor tineri prin eliminarea dreptului de a infiinta cabinete individuale de psihologie. Eliminarea dreptului la parafa pentru psihologii tineri.